reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Czerwiec 2013

Ogarnęłam mieszkanie i teraz troche odpoczne, bo się zmeczyłam. Zrobiłam gofry ale jeszcze coś bym przegryzła tylko nie wiem dokładnie na co mam ochote:-)

malina2312 witaj i pisz kiedy tylko masz ochotę

anusiakanusia współczuje Ci przygód z zębami, ja tez się troche nachodzilam po dentystach bo swego czasu troche je zaniedbalam ale teraz jestem na bieżąco i bez takich niemiłych niespodzianek

jullix zdrówka dla synka

Korba32 u Ciebie też nie może być monotonnie, jak nie choróbska to piesek, zycze aby córcia wyzdrowiala a psina doszła do siebie

Palindromea jak tam kolejne lokum Wam się podobało???

Paulunia8713 fajnie, ze jedziesz do rodziców, mała będzie miała opiekę a Ty trochę odpoczniesz

Jeśli chodzi o picie to ja z rana zawsze pije herbate z cytryną i miodem, potem w ciągu dnia też czarna herbate i rozpuszczalną, czasami capucinno i kawe zbożoną z mlekiem, wode niegazowaną, no i w weekend kakao.

Minnie1 powodzenia w polowaniu na ciuszkiJ tez już bym się gdzies wybrala ale nie wiem co za płec w brzuszku siedzi

DzikaBez gratki dla córuni, że zaczeła sama chodzic:-D

reklama
Dzika - gratulacje dla Ewuni. Dzielna dziewczynka. Co do gadania ludzi - już też słyszałam pewną mamę, ze jej dzieci to jak miały pół roku to już na nocnik robiły :eek: Ja to wolałabym, żeby Mikołaj w tym wieku po prostu siadał...
Justa - mieszkanko bardzo ładne. 3 pokoiki, zadbane (bo właściciele dopiero się zamierzają wyprowadzić do nowowybudowanego domu), ładnie wykończone, balkon, 2 piętro, wszędzie blisko, spokojna okolica. Ale jeszcze trzeba pomyśleć...

Teraz czas na kolacje. Aro zachciało się naleśników (nie pamiętam, kiedy jedliśmy takie zwyczajne naleśniki z twarogiem). Jakoś mnie się nic nie chce. Taki ot trochę nudnawy ten dzień...:nerd:

witajcie kochane dziewczyny
czemu nigdy nie udaje mi sie przeczytac wszystkiego? jak nie mam dostepu do komputera to myśle o Was........
mam dobry humor, bo kupilismy dzis blender;), juz zrobilam kawe mrozona, mniaaaaaam
a zaraz bedzie mus owocowy dla Kubusia;)

dzikabez kochana gratuluje! pierwsze kroki dziecka sa niesmaowitym przezyciem dla rodziców, moj Kubus zaczał chodzic jak mial skonczone 13 miesiecy i tesciowa ciagle mowila "czemu on nie chodzi, moglby wreszcie sam chodzic... ble ble ble" itd itp doprowadzało mnie to do szału, za to zaczał mowic ekstemalnie wczesnie, ale fakt, ze ludzie opowiadaja rózne bzdury, mi kiedys kumpel próbował wmowic, ze jego córka 12m-cy, mowila sama wszystkie wierszyki z ksiazeczek i to bardzo wyraznie;)))))))))))
kari kochana zycze Wam duzo duzo zdrówka!!!!!!!!!
natis milego wieczorku kochana! baw sie dobrze!
dmuchawiec trzymam kciuki, bedzie dobrze!!!!!!!!!!

dzika kochana gratulacje. Dzielna, duża dziewczynka:tak: Moja Julcia poszła na nogi mając rok i 2 tyg więc w tym samym czasie. Dla mnie to było coś wspaniałego;-)

My już jesteśmy u rodziców. Teraz sobie leżę i odpoczywam. Mężuś jutro wraca do Giżycka i dopiero w sobotę po nas przyjedzie. Już mi tęskno za nim ale robie to wszystko z myślą o dzieciaczkach. Musi być dobrze:tak: Zaraz zjem sobie kolacyjkę, kąpiel i do łóżka;-)

