reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Czerwiec 2013

Dziewczyny pytanie, macie też tak, że jak robicie siku to boli Was brzuch? u mnie co rano jest masakra. Idę się wysikać i czym pęcherz jest puściejszy tym bardziej boli mnie brzuch. Pod koniec to mnie aż skręca... Może Mały gdzieś tam przy pęcherzu buszuje i się nim bawi?:p

Mnie boli jak pęcherz pełny i kilka minut po opróżnieniu :tak:

Hej
Dziewczyny jak z tymi ruchami dzieciatek macie? Ja mam 19 tydzien, trzecia ciaza anjakos nie czuje specjalnie. Raz dziennie czasami dwa cos delikatnego czuje i z poprzednich caz pamietam, ze to wlasnie chyba dziecko ale czemu tak malo i delikatnie??????

Paulus u mnie to samo! Wczoraj pytałam moją gin i kazała się nie martwić bo odczuwanie ruchów może się przeciągnąć aż do 22tyg mimo, że to kolejna ciąża a ja wcale nie gruba. Także widocznie taka nasza uroda.

Jutro K. znowu ma służbę, Mały jedzie do Taty a ja do niedzieli sama:-(

Dziewczyny gratuluję 22tyg - jak ten czas leci!!

Fioletowa kciuki zaciśnięte!

Xez jak tylko jesteś w stanie zostań z nami.

Chorowitką dużo zdrówka!!!

reklama
Paulus- a ja chyba właśnie po mału zaczynam czuć ruchy, ale bardzo delikatne :happy: a to pierwsza ciąża, myślałam, że będę musiała dłużej czekać :happy:

Smile- ja mam jak Fioletowa- im pęcherz pełniejszy, to czasem pobolewa, ale mam bakterie w moczu podejrzewam, że to może być przyczyną. Z resztą ginka przepisała mi jakieś tabletki na te bakterie- niby tego typu leki działają moczopędnie, a od kiedy biorę je na noc, nie budzę się w nocy na siku :eek: - dziwne

Ja czytam o tych cesarkach i sn, to już sama nie wiem co gorsze :-(

Cześć dziewczyny. Ja mam dziś takie zawroty głowy ze nie funkcjonuje :no: Mały ruch głowa i juz helikopter. Nie wiem co sie dzieje. Mały buszuje strasznie, wierci sie, przeciąga, kopie momentami strasznie rytmicznie. do tego bardzo często jest aktywny. Minimum co godzinę go czuje bardzo wyraźnie. U nas mrozy :szok: Minus 6 a odczuwalna pewnie z minus 10 jak to na tej wyspie... Wilgotno, wietrznie, śniegiem sypie i zasypie dosyc duzo bo ma cały tydzien sniezyc. Anglicy znów w popłoch wpadną. Może to ta pogoda tak dziala na moje samopoczucie? A może mam jakaś anemie... Ostatnie badanie krwi miałam w 10tyg ciąży, kolejne planowane jest na 28 tydzien. Muszę sie sama jakoś potraktować, chyba ze mi to bardzo zawadzi w opiece nad małym. Od poniedziałku zaczynamy przedszkole, trzymajcie kciuki, za mnie bo Adaś będzie szczęśliwy z tego tytułu. Ale ja nie wiem jak będę biegać pod górę cała drogę i to ok 30min w jedna stronę pchajac wózek z małym. Jeszcze w mróz.
Wczoraj byliśmy na terapi i mały stoi w miejscu... Podlamalam sie. Podobno juz dawno powinien opanować puzzle 2czesciowe (ćwiczymy od miesiąca) a on nadal nie kuma jak złożyć obrazek podzielony na dwa. Ehhh płakać sie chce. A przez problemy finansowe zrezygnowałem z jednej godziny w tyg i od lutego będzie chodził tylko raz a nie dwa w tygodniu. Straszne decyzje :-(

Xez słońce... Trzymaj sie, ZAloba jest ważna więc płacz. Jak dobrze ze masz Krzysia.

Robaczku, już znacznie lepiej się czujemy--dziękuje :-) ( odpukać ) , więc mam nadzieję, że Jula pójdzie do przedszkola od poniedziałku to na tą kawkę musimy się zgadać...;-)

Bardzo się cieszę, że lepiej !!!! I oby już choróbsko nie powróciło.
Na kawusie musimy się koniecznie wybrać :)

Hej
Dziewczyny jak z tymi ruchami dzieciatek macie? Ja mam 19 tydzien, trzecia ciaza anjakos nie czuje specjalnie. Raz dziennie czasami dwa cos delikatnego czuje i z poprzednich caz pamietam, ze to wlasnie chyba dziecko ale czemu tak malo i delikatnie??????
Może maluch kopie w kregosłup lub przez łożysko mniej czujesz. Jak czujesz od czasu do czasu to jest ok. Jeszcze ciut cierpliwości i będziesz porządnie skopana :)

Nika - dużo zdrowka dla synka, mój już prawie wygrał z katarem. Nasmaruj mu na noc klatkę vickiem - działa, katar się zmniejsza i łatwiej się oddycha.

