reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Czerwiec 2013

hej dziewczyny

ja dziś się szykuje na usg, ale zakwitnę do tej 16.30

a nocka w plecy, na bank mąż pojedzie z młodym do lekarza, bo wczoraj o 21 zaczął wymiotować, dziś rano też go brzuszek bolał, po przedszkolu pojadą i zobaczymy.. boję się że to rota, ale mały nie ma gorączki, więc to może nic wirusowego [oby bo ja i tak już rzygam]

reklama
dmuchawiec główka do góry, mam nadzieję ze uda się nastepnym razem.

Korba wy lepiej a my gorzej,mlody sie w domku został bo gardło go boli i katar ma :-( Takze bedziemy sie kurowac.

Ja dzis mialam nieco lepszą nockę niż wczoraj ale ciągle wstaje niewyspana... te noce to mnie mega męczą :( Ciągle się kręcę i wiercę i nie mogę spać tak pełnym snem....

Hej
Dziewczyny jak z tymi ruchami dzieciatek macie? Ja mam 19 tydzien, trzecia ciaza anjakos nie czuje specjalnie. Raz dziennie czasami dwa cos delikatnego czuje i z poprzednich caz pamietam, ze to wlasnie chyba dziecko ale czemu tak malo i delikatnie??????

PAULUS - może łożysko na przedniej ścianie i tłumi ruchy??? Nie martw się na zapas, pewnie na dniach poczujesz jak bryka :).

NIKA - też mam takie nocki, dzisiaj jedynie była jedna z lepszych.

FIOLETOWA - przykro mi, że Arturek chory, miałam nadzieję, że do rana wydobrzeje.

MATKAEWA - trzymam kciuki, żeby wizyta u zębologa przebiegła szybko i bezboleśnie! wrrr... aż się boję na myśl o swojej...

DMUCHAWIEC - trzymam już kciuki za kolejny egzamin.

ARIENA - współczuję nocki, wiem co to znaczy. Wystarczy małe plamienie wieczorne i mam po całej nocy :(.

Dzień dobry!

Xez Kochana myślami jestem z Tobą, wpadaj do nas!

Dmuchawiec szkoda, że się nie udało, następnym razem będzie OK (do 3 razy sztuka - przynajmniej u mnie tak było te 11 lat temu:D)

Palindromea
ja od wizyty mnie gadam praktycznie z Pięknym, środa wieczór i wczoraj do południa też nawilżałam oczka, ale po 12:00 nawilżacz się skończył, teraz już mam go w du**, w ogóle nie intresuje go co ja czuje, najważniejszy jest ON i jego uczucia.

ariena dobrze, że dzisiaj już lepiej, zobaczysz będzie dobrze.

MatkaEwa ale Ci zazdroszczę tych dzikich harców, ciekawe kiedy ja się doczekam...

Ale napiłabym się z Wami kawki, szkoda, że mam po niej straszne mdłości:( aaa i gratuluję 21 :D

Dziewczyny pytanie, macie też tak, że jak robicie siku to boli Was brzuch? u mnie co rano jest masakra. Idę się wysikać i czym pęcherz jest puściejszy tym bardziej boli mnie brzuch. Pod koniec to mnie aż skręca... Może Mały gdzieś tam przy pęcherzu buszuje i się nim bawi?:p

Witam :-)

Miałam dziś ciężką noc, budziłam się co chwilę (widzisz Natis to tak na zmianę jest :-D) Moi wyszli przed 7.00. a ja do łóżeczka wskoczyłam i trochę odespałam, wstałam przed 10.00 ;-) Dziś mam wizytę na 13.20 zaraz pod prysznic wskakuję (muszę się oporządzić :-D)

Dmuchawiec do trzech razy sztuka ;-) Mówię ci następnym razem powiedz, że jak nie zdasz to instruktora zjedzą myszy :-)

Xez witaj Kochana ;-)

Dziewczynki gratuluję dwójeczek na suwaczkach - coraz bardziej z górki leci :-)

Dziewczyny nie wiem czy i u nas jakiś wirus nie panuje. Patrzę właśnie co tam moja mała w przedszkolu robi a tam tylko 6 dzieciaczków (włącznie z moją) na 18. W szoku jestem dosłownie

Głowa mnie boli :(

Natis dobrze, że to nie wyrostek. Oby jej szybko przeszło bo się tylko męczy biedulka

Witam się i ja :)

Smile - bolesność brzucha podczas sikania może być przy jakimś zakażeniu, bakteriach, robiłaś ostatnio mocz?

