reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Czerwiec 2013

Hej
Paulunia, wypoczywaj. Moja mala tez wczoraj dostala wlasnie taka kaszke na buzi i myslalam ze to alergia na penicyline ale zeszlo jej. Jeszcze troche ma na jednym policzku.
Natis to aby tak dalej bez krwi:-) Jutro masz miec tona macice zakladane? Ciekawe jak twoje zapalenie, aby nic juz nie bylo:-) Zdrowka dla Natalki!!!!!
Kari u nas sniegu nie ma, padalo troche w niedziele ale nie lezal. Ja bardziej na poludniu to cieplejszy region. Mnie tez gardlo boli. Nie martw sie ja tez nic a nic nie mam dla malego. Do polowy marca nie mam zamiaru nic kupowac:-)
Teri u nas na suwaczku 23 tydzien:-) Kolejny szczesliwie za nami:-)
Xez a gdzie teraz mieszkasz? Umknelo mi to. W Ostrodzie mieszka moj byly maz:-) Za to Olsztyn kocham, spedzilam tam cudowy okres studiowania:-) Alez to byl cudny czas, Kortowo, centrum tesknie czasami. Czym zajmuje sie twoj maz w Olsztynie? Ciesze sie ze przeszlas kolejny etap, zycze ci zebys dostala to prace:-)
Dmuchawiec porzadki ciuszkow,tez toco jakis czas rboie:-) Corki tak szybko rosna i moj brzuch tez, ze nie potrzebnie ubrania leza bo sa za male:-)
Mama trojki zainspirowalas mnie tym rekodzielem, kupie sobie wyszywanke:-) Na druty sie nie rzucam:-)
Fioletowa co u ciebie???
Dziewczyny napiszcie co zrobic zeby na facebooku do wasz dolaczyc?????????

reklama
Pulunia może to forma uczulenia. Możesz podać wapno w domu.

NATIS dużo zdrówka dla Natalki!!! Bąbel jak porządnie kopie to boli
eek.gif

Ostatnia edycja:
A właśnie dziewczyny mam pytanie. Moja mała po nocy dostała jakiejś różowej wysypki na jednym policzku (od skroni po brodę włącznie) i za uchem. Taka jakby kaszka ale nie swędzi ją itp. Na początku myślałam, że może od poduszki sobie odgniotła ale nie schodzi. Co jej mogę podać czy od razu do lekarza. Już panikuje :(

Spokojnie możesz podać wapno, jeżeli to jakieś uczulenie to zejdzie.

Natis, też czasem mnie Hubert tak kopnie, że aż krzyknę a jak da po pęcherzu to w ogóle masakra...A to dopiero początki :)
Po ciuchu się cieszę, że nie ma plamień i mam nadzieję, że tak już pozostanie ! A ten krążek będziesz miała zakładane ?

Korba, upiekę szarlotkę z cynamonem i jak uporasz się z chorobą Julki a ja z gośćmi to zjemy ją z bitą śmietaną i kawką :):):):):):):):)
Już zaciskam kciuki za jutro !

Kari, u nas też zimna, wczoraj dosypało śniegu, fakty jest tylko kilka cm ale zimowo. Natomiast zaczynają śpiewać ptaszki i zaczyna tak ciut ciut powoli robić się wiosennie.

Ok. idę poodkurzać na tych gości. Młody już lata wte i wewte i wypatruje, bo uwielbia bawić, a właściwie łobuzować ze swoją kuzynką. Będzie wesoło :

Jasne Robaczek będziemy w kontakcie:tak:

Rzeczy po praniu poskładane , posłanie psów przebrane , poodkurzane...ech czas na chwile odpoczynku a w nagrodę zrobiłam sobie frytki ( takie domowe) uwielbiam:rofl2:

Korba, smacznego. Ja z frytek ostatnio przestawiłam się na opiekane ziemniaczki (ze względu na olej, którego prawie nie trzeba).

Żeby dołączyć do grupy na fb trzeba prywatnie napisać do _anuli.
Samochód odśnieżony, zakupy zrobione, papierki dla Ara podrukowane - można iść się wywannić a potem zabrać za obiadek.
A dziś na obiad gulasz i tortellini z grzybkami (ciekawe co powie Aro - nie lubi "gotowanego mięska"). Trzymajcie za mnie kciuki, bo mi coś gulasze nie chcą wychodzić (rzadkie albo za słone, mięso nie/roz gotowane - zawsze coś nie tak). Za to jutro zupa jarzynowa. Już tam mi się chceeeeeee.....