Dmuchawiec, też jestem zdziwiona, że za zgaśnięcie oblewają. Przecież to się zdarza nawet kierowcy z 20-letnim doświadczeniem !

Fioletowa, oby to nie był rota niestety podobnie się zaczyna. Uważaj na młodego, i zdrówka !

Kari nie załamuj się, to najgorsze co możesz zrobić. To pewnie chwilowy zastój a później jak ruszy to sama nie uwierzysz jaka zdolna istotka z Twojego SYNKA :tak: Wierzę w Was bardzo!

Jejku dziewczyny ale wy macie tempo. Ja wczoraj i dzisiaj się pouczyłam trochę na zjazd. Nie nadrobię was bo zaraz mykam na zajęcia. Dobrze, że to ostatni zjazd i mam ich mało.

Fioleciku- nie mówię, że to zasada, że muszą być komplikacje, nikomu ich nie życze. I patrząc z punktu widzenia ewentualnego zagrożenia zycia maluszka czy mamy, cc to prawdziwe dobrodziejstwo. Ale tak logicznie rzecz biorąc- dla zdrowej kobiety poród naturalny jest po prostu naturalny, fizjologiczny, kobieta jest do niego odpowiednio wyposażona przez naturę, jest więc dla niej bezpieczniejszy. Podobnie dla dziecka- skoro naturalnie dziecko rodzi się w taki, a nie inny sposób, znaczy, że jest to najlepszy dla niego sposób, pod warunkiem, że ono i jego mama sa zdrowe.

Wiecie co zmęczyłam się prysznicem, depilowaniem i myciem głowy - masakra :szok::-D

Kari trzymaj się dzielnie, Adaś na pewno niedługo opanuje to co powinien i będzie już tylko lepiej - cierpliwości (wiem, ze to łatwo powiedzieć ale trzeba być zawsze dobrej myśli - będzie dobrze) A może te Twoje zawoty głowy masz od złego ciśnienie? Śniadanie zjadłaś???

Kari- nie przejmuj się tymi puzzlami. Bo czy to tak naprawdę ważne czy Adaś będzie potrafił zrobić to czy tamto? Nauczy się w swoim czasie.Ważne, żeby czuł się szczęśliwy i kochany. Nie martw się tym zbytnio, każde dziecko jest inne. A najważniejsze- nie okazuj Adasiowi, że takii brak jego umiejętności sprawia Ci zawód czy jest dla Cieb ie powodem do niepokoju. Ciesz się z nim razem tym, co wychodzi mu dobrze, a nad puzzlami pracujcie.
Pytałaś czy dostałam wiadomość- nic do mnie nie doszło. Więc napiszę Ci tutaj- mam w domu fajną płytę z opisem terapii RDI. Jest po angielsku, więc ja i tak niewiele z niej skorzystam- mogę Ci ją wysłać. Nawet jeśli terapia Adasia bedzie inną metodą, to płyta jest fajna, potrafi rozjasnić w głowie i odpowiednio się nastawić.

reklama
Kari-wiem ze ci cieżko, nic nie możesz zrobić choć byś chciała (tak jak ktos pisał pieniadze szczęścia nie dają ale nie da się bez nich żyć)...., mam nadzieje że synek ruszy do przodu
dmuchawiec- ja zdawałam 6 razy, czwarty na mieście oblałam właśnie dlatego ze mi zgasł, a moje teściowa miała drugi w ten wtorek- oblała ale na czym:-D, jak robisz łuk i musisz zatrzymac się w takiej kopercie to ona 2 razy zatrzymała się 2 razy przed nia, mój M. mówi że dla bezpieczeństwa ludzi lepiej jak nie dostanie prawka,
paulus-ja tez odczuwam dopiero lekkie ruchy, i tylko w nocy jak się połoze, przez dziec nawet nie mam mozliwości na chwile usiaśc i wsłuchać sie w ruchy, ale to normalne, jak dziewczyny piszą po 22

musze wyjśc na spacer z córcią, pózniej coś napisze

Do góry