reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Czerwiec 2013

reklama
ok

tak jak wcześniej pisałam - pewnie kompletowanie listy zajmie jeszcze z 2 tyg
a i tak pewnie będą jakieś wstydnisie, które nie beda chciały pokazać co mają między nogami ;-)

Co do biustu ja przed ciąża miałam 70b, teraz mam 70c, przy karmieniu 70d ale miałam wrażenie (zwłaszcza przy niektórych kobietach ze szpitala że są bardzo małe) niedawno oglądałam swoje zdjęcia i faktycznie cos tam jednak było. Ten rozmiar który mam teraz jest dla mnie idealny, szkoda ze to tylko na chwilę....:-( Pocieszam sie tym ze nie stracą wiele na jedrności i "wysokosci":-)
Ale brodawki mam malutkie, przy karmieniu też nie powiększyły się za bardzo, żyłek też mało

Normalnie mam 70C ewntualnie 75B, a teraz już w D sie nie mieszczę :tak: do tego mam wielkie brązowawe brodawki:tak: Normalnie mam malutkie rozowe a tu takie brązowawe giganty mi sie zrobily:-D

Witam wczesnym porankiem :) od 2 znow nie spie. Wszamalam sniadanko o 3:45 i slucham radia. Widze ze temat biustowy na tapecie, ja tez podziwiam rozmiar swojego i trzeba chyba poczynic inwestycje w nowy stanik, normalnie bylo 75D . Czy wy juz kupujecie wieksze takie do karmienia? Sorry za brak polskich liter, ale pisze z telefonu . Zycze milego poranka :)

Cześć kobitki! Nie nadrobię Was niestety, przepraszam :-(
"Przeleciałam" pobieżnie o czym pisałyście i to mi musi wystarczyć, mam ostatnio pracowite dni.
Na weselu było fajnie:tak:Potańczyliśmy troszkę, najadłam się pod korek, pszczoły poszalały (było duzo miejsca do biegania) :-D i wróciliśmy do domku. Niestety srasznie zmarzłam w kościele (pończoszki!) i teraz przeziębionko:-(

Temat biustu na tapecie:-D Ja zawsze miałam 75C, ale po ciąży zrobiło się oklapnieteB:angry:. Teraz cośtam w okolicy D mam- mąż pod wrażenien:-p

Keks- sniadanko o 3.45???:szok: Współczuję problemów ze spaniem. Ja czasem zasnąć nie mogę, ale za to potem śpię jak zabita.

Spadam zjeść coś bo juz mnie mdli z powodu głodku:sorry2:

Buziaki dla Was! Miłego dnia!

Ostatnia edycja:
hehe Wielkanoc jest na koniec marca ;-)
A no tak, :), zagalopowałam się :):)

Jeśli chodzi o basen to ja musiałam zakupić sobie strój ciążowy , ponieważ w żaden stanik się nie mieściłam :zawstydzona/y:

Teraz jakoś mało zaglądam, w weekend mój S wymyślił , że kupimy akwarium z rybkami więc jeździliśmy i kupowaliśmy wszystkie potrzebne rzeczy żeby zrobić ładne akwarium. Teraz mój S ma tydzień urlopu więc załatwiamy wszystkie zaległe sprawy... W środę endykrynolog dzisiaj odebrałam badania, wygląda na to że jest ok;-)
Dobrze, że wyniki w normie ! A jak ciśnienie ?
Ja też mam akwarium ale taki mini, strasznie zaniedbane bo wody nie chce mi się zmieniać ale jakieś tam rybki jeszcze pływają. Marzy mi się też takie min 200 l ale nie wiem gdzie postawić :(
Korba fajnie , ze wyniki ok :tak:. A stanik dziś kupiłam - miska D :szok:. Normalnie noszę B . A zazwyczaj w ciąży dochodziłam najwyżej do C. Matko i córko ten stanik wygląda jak dwa namioty !!!!
Ja wczoraj oglądałam staniczki bo S stwierdził , że na walentynki mi kupi. To ja jaka praktyczna żonka podpowiedziałam mu żeby od razu taki do karmienia - romantycznie to nie zabrzmiało :) No ale z B już też mi się wylewają i się zastanawiam czy C nie będzie za małe do karmienia. A za dużo też nie chce kupować bo potem i tak zmaleją. I żyłki też mi się porobiły a i mój S wczoraj stwierdził, że woli moje 70 B.
A też tak macie się się krępujecie teraz przed waszymi mężami. Ja nie cierpię jak na mnie patrzy gdy jestem bez ubranka. Czuję się totalnie nie atrakcyjna z tym brzuchem :(

