reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Czerwiec 2013

Oczywiście jak zaczynam sprzątanie Antonio się budzi...Ale już ogarnełam , pościerałam kurze, pomyłam podłogi, zupka pachnie, mięsko sie piecze tylko ziemniaki obrac i surówka i gotowe. Musze koniecznie paznokcie zrobic...
sara zdjęcie ci zrobić? To wygląda tak, że ten pręt wciskany jest w uchwyt od góry, w taką jakby rączkę a nie wkładany w otwór z boku:tak:
Justa ja jesli ma byc marszczona to do każdego potrzebnego metra doliczam 0.5m, czyli na 2 metry karnisza 3 metry firany
ciekawe ile naklepałyście bo pisze tego posta od godziny

reklama
Wisieńka dzięki za podpowiedź, ja jakoś nie mogę się wybrać do krawcowej z tymi firanami, aby je przygotować na te trzy okna i wszyć taśmę, wszystko leży i czeka ponad rok :szok:

GOSIAK zwiększ małemu dawkę mleka,zobaczysz czy wypije całą butlę czy nie.My tak robilismy jak mała marudziła,ale to było w pierwszych tygodniach,nagle z 60ml przeskoczyła na 90ml...a później dupa,już od dawna wypija sobie po góra 100ml,jak się uda to wciagnie raz dziennie 130ml,po 65ml tez potrafi,ręce wtedy opadają:( Co do soczków,kaszek itd...ja też chyba nie wytrzymam równo do 4 miesiąca,żeby coś nowego jej wprowadzić do menu;) Choć jest ponoć tak,że jak dziecko urodziło się przed terminem to o te np.dwa czy trzy tygodnie jest do tyłu względem rówieśników,później o te tyg zaczyna głowe trzymać sztywno,podnosić ją leżąc na brzuszku itd...więc według tej zasady powinnam małej wprowadzać nowości dopiero jak skończy 4,5 miesiaca...Nie biorę takiej opcji pod uwagę;)))

gosiaku uważaj, żeby nie przekarmić bo brzuszek będzie bolał

Emka w taki razie musisz dopytać lekarza :tak:

Wisieńka już kumam. Myślałam, że jakiś nowy "cud" wynaleźli. Dzięki

WENUSJANKA ja jestem po cc,czyli dół nienaruszony a i tak mam zerową ochotę:( A jak już rzuciłam hasło:miejmy to z głowy to tak bolało,jakbym ze 100 szwów w środku miała...dziwne;)Jak nówka sztuka;))) Jestesmy przemęczone,niewyspane od miesięcy,pewnie nie tylko ja zapominam o większym dbaniu o siebie,o uczesaniu w coś innego a nie tylko kitke na szybko,o zawsze pomalowanych pazurkach,pedicurze i,o pełnym makijażu nie wspomnę...więc nie dziwota,że jakoś weny na tulanki nie mamy...ja osobiście nie czuję się już tak atrakcyjna jak wcześniej,mogłabym się ogarnąć raz dwa ale kosztem małej,wole ten czas spędzać z nią i nie słuchac jak z nudów marudzi..jak trzeba wyjść do ludzi to wtedy się myśli o konkretnym wyglądzie;)) GOSIAK raczej nie przekarmisz małego jeśli według skali na puszcze mleka mieścicie się z ml jednorazowego karmienia. Moja według opisu powinna już pić 5 razy dziennie po 200ml,a ona je na dobe około 9 razy góra po 100ml.Woli częściej ale mniej niestety:((((

Sara - dziekuje bede uwazac tylko teraz nie wiem czy dziecko bawilo sie spokojnie godzine (tj. bujaczek i mata) dlatego ze sie najadlo czy ze wyspalo. Choc po przespanej nocy nigdy taki nie byl....w sumie za tydzien wg tabrli na opakowaniu powinnam zwiekszyc,ale zobacze na jak dlugo mu starczy. I oczywiscie nie bede mu dawala tak caly czas...

Wenusjanka - u mnie tez bardzooo srednio bym powiedziala, a widze, ze mezul jakos sie rozkrecil ostatnio...

Co do karmienia jeszcze. Bedac w Polsce bylam u pediatry i mowila, ze Tymek zada troche wiecej niz na puszcze. Lekarz powiedzial, ze wazy oki wiec mozemy smialo jessc jak dalej, ale to bylo miesiac temu i pewnie Maly tez potrzebuje ciut wiecej. Pojde jutro , jak pogoda dopisze zwazyc smyka, bo mozna tylko w srody i zobaczymy ile mu sie przybralo :tak:

Ostatnia edycja:
emka 200ml?? co to za mleko i opis?

Według Polskich tabeli żywienia (oczywiście mało jest dzieci książkowych) Tymek za chwilunie (tak jak Feliks) a emka Twoja mała od kilku dni - powinni zjadać 6x po 150ml

Każdy Bąbelek jest inny i je według swojego zapotrzebowania.
Zwracam uwagę na przekarmienie bo u nas był płacz okropny. Myślałam, że kolka ale po wizycie u DR. po której pilnowałam pory karmienia i ml, minęło i nie wróciło.

Feliks i Tymek:
jeden dzień różnicy wiekowo
Mój zjada ok 120ml co 3-4h
Waży ok.7kg a mierzy ok.65cm

Gosiak a jak u Ciebie?

Zobacz załącznik 581901

Ostatnia edycja:
reklama
Sara- Tymek do tej pory jadl 7x140 ml (czasem mniej) wazy gdzies 6kg mierzy jakies 62 (to pisze na ok bo ostatnie pomiary mielismy 14.08)
trzymym sie tego bo nie widze problemow z brzuszkiem, kupka zawsze rano sie pojawia, ale lekarz powidzial, ze wszystko jest jak najlepiej i zeby karmic jak karmie. Jak uznam, aby dac wiecej to spokojnie dac

A jemy bebilon

I tak sugeruje sie tabelami polskimi, bo tu w odpowiedniku beilonu dawki sa duzo wieksze, mimo, ze obydwa mleka maja ta sama kalorycznosc...

Sara - ale wlewasz do butelki 120 ml czy po dodaniu mleka wychodzi Ci lacznie 120 ml???

Ostatnia edycja:
Do góry