reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Czerwiec 2013

anilek77 nie jesteś sama, ja też mam okna do mycia i to takie duże, ale chyba umyje w przyszłym tygodniu jak wróci ładna pogoda, bo teraz jak popaduje to bez sensu je myć :-)

Jeśli chodzi o firanki to widzę,że Wisieńka jest specjalistka zatem mam pytanie bo dostałam od cioci 11m firany i czy to starczy na 2 okna 2.5 m i jedno 1.8m?

reklama
Wisieńka jak to na KLIK?? Pokaż!! Ja firanek nie lubię i nie posiadam ale myślę o zasłonach takich ciężkich/grubych do sypialni ;-)

Dziewczyny dywan kupiłam zwykły shaggy ale ja mam "jazdę" trochę na punkcie urządzania i odpowiedniego odcieniu szarości szukałam :-p a do Syna jeszcze koncepcji nie mam jak i gdzie go położyć. W końcu nie po to panele kładłam jednakowe w całym mieszkaniu, żeby je teraz w całości zakrywać ;-)

Piorę kombinezony Feliksa bo coraz zimniej a ja się kataru u dziecka boję tylko troszkę mniej niż wymiotów :baffled:
Starszy Pokemon w szkole, młodszy terrorysta śpi w huśtawce, kawa wypita. Allegro nadchodzę :cool2:

Mój Bartuś od wczoraj jakby miał problem ze złapaniem cyca, budzi się, więc chcę go nakarmić a on jakby nie umiał chwycić :/, płacze, drze się dopiero po kilku minutach chwyta i pije, jakby zapominał jak to się robi
wczoraj byłam u dentysty ze starszym i mu pani posmarowała te jedynki i dwójki jakimś preparatem co to próchnica ma się nie rozszerzać, zaczynają już mu czarnieć te chore miejsca, dobrze że tylko kropki ma a nie całe ząbki
aaa i byłam jeszcze wczoraj u okulisty z Bartkiem i jego ropiejącym od urodzenia oczkiem, znowu kolejne krople, maść, i przemywać kwasem bornym i masaże.... ehhhh cholerne choroby :/
jeszcze wczoraj byłam ze sobą u gina na przeglądzie poporodowym - czyli wwczoraj latałam po lekarzach , dziś ciąg dalszy- bioderka Bartka

i mam problem, bo nie mam kombinezonu na zimę dla smyka małego. koleżanka ma ale na 62 wszystkie a my już 68 niektóre zakładamy, chyba będę musiała zainwestować, bo mam co prawda kurteczkę kożuszek ale spodenek cieplejszych nie mam :/

Cześć dziewczyny:) Dzisiaj choć troszkę słońca widać:) Tak jak myślałam,po wczorajszym przespanym dniu przez moją małą w nocy dała mi popalić:(Częste pobudki,wariacje jakieś,do tego te cholerne gazy!!!Od wczoraj wprowadzam jej nowe mleko stopniowo- z hippa bio combiotic przechodze na hipp comfort przeciw wzdeciom. Może bedzie lepiej. Mam pytanie co do szczepien,jeśli się zgapiłam z rozpoczeciem pneumokoków w 2 miesiącu zycia to już dupa,nie?Bo niby trzeba je skończyć do 6 mż,a przerwy min 4 czy 6 tyg muszą być:((

EMKA pneumokoków nie przegapiłaś :no: im dziecko starsze tym mniej dawek i nawet po 2 roku życi można zaszczepić :yes: wtedy 1 dawka tylko jest. Pewnie o rota Ci chodzi a z nimi jeszcze powinnaś się wyrobić :tak:

Palin tulasy dla Miko z okazji 3 miesiąca!!

asiulka no to miałaś maraton! Zdrówka!

Ostatnia edycja:
Maly po raz drugi mi zasnal...pewnie tez na pol godzinki ale dobre i to...nie wiem co on taki marudny...moze powinnam mu zwiekszyc porcje mleka ??:confused: sama nie wiem....

emka - niestety nie pomoge bo u nas pneumo ze tak powiem w pakiecie jest

Ale mój synek zasnął, spi już dwie godzinki, a zawsze myślałam, że tylko na spacerze w wózku tyle potrafi przespać. Ja oczywiście ten czas zmarnowałam bo siędzę tylko przy kompie. Muszę się zabrać za pranie i przygotowanie do obiadu.

Widzę, że asiulka918 też walczycie z ropiejącym oczkiem, ja też masuję, stosowaliśmy kropelki Tobrex i dalej ropieje, więc też muszę się umówić do okulisty.

Palin wszystkiego najlepszego dla Mikołaja :-)

Jak ten czas leci, te nasze maluszki już mają 3 miesiące, jeszcze raz tyle i matka musi iść do pracy,ale za to tatuś się synkiem wtedy będzie zajmował :-)

Justa - ja nawet nie chce mysle o powrocie do pracy...nie lubie jej (grzecznie ujmujac), ale musze :-( firma doplaca jeszcze od siebie cos "extra" oprocz podstawowej stawki od panstwa...

SA_RA mi chodzi właśnie o pneumokoki,bo wiem,że są etapy ,szczepi się albo dziecko od 2 do 6 miecha,albo od 6 do 12 czy jakoś tak,im strasze tym mniej dawek...no ale do 6 miesiaca daleko nam,a chciałam,zeby szybciej była już jakoś zabezpieczona na to świństwo.No to się zgapiłam cholera:( Rota już miała pierwszą dawkę,teraz druga będzie w odstępie prawie 8 tyg.

reklama
Kochane a ja mam pytanko : od kiedy mozna podawc dziecku sok z marchewki (zetrzec marcheweczke i wydusic soczek)?? nie mam tu na mysli duzych ilosci a po lyzeczce. Mama wlasnie odszukala swoje zapiski z moich niemowlecych lat i dawala mi juz w 3 miesiacu zycia. Tak samo robila ze starsza siostra. Pilysmy i zyjemy :-DWiem, ze kiedys wprowadzono to wczesniej i nie wiem kiedy zaczac? czekac jeszcze miesiac??

Do góry