reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Czerwiec 2013

Fioletowa biedactwo musialo byc ci naprawde nie komfortowo z tym pawiem na ulicy:-) Kochana odpoczywaj:-)
Palin marzy mi sie wanna ale nie mam kiedy:-) szybki prysznic i tyle.
Cisnienie mnie nie martwi i nie ppowinnam raczej miec za duzego. Raczej odwrotnie typy 100/50.
Wlasnie wrocilam z 20 minutowego spacerku na dotlenienie:-)
Natis to duzo tego magnezu bierzesz, ja zastanawialam sie czy nie za duzo biore ale w takim razie nie:-) To powodzenia z duphastonem:-)
A wiecie tak marudzilam ze moj synek leniwiec a teraz jak z tydzien temu zaczal fikac koziolki i tak juz zostalo. Rano daje znac ze wstaje, w poludnie, zebym nie zapomniala o nim i w nocy musi sobie poskakac ku mojej uciesze:-) Alez go kocham ze te kopniaki:-)

reklama
Paulus, ja całe życie miałam wannę w łazience. Jak się przeprowadziłam do Ara i tam był prysznic- ciężko mi było się przestawić. Lubię pobyczyć się w wodzie. Teraz mamy taką wielką wannę, że spokojnie możemy się pluskać razem :-):-):-)
U mnie ciśnieni trochę skacze, ale zawsze w granicach 100-120/60-80 (bardzo rzadko zdarza się wyższe - ostatnio w dniu ślubu, ale to chyba zrozumiałe). Puls też trochę się "rzuca" (70-99). Ale takie wyniki pomiarów nie są raczej powodem do obaw.

PALINDROMEA - też już zdjęłam obrączkę, chyba z tydzień temu, bardzo uwierała, palce puchną :). Mam już 15kg na plusie :baffled:

FIOLETOWA - współczuję pawika. Ja od tygodnia mam spokój, choć mdłości jeszcze dają czasem znać :(

To ja chyba zacznę brac dwa razy dziennie swój preparat magnezowy:tak:.

Własnie wróciłyśmy z zakupów. Młodsza pszczoła w wózku zasnęła. Starsza maszerowała z własnym parasolem z dumna miną i wyśpiewywała całą droge zmyślone piosenki:tak:
Do sklepu mam 5 minut spacerkiem, ale po powrocie musze odpoczywac conajmniej pół godziny bo brzuch twardy:baffled: Starość- nie radość.

Kari- kochana przynajmniej tyle mogę. Chciałabym pomóc więcej, szkoda, że nie mam takiej mozliwości. Jeszcze raz polecam Ci wspominaną już książkę Kaufman "Son rise" (Przebudzenie naszego syna). Podejrzewam, że możesz nie mieć czasu by ją czytać, a może i ochoty. Ale uwierz, że ona naprawdę potrafi zmienc spojrzenie na pewne sprawy i dac nadzieję i pozytywnego kopa. Czyta się ja jak powieść i po prostu jednym tchem.
Myslę tez , że pomogłoby Ci pogadanie z innymi rodzicami na forum dla rodziców dzieci z autyzmem. Tam byłabys zrozumiana w 100%. Ściskam!

Dziewczyny czy Wy tez macie taką suchą skórę? Ja zawsze miałam cerę mieszaną, a czasami tłustą, a teraz jest masakra:szok: Kremem intensywie nawilżającym musze się smarowac trzy razy po rzad, żeby był jakikolwiek efekt- marny w dodatku:sorry2:. Na policzkach mam szorstką skorupkę. Podobnie z włosami- zwykle mi się przetłuszczały, a teraz sianko-takie sa suche.
Zastanawiam się czy to efekt ciąży czy ogrzewania?

Ja zdecydowanie wolę prysznic od wanny:tak: Nie przepadam za moczeniem się. Chociaż raz w roku zdarza mi się pomyśleć o pachnącej kąpieli:tak:

Fioleciku odpoczywaj i uważaj na siebie. Pawika nie zazdroszcze. Mnie się mdłości nadal zdarzają ale bez rzygania na szczęście.

Dmuchawiec, sucha skóra to pewnie wypadkowa i ciąży i ogrzewania. Też mam skorupę, a nie skórę. Kremy na gębę i na ręce to po 2-3 x dziennie, do tego po kąpieli obowiązkowo balsamik na ciało. Nawet usta kremuję co i rusz szminką ochronną - nawilżającą.
Natis - u mnie około 10 kg na plusie (mała załamka). A bez obrączki mi jakoś dziwnie. Przywyczaiłam się do niej. Pierścionki to zakładałam tylko czasami i po powrocie do domu zaraz musiałam zdjąć. W ogóle za biżuterią nie przepadam. Raptem obrączka i kolczyki w uszach (kółeczka, bo inne też zawsze musiałam zdjąć).

Hej kochane. Melduje, ze jestem w domu. Wyniki dobre. No niestety brzuch mnie dalej boli i kłuje więc chyba to nie tylko nerki. Zobaczymy co powie gin na wizycie. Na razie zmęczona jestem jak koń po westernie tym szpitalem. Dziekuję za wsparcie.
Pozdrawiam i idę lezakować

Dmuchawiec ja mam socha skore na calym ciele, tylko nie na buzi. Na twarzy nie wiem co sie dzieje ale kilka dni temu wysypalo mnie jakbym dojrzewala:-)
Natis 15 na plusie:-) Nie martw sie później dietka i bedziesz jak nowa:-) Ja mam 4 kilo na plusie co w sumie nie duzo przy moim braku ruchu. Chociaz teraz musze powiedziec ze mam apetyt:-) U mnie malo na plusie zawdzieczam temu ze od poczatku ciazy gdzies do 19 tyg.odrzucalo mnie od slodkiego:-) Teraz troche jem bo widze ze maluszek lubi, zaraz sie kreci fajnie:-)

reklama
Wisienka dobrze, że już jesteś w domu. Odpoczywaj kochana:tak:
Fioletowa pawika nie zazdroszcze. U mnie od 14 tyg mdłości i inne ekscesy przeszły i oby już nie wróciły czego i Tobie życzę :)

Moja mała maluje farbami więc mogę sobie poleżeć. Chyba z tego stresu przed jutrzejszą wizytą brzuch mi się spina i pobolewa. Już bym chciała być po. Dzisiaj mała powiedziała, że mam nie iść do pana doktora bo znowu pójdę do szpitala. Tak się jej kojarzą moje wizyty u gina :( Tak się boję :(

Do góry