reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Czerwiec 2013

SA_RAA mam mleko hipp combiotic i teraz przechodze na hipp comfort. Mała waży 5600 i ma ok.62cm. Je skubana co 2 lub 2,5h,jeszcze jakiś czas temu udawało się ją przetrzymać do 3h,ale wraz z jakimś skokiem rozwojowym z dnia na dzien zaczęła wołać częściej,nie umie w siebie wlać powyżej 130ml,wiec stad ta częstość karmienia.

reklama
gosiak Jasne, że jak potrzebuje to dawać :tak: tylko zwracam uwagę na to przekarmienie bo przeczulona jestem. 120 ml wody więc po dodaniu mleka 130ml ale nie zjada więcej niż 120ml. To ile jest miarek przewidzianych na 120ml wody na Twoim Bebilonie??

emka ja pytam skąd te normy, że 5 x 200ml powinna w tym wieku jeść?

Wisieńka :-D

witam ja na chwilke kurcze nie mam czasu teraz na bb jak sie zaczeła szkoła :baffled: a poza tym jeszcze jest super pooda więc korzystamy jeszcze z lata i spacerujemy pół dnia z tego względu jestem dużo do tył z obowiązkami domowymi ale dziecko ważniejsze os sprzątania które moge robic co dzeń a efekt chwilowy więc lepiej poswięcić ten czas dziecku a sprzatać generalnie 2 - 3 razy w tygodniu i wystarczy do perfekcyjnej pani domu nie startuje :-p
gosiak moja teraz przechodzi skok rozwojowy i nie dojadała już 150 ml mleka raz jej zrobiłam 180 plus 6 łyzeczek mleka to była pełna flacha taka wielka a ona to zjadła i jeszcze powietrze zassała :szok:ale była szczęśliwa nareszcie dojadła bo tak to po karmieniu było marudzenie i marudzenie mówie o co kaman aż sie domysliłam że dziecko nie doajada ale nie zawsze tyle zje robie jej na noc tyle i potem po nocy to zjada a tak w ciągu dnia to dalej 150 wciąga
emka moja jest wczesniakiem ale nie zauwazylam żeby była spuzniona z czym kolwiek ona jest własnie do przodu :szok: jest tak mocna że od 2 misięcy trzyma główkę pionowo a teraz podnosi mi sie do siadania :szok: ale z wprowadzaniem nowości czekam jednak do tego 4 misiąca czyli u nas jeszcze tylko 6 dni no od jutra 5 :-Dwytrzymałam te 3,5 miesiąca to wytrzymam jeszcze 5 dni twarda jestem :-p:-D
a Daria widze najdrobniejsza jest bo waży 5 kg tzn wazyła tyle 2 tyg temu

Moja Laura też wcześniak i waży 4700g. Apetytu jakiegoś szałowego to ona nie ma :dry: jak zje 90 to jest wszystko :dry:
Jak Wy to robicie że dzieciaczki tak dużo jedzą? :szok:
Ja jeszcze miesiąc na pewno poczekam z soczkami i owocami...

Sara - bo z tego wszystkie zaczelam sie gubic :-D na 120 ml sa 4 miarki i to jest na 2 i 3 m-c. To na polskim. A na tutejszym jest 8-12 tydzien oraz 4 miesiac dawac 180 ml wody i 6 miarek !!!! ja nie wiem skad ta roznica , ale jest znaczna :tak: wiec wole dawac wg polskiej rozpiski, bo szczerze powiem, ze te dzieci tutaj w wiekszosci karmione butelka wygladaja przerazajaco :szok:

Terii- no wlasnie Tymek tez marudny ostatnio po jedzeniu, dzis zjadl zrobione wlasnie ze 150 ml wody, odbilo mu sie i zaczal gadac sobie na ramienu i po 4 godzinach wcale nie krzyczal jesc, a wczesniej ledwo co trzy dawal rade...wiec chyba zwieksze mu powoli. Najpierw co drugie karmienie
Kingusia - szczerze powiem nie wiem gdzie te Maluchy mieszcza tyle plynu w sobie :-D tez sie jeszcze wstrzymam z wprowadzaniem...zleci raz dwa :-D

My juz po kąpieli i maluszek już zasnął a mama ma czas na bb:-) Jutro jedziemy na USG bioderek, mam nadzieję, że wszystko jest ok.

Jeśli chodzi o picie mm to nasz synek ostatnio wypija 120ml tak co 2-3 godz. czasami co prawda nie wypije wszystkiego ale rzadko mu sie to zdarza. Kupkę tez zawsze rano robi, więc myśle że wszystko w porządku.

W końcu mogę usiąść i troszkę poBBować. Cały dzień co w końcu siadłam do kompa - Mikołaj się budził i domagał towarzystwa.

U nas ten Głodomor zjada co 3 godziny 120 ml lub więcej. Jak zje mniejszą porcję to szybciej się upomina o kolejną. Staram się większych jeszcze nie dawać, bo nie ważne ile by było w butelce - wydoi wszystko. Więcej dostaje tylko jak zje przydział, dalej marudzi i szuka. Ale najczęściej pocmoka i się nie dopomina. No i jak zjada tylko przydziały to i "oddawania" jest dużo mniej.

3 miesiące Mikołaj zakończył rozstając się definitywnie z rozmiarem 62 (praktycznie nic na niego już nie pasuje) i przestawiając się z kupami (jeszcze wczoraj było ich z 6 w ciągu dnia; dziś tylko jedna - ale za to jaka). I chyba popełniłam błąd - kupiłam kolejną paczkę pampersów 3, a chyba powinnam 4. Mikołaj dziś pokazał swoje możliwości: od paska na brzuchu do paska na plecach. :szok:

Coś mi zaczyna laktator szwankować. Słabnie mu ciąg :no:

Witam wieczorkiem . padam już na twarz. Jakoś nie mogę rytmu żadnego złapać po rozpoczęciu roku szkolnego - generalnie mam niewyróbke ze wszystkim. Jeszcze Wojtek katar przyniósł ze szkoły i boję się , że małego zarazi :-(. Oby nie ...
Palin - no my już druga pakę czwóreczek używamy . Nie mieściło się w trójkach .
Wenusjanka - dobrze Cię czytac znów :tak:. U mnie libido tez na minusie - zmeczenie i kilogramy zniechecają bardzo .
Zmykam pod prysznic i do łóżeczka. Dobranoc.

Matka Ewa - no właśnie ledwo się mieści. A kupowałam 3, bo Mikołaj jeszcze 7 kg nie ma (a te czwórki są od 7). Ciekawe czy Rossman zgodziłby się na wymianę paczki (paragon jeszcze mam, paczka leży nie ruszona).

reklama
Witam na chwilę wieczornie ;-)

Gosiak, bo u nas 6w1 i Pneumo osobno było tzn. Pneumo mieliśmy 2 tyg. później, teraz 17.09 mamy II dawkę 6w1 i Rota, potem 24.09 Pneumo II dawka, 29.10 III dawka 6w1 no i 5.11 III dawka Pneumo i na razie koniec :-)

MatkaEwa Amelka też zakatarzona, parę dni szkoły i już dzieciaki kichaja i prychają :baffled:

Gabryś potrafi wciągnąć 170ml mleka :-) Dziś był bardzo marudny, a jak dostał butlę to było oki ;-) Chyba pomału zacznę przechodzić na mm ...

Lecę pod prysznic i spać, bo jutro muszę o 5.30 wstać i Młodą do szkoły zawieść na 7.30 - jak ja to zrobię???? :szok: Najbardziej to szkoda mi Gabrysia budzić jak spi :baffled:

Spokojnych nocek

Do góry