reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Czerwiec 2013

reklama
Korba z tego co wiem to coś w powietrzu krąży. U mnie cała rodzinka wujka TŻ (6osób) leży od świat plackiem z gorączką i innymi objawami. U teściów i rodzeństwa TŻ (5osób) też leżą. Moi rodzice z 40 stopniową gorączką leżą, chrzesna to samo. Nas na szczęście opuszcza ale jak patrzę na to co się dzieje to aż się boję z domu wychodzić :(

Dziewczyny coś na wzdęcia potrzebuje. Normalnie sie dzisiaj załatwiłam choć ostatnio były problemy a teraz mam brzuch tak twardy i bolący, że aż płakać mi się chce :(

Witam się wieczornie :-)

Fajny dzień dziś zaliczyłam - ugotowałam obiad. Wprost przepyszny wyszedł - na jutro też zostało, więc jutro luzik.
Objadłam się za wszystkie dni, tego mi było trzeba.
Z gorszych rzeczy to bardzo mnie brzuch boli, tak dziwnie, bo po bokach jakby kolka i nie kolka, szczególnie boli przy dotyku (powyżej pachwin) i znów taki różowy śluz. Chciałam już do gina jechać, ale potem maluch się rozbrykał w brzuszku i się uspokoiłam. Muszę wytrzymać do poniedziałku.

OLUNIA - co do ruchów to macica w 20tyg. jest dopiero na wysokości pępka, jak jesteś w 16tc to macica się kończy ok. 4cm poniżej pępka [podnosi się mniej więcej 1cm/tydzień] - w tamtych 'rejonach' powinnaś nasłuchiwać.

PAULUS, FIOLETOWA - współczuję Wam bólu i atrakcji... też tak miewam, nawet nie będąc w ciąży - czasem nie wiem co się ze mną dzieje, wstać nie mogę. W ciąży miałam już tak 2 razy. Mam nadzieję, że przynajmniej do końca ciąży będziemy już miały spokój.

TERI - cieszę się, że syrop pomógł :-). Może nie jedz całego opakowania tych śliwek jak ja ;-) nie wiadomo jak zareagujesz. Na mnie małe ilości nie działają, muszę dowalić porządnie :-)

MONIKA86 - witaj, rozgość się. Musisz wkleić treść strony z suwaczkiem do sygnatury w ustawieniach profilu.

KORBA - czy Ty się nie widziałaś czasem z moim mężem??? hihihi ;-) On też po 2 antybiotykach i dalej go gardło męczy. Nawet kazałam mu wziąć leki p/wirusowe - miałam nadzieję, że to jakiś wirus siedzi, ale wziął serię i żadnej poprawy. Nie wiem już o co chodzi.:baffled:

PAULUNIA - na wzdęcia Espumisan. Można brać w ciąży. Na mnie nie działa, ale wiem, że sporo osób go chwali.

XEZ - zazdroszczę upiększania :). Mi się marzą przedłużane rzęsy, ostatnio przez rok takie miałam, po prostu rewelacja. Ale teraz nie ma szans, abym wyleżała nieruchomo 1,5godz.

Zmykam powoli do spania, mam nadzieję, że uda mi się zasnąć w miarę szybko.
Jutro rano muszę jechać na badania.
Buziaki, dobrej nocki :)

Ostatnia edycja:
wedlug ostatniego badania to ja juz zaczynam 19 tydzien.no i jeszcze to , ze dzidzius jest tylko w jednej czesci macicy przez ta przegrode

OLUNIA - no to jak najbardziej możliwe, że to dzidziuś. Ja dziś też czułam kopniaczki