reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Czerwiec 2013

Paulunia- ja mam dokładnie tak samo- zwykle wieczorem brzuszek się spina, ale czasem tez po wysiłku- np pchaniu wózka. Zaczełam braż większa dawkę magnezu i jest lepiej:tak:

Pisałam wczoraj do Ciebei na prv, ale tez nie wiem czy doszło:confused: Kamila mówiła, ze nei dostała żadnej wiadomosci od Ciebie :no: Prosiła o Twój nr telefonu. Ona przez większośc dnia siedzi sama z malą, w Giżycku nie ma nikogo znajomego, więc tez chce jej sie towarzystwa:tak:

Ostatnia edycja:
reklama
Paulunia- ja mam dokładnie tak samo- zwykle wieczorem brzuszek się spina, ale czasem tez po wysiłku- np pchaniu wózka. Zaczełam braż większa dawkę magnezu i jest lepiej:tak:

Nie powinnam tego pisać ale cieszę się, że nie jestem sama bo już panikować zaczęłam. A powiedz jaką dawkę magnezu bierzesz. Ja trzy razy dziennie po jednej i już chyba wystarczy :)

Znów mi net padł, zadzwoniłam już z awanturą, bo ile można.
Staram się pisać z komórki.

Paulunia mi się tak brzuchol wojna przy każdym ruchu. Ją ciągle leżę, ale wstane drzwi otworzyć czy do wc i już jest spiety. Dostałam na to fenoterol.:mad:

Anisiaj - fenek to masakra, 2 godz.. Chodzę po ścianach, ręce drżą, że nie da się tego opanować. Jak pójdę w poniedziałek to poproszę o isoptin, może będzie lepiej.

Paulunia, cały dzień lekko, a wieczorami najmocniej.

A może większą dawkę magnezu będziesz brała? Leżałam w szpitalu z dziewczyną, która trafiła tam przez bóle brzucha i twardnienie. Dostawała 3*1 nospy i 2*2 magnezu. W szpitalu mają jeszcze zastrzyki z papaweryny. Bolące ale jakże skuteczne. Tak sobie z dziewczynami myślałyśmy czemu ich nie wypisują bo naprawdę pomagają

Natis oby lekarz zmienił lek skoro się tak żle po nim czujesz. Ja to teraz mam przy sobie kartkę i zapisuje kiedy mi twardnieje itp. Na ostatniej wizycie właśnie gin pytał o szczegóły, w jakich porach, przy czym a ja nie umiałam powiedzieć bo było tego bardzo, bardzo dużo i stąd ten szpital. Teraz pójdę z kartką:)
Mam nadzieję, że i szyjkę mi zbada bo ostatni raz badal w listopadzie a to już dużo czasu minęło

Dmuchawiec a ten chelamag bierzesz 3 razy dziennie czy więcej?

Ostatnia edycja:
Witam,

jak mnie przyjmiecie to chętnie dołączę. Przyda mi się wsparcie mamusiek szczególnie tych, które są tak samo upupione jak ja, czyli dostały wskazanie:leżeć, leżeć i jeszcze raz leżeć....

Na usg połówkowym w poprzedni czwartek dowiedzieliśmy się, że czekamy na zdrowiótką córeczkę, ale też że moja szyjka ma 22 mm i rozwarła się od środka. W efekcie czego dostałam pessar i nakaz leżenia, wiec przez najbliższe 3 -4 miesiące moim dylematem będzie czy leżeć na prawym czy lewym boku...

just -witaj !!! Gratuluję zdrowej córeczki i współczuję konieczności leżenia . Mam nadzieję , ze z Nami czas szybciej zleci i dotrwamy razem do czerwca :tak:.

A może większą dawkę magnezu będziesz brała? Leżałam w szpitalu z dziewczyną, która trafiła tam przez bóle brzucha i twardnienie. Dostawała 3*1 nospy i 2*2 magnezu. W szpitalu mają jeszcze zastrzyki z papaweryny. Bolące ale jakże skuteczne. Tak sobie z dziewczynami myślałyśmy czemu ich nie wypisują bo naprawdę pomagają

Natis oby lekarz zmienił lek skoro się tak żle po nim czujesz. Ja to teraz mam przy sobie kartkę i zapisuje kiedy mi twardnieje itp. Na ostatniej wizycie właśnie gin pytał o szczegóły, w jakich porach, przy czym a ja nie umiałam powiedzieć bo było tego bardzo, bardzo dużo i stąd ten szpital. Teraz pójdę z kartką:)
Mam nadzieję, że i szyjkę mi zbada bo ostatni raz badal w listopadzie a to już dużo czasu minęło

Dmuchawiec a ten chelamag bierzesz 3 razy dziennie czy więcej?

Chelamag biore raz dziennie:tak:

Just -witaj!

reklama
Ja biore magB6 dwa razy dziennie plus witaminy dla ciezarnych, raz dziennie i tam tez jest iles tam magnezu. Jeszcze na razie biore raz dziennie duphaston ale to juz tak ze stachu przed kolejnym nie udanym odstawieniem. Pobiore do wtorku, we wtorek jak zobacze na suwaczku 22 to podejme prube odstawienia:-)

Do góry