Dmuchawiec cieszę się, że weselicho się udało. Ale czemu Ty kobieto nie ubrałaś barchanowych gaci ?? takimi z nogawkami ? Przeziębienia by nie było ;-);-)

Witam i ja :)

Natis i dziewyczny, które brały fenoterol - mam do Was pytanie - czy lekarze z czasem zwiększają dawkę leku? Aktualnie 4 dzien biore 3X1 tabletka 5mg, do tego isoptin 3x1/2 tabletki. Widzę dużą poprawę, brzuch już się tak nie spina, nie ciągnie. Czy za czasem ta dawka przestanie działać i potrzebna będzie większa? Jakie są Wasze doświadczenia?

Natis, po ostatnim usg termin mi się przesunął na 10.06, a że będę mieć cesarkę to pewnie będzie to maj. Liczę więc, że za 4 miesiące pójdziemy na spacer, ciągle sobie te spacery wyobrażam. To mi pomaga przetrwać bóle, które już mam od leżenia. Damy radę :)

Robaczku-:-D barchanowych gaci neiemam. Poza tym sukienkę miałam obcisłą i wszystko pod nia było znać- gacie tez. Nei spodziewałams ię, ze w kościele może byc tak zimno- w naszym zwykle się rozbieram bo mi gorąco. No i teraz mam:dry:

Ja się w ciąży czuję atrakcyjnie-zwłaszcza na wczesnym etapie:tak: Potem to juz raczej słoniowato:tak::-D Ale mój D się mną zawsze zachwyca jak w ciąży jestem, więc skoro się jemu podobam, to musi być ok.

My akwarium mamy 120litrowe. Fajnie wygląda, ale jest troche roboty, na którą czesto nei mamy czasu:zawstydzona/y:

reklama
hej

ale fajnie nic nie musieć ;-)
nie wyłażę z łóżka do 16 ;-)
potem mąż przyjeżdża i jedziemy do teścia na urodziny

A też tak macie się się krępujecie teraz przed waszymi mężami. Ja nie cierpię jak na mnie patrzy gdy jestem bez ubranka. Czuję się totalnie nie atrakcyjna z tym brzuchem :(

ja teraz nie mam oporów, my w ogóle często nago latamy, spimy nago, więc brak miejsca na skrępowanie
a teraz czuję się znacznie bardziej sexi niż np jeszcze w sierpniu, przed dietą, gdy ważyłam 71 kg - ot taka kulka
teraz mam pewnie coś ok 67 z czego wiadomo, część to ciąża...
ale brzuch moim zdaniem teraz mam ładniejszy taki napięty bębenek, niż jak miałam wcześniej samo sadło

Natis, po ostatnim usg termin mi się przesunął na 10.06, a że będę mieć cesarkę to pewnie będzie to maj. Liczę więc, że za 4 miesiące pójdziemy na spacer, ciągle sobie te spacery wyobrażam. To mi pomaga przetrwać bóle, które już mam od leżenia. Damy radę :)

anisaj teraz terminy z usg już nie są brane pod uwagę, ze względu na rozbieżności - termin jest obliczany na podstawie średnich wymiarów w danym tygodniu i np. główka dziecka może być rozmiarowo na 22 tc, brzuszek na 23, nóżki na 24 i wtedy też poda trzy potencjalne terminy
jedynie pierwsze usg jest miarodajne, bo pokazuje termin wtedy gdy zarodek rozwija się najbardziej książkowo

u mnie już np lekarze nie podają terminów z usg, mam ten niby 02.06 jako obowiązujący
w lutym lub marcu chcę załatwić kardiologa i ortopedę i może wtedy będę wiedziała na 100% kiedy będę rodzić [z papierkiem na cc]

Do góry