Dzięki dziewczyny. Zaraz ma przyjechać do mnie kuzynka to zostawie ją z małą i sama wyskoczę do apteki bo jak na złość wapna już nie mam. Mam nadzieję, że pomoże.

U mnie dzisiaj rosołek i naleśniki na drugie. Tak mnie naszło na naleśniki z truskawkami więc kupiłam chociaż paczuszkę mrożonych i będę zajadać:-D A i muffinek mi się chce i bułeczek drożdzowych z marmoladą lub czekoladą. Zwariowałam :-D

potwierdzam słowa Palindromei - FB moja działka :) jak ktoś ma ochotę to niech wyśle mi na pw link do profilu :)
Ehhh my wróciliśmy od logopedy :) ale jestem dumna z tej mojej Tosi. Faktycznie pcha język do przodu i s c z mówi tak dziwnie i przy l jej język ucieka ehhh ale pani doktor aż się zaśmiewała z jej gadulstwa. Zaskoczyła nas strasznie bo z reguły ona gada jak najęta wśród znajomych a jak gdzieś jesteśmy to wstydliwa i języka zapomina, a urządzała dziś taki monolog, że nam z Lukaszem oczy z orbit wychodziły. Pani doktor też stwierdziła, że nie przypomina sobie tak gadatliwej pacjentki hahaha ile historii z przedszkola się nasłuchaliśmy łooo. My siedzieliśmy z boku, a pani doktor na przeciwko Tośki i widać było że niejednokrotnie mocno powstrzymywała się przed wybuchem śmiechu żeby Tosi nie speszyć :D
Dziękuję kochane za kciuki za tatę. Dziś rano miał zabieg udrażniania żył i ma przykaz 12 godzinnego leżenia. Strasznie chciałabym się do niego wybrać ale pojechał Luka, a ja z Tosią zostałam ... nie mamy jej nawet z kim zostawic bo teściowa dziś też ma jakiś planowany zabieg usuwania kamieni ehhh
Ok uciekam bo Tosia Laurki robi dla dziadka, babci - tych szpitalnych i mojej mamy bo dziś urodziny ma heh
Miłego dnia

Palin, Mi tata nawet kupił taką frytkownice w której robi się fryty bez oleju, ale to nie to samo :zawstydzona/y: Uwielbiam takie zwykłe z tłuszczem --nic nie poradzę....

Ja na obiad zrobię pierś w kurczaka w jakiejś panierce, ziemniaki i już nie mam pomysłu na surówkę...

Kochane powiedzcie czy Wam też się teraz tak ciężko goli :zawstydzona/y::crazy: Masakra już mam lusterko , ale i tak sprawnie mi to nie idzie:baffled:

hej

dzięki za troske :-)
u nas Artur dziś w przedszkolu, o dziwo w nocy do mnie nie przylazł, to sobie mogłam pospać do 7.30

potem glukoza
pawia puściłam już w domu
po wczorajszym miła odmiana - zostałam przepuszczona w kolejce, a nie tak jak wczoraj jakaś baba mi insynuowała że wymyśliłam sobie godzinę przyjęcia

zjadłam śniadanie, zaraz tabsy i chyba się zdrzemnę, bo po tej glukozie i wymiotach nie mam na nic siły
normalnie nieprzytomna jestem

ech nigdy więcej glukozy

reklama
Palin, Mi tata nawet kupił taką frytkownice w której robi się fryty bez oleju, ale to nie to samo :zawstydzona/y: Uwielbiam takie zwykłe z tłuszczem --nic nie poradzę....

Ja na obiad zrobię pierś w kurczaka w jakiejś panierce, ziemniaki i już nie mam pomysłu na surówkę...

Kochane powiedzcie czy Wam też się teraz tak ciężko goli :zawstydzona/y::crazy: Masakra już mam lusterko , ale i tak sprawnie mi to nie idzie:baffled:

Ja też uwielbiam takie z głębokiego oleju, ale u mnie to jak już robię to mega ilości (jedna porcja "talerzowa" mnie satysfakcjonuje), a potem to idzie w udka :-(
A z goleniem to sama mogę sobie pachy albo nogi ogolić. "Tam" to już nie moja działka :zawstydzona/y::sorry:

Do góry