Natis - bardzo się cieszę, że to nie wyrostek!

Dmuchawiec - następnym razem będzie lepiej. A tak w ogóle to mój m jest z Łomży :)

ja wczoraj miałam kryzysowy wieczór, przepłakałam jak dziecko. Że mi ciężko, że samotna, że ludzie mnie zawodzą i bla bla bla. A zaraz potem że już czekam na maj i mam wyrzuty, że tyle mam niepotrzebnego stresu. Dzisiaj już lepiej, potrzebowałam odskoczni i m kupił mi gazetę "M jak mama" - szyta idealnie dla nas - o II trymestrze, o diecie z żelazem, o porodach, a gadżetach elektronicznych po porodzie. Może nie jest to rozrywka najwyższych lotów, ale od rana totalnie przy niej odpłynęłam i się zrelaksowałam :)

smile ja tak nie mam, wrecz przeciwnie - jak mam pelny to pobolewa, a potem nie boli

dmuchawcu - cc nie jest taka straszna, wiesz według wszystkich tych info to mój chyba powinien się w ogóle nie rozwijać - co rusz słyszę "dzieci po-nospowe" "komplikacje po cc - u mamy i u dziecka"
a w sumie młody rozwija się super, nigdy nie bylo z nim problemów [zbyt małe napięcie mięśniowe, problemy z laktacją czy inne "powikłania"- u mnie brak jakichkolwiek]
a żarłam no-spę jak cukierki [oczywiście z zalecenia] i cc tez mialam bo nie wszedł w kanał rodny]

ja miałam za to problem w połogu, bo mi się macica nie chciała skurczyć, trzeba to było załatwić lekami

moja ginka mówi, że twierdzi się że po cc nie powinno się zbyt szybko zachodzić, ale nie ma na to dowodów - jak organizm zajdzie tzn. że jest gotowy
moja mama miała 3 cesarki, w tym raz jedną za drugą [rok i 2 miesiące po pierwszej]
ja szczerze mówiąc mniej boję się komplikacji po cc, niż przy sn

reklama
witam ;-)
Ufff wreszcie Was nadrobiłam... od wczoraj siedzę i czytam ten wątek. Nie było mnie tydzień...
To zamknięcie salonu... wielki stress związany z właścicielką salonu, sprzedaż mebli... ogarnianie się w domu... tyle rzeczy, a w ciąży już brak sił... szybciej się męczę i doskwiera mi strasznie ból (jak przeczytałam miednicy), promieniujący na pośladek.
Wyczytałam, iż bierzecie magnez z wit b6, więc i ja sobie go zakupiłam. Biore 4-6 tabl dziennie i powiem, że pomaga :-)

Przez ten tydzień tyle się u Was wydarzyło...

XEZ tak bardzo mi przykro... :-:)-:)-( nie jestem w stanie sobie wyobrazić, co czujesz... Trzymaj się dla Krzysia, męża... to takie niesprawiedliwe :-:)-( brak słow...

Dużo się o tym słyszy teraz... o szyjce, która przedwcześnie się skraca. Osobiście znam 2 osoby, które straciły ciąże z tego samego powodu i w podobnym czasie. Obie dziewczyny miały w soie bliźniaki :((
Jedna ma zamiar się teraz starać po raz 3... druga jakieś 2 lata temu urodziła ślicznego chłopczyka :) Tylko, że po zajściu w ciążę, byłą pod szczególną opieką... wiem, że leżała w szpitalu i miała założony szew szyjki, żeby przedwcześnie się nie rozwierała. Udało się!
Ja też wierzę, że Wam się uda!! Zasługujecie na to, jak nikt inny!!! Trzymam kciuki, abyś trafiła na dobrego lekarza... bo to też jest bardzo ważne!
Głowa do góry!!! ;-)

Uciekam dziewczyny czytać inne wątki...

Do góry