Palin- moja kuzynka mi kiedyś (Ewa miała 9 mc.) powiedziała dlaczego jej nie sadzam na nocniku, bo ona córkę sadzała jak miał 8 mc. i często sie jej udawało- a jak miało sie nie udawać jak mała tam siedziała po pół godziny a takie dzieci często sikają, to różnica jak dziecko robi to świadomie a taką świadomość nabiera najwcześniej miedzy 15-18 mc.

witam wieczornie

dzika może i świadomość tego co robi jak ma 15-18 miesięcy ale kontrolowanie to ok 2 lat się zaczyna
wcześniej owszem można sadzać, ale jak ma się "zegarkowe" dzieci - takie, które zawsze o tej samej porze się załatwiają... mój to raz rano, raz wieczorem, a raz wcale, po ponad dwóch latach zaczął sikać na nocnik i wołał że chce pieluchę jak miał mieć kupę, ale dopiero kupę na toaletę zaczął robić w listopadzie - tj. jak miał 3 lata i 3 miesiące i nigdy nie robi kupy na nocnik, nigdy
już się wściekałam, bo ile można - bo był świadomy i nawet przetrzymywał [w przedszkolu w ogóle się nie załatwiał] ale ciągle wołał pieluchę
ale jak to się mówi - niektóre rzeczy robił wcześniej inne później - wcześniej zaczął gadać [ok 18 miesięcy] jak miał rok, to chodził "na zombie" ale z załatwianiem się mu nie poszło tak łatwo ;-)

w każdym razie gratulacje dla Ewci

dmuchawiec trzymam kciuki - mi się npr w ogóle nie sprawdził, ani zresztą testy owu - no ale jak się choruje i o tym nie wie, to trudno żeby coś działało ;-)

laski, pisałam na zakupowym, ale tu powtórzę, bo pewnie nie wszyskie wchodzą - zanim kupicie jakikolwiek fotelik to sprawdźcie proszę wyniki testów na fotelik.info :: foteliki samochodowe dla dzieci
na zakupowym umieśdciłam filmiki z tej strony odnośnie testów fotelików

Witam wieczorowo-nocną porą :)
Jakoś tak ta sobota szybko mi zleciała, chciałam trochę ogarnąć mieszkanie, ale brzuszek trochę się spinał, więc poleżałam i pospałam :)
Co do picia to ja teraz głownie woda niegazowana, czarna herbata i czasem inka z magnezem, przed ciążą piłam głownie herbatki owocowe, ale w ciąży mnie od nich odrzuciło.
Mamawikusi i natis mam nadzieję, że sobotnie imprezki udane ;)
Dzikabez gratuluję postępów na drodze ku samodzielności twojej Ewy, mam siostrę młodszą o 13 lat i do dzisiaj z wielkim rozrzewnieniem wspominam jak stawiała swoje pierwsze kroki w mojej obecności, a co dopiero jak własne dzieciaczki zaczynają chodzić.
mama kubulki gratuluję blendera, mała rzecz a tak cieszy :)
Mam nadzieję, że następna noc u Ciebie kari będzie spokojniejsza i Adasiowi już jest lepiej.
Korba współczuję problemów u psinki, to tak jak z małym dzieckiem, nie może bida powiedzieć co go boli i człowiek nie wie jak pomóc ...
Paulunia tobie życzę tygodnia pełnego odpoczynku !!!
I wszystkim spokojnej nocy i miłych snów :)

Czoł(gi)em.

Niedziela - można by sobie pospać, a tu zonk. Już wiem, czemu mi się wczoraj nic nie chciało jeść. Na języku wyskoczyła mi afta (i zachodzę w głowę - skąd? :wściekła/y:). Niby maleńka, prawie na samym czubku, a boli prawie cała buzia :-( Macie pomysł, czym się tego pozbyć i żeby się czasem nie rozniosło? Wcześniej stosowałam Aphtin, ale w ciąży jest delikatnie mówiąc niewskazany. A miałam nadzieję na fajny, miły dzień...

Dzika - z tym siedzeniem to miałam na myśli przyjmowanie pozycji siedzącej. Nie zamierzam półrocznego Mikołaja sadzać na nocnik. Wszystko ma swój czas i bez sensu na siłę przyśpieszać pewnych umiejętności...
Paulunia - udanego odpoczynku.
Natis - i jak wypad się udał?

Spokojnego dnia, Dziewczyny :happy:

cisza tu :-)
dzika brawa dla małej :-) u nas kazdy postep w rozwoju to byla mega ekscytacja ale to przez to że byly to efekty mojej ciezkiej pracy z malym i rehabilitacji. Dzieki temu zmiescil sie w "normie", tzn siadal koncem 9mies poczatkiem 10 mies, raczkowal na 10mies, chodzil koncem 18mies. To i tak super po tym co przeszedl i w jakim stanie byl w 6mies zycia.

dziewczyny ja wczoraj z glodu prawie padlam. wyjechalam z domu o 12, w samym toy'u (sklep z zabawkami i akcesoriami dla niemowlat) spedzilysmy z kolezanka ponad 2 godz, sklep gigant ale mial duuuuzo wozkow i dzieki temu naocznie przekonalam sie jak co wyglada... i powiem wam ze jestem bardzo na nie co do wozka blizniaczego :szok: w moim wypadku oczywiscie. Wozek super, komfortowo pomyslany, ale wagowo okropnie ciezki i niewygodny, duzy a ja nie mam samochodu nawet i musze sie wszedzie tluc autobusami wiec wtargac tagi wozek gdzies jednak nie jest latwo... biorac jeszcze pod uwage to ze Adam bedzie mial 3.5 lat wtedy kiedy sie smyk urodzi i mozliwe ze do 4 roku zalapie ladne chodzenie bardziej zaczelam sie schylac ku zwyklemu wózkowi i tej rolce dopinanej, do tego na bank kupie chuste (bede prosila o porade, nie pamietam ktora sie w tym specjalizuje ;-) ) i jesli zajdzie potrzeba to dzidzia w chuste a Adam w wózek. Jejuuu nawet nie przypuszczalam ze zdjecia w internecie a realny wyglad to moga byc takie dwa swiaty. A spodobaly mi sie wozki takie ktorych nie bralam pod uwage :szok: bo wyglad mnie nie przekonywal a okazaly sie mega lekkie i zgrabne.
Bylam tez w H&M i mialam kupić nasza "zabke" ale kupilam slonika bo byl przeceniony :-D i do pary slonikowe skarpetki :-D a za tydzien ide na zakupyyyy :-D moje kolezanka postawila J pod sciana i powiedziala ze zabiera mnie na dzidziusiowe zakupy tylko niech sie szybko zdeklruje kiedy kasa posypie, wiec J dla spokoju powiedzial dooobra idzcie sobie nawet i za tydzien. I juz sie nie wymiga bo kolezanka zapowiedziala ze nie odpusci i w przyszla sobote szalejemy :-D. Do domu wrocilam dopiero o 18 :szok: Adas oczywiscie caly dzien przed tv, jesc mu J dawal ale ze mały chorowity to nie za bardzo chcial. Strasznie sie stresowalam ze go zostawiam ale chyba raz na jakis czas ani jemu ani mi nie zaszkodzi... noo. to tyle chyba :-)

reklama
Kari kochana taka odskocznia dla każdej mamy jest wskazana. Musimy czasami ''odpocząć'' od naszych dzieci zająć się czymś innym i naładować bateryjki :) Ciesze się że Twój wypad się udał. Co do wózka nie pomogę ale może faktycznie u Ciebie chusta będzie idealnym rozwiązaniem.
DzikaBez gratuluje córeczce chodzenia :) Gadaniem się nie przejmuj moja zaczęła chodzić jakoś podobnie troszkę przed 1urodzinkami.

Wczorajszy wypad udał się w 100% :) Pośmialiśmy się tak że mnie aż poliki bolały :) Wróciliśmy do domu o 23 a mała zasnęła nam padnięta w samochodzie :) Ja chcę więcej takich wypadów :)
Natis a jak u Ciebie??

edit: niki mi się pomyliły :p

Ostatnia edycja:
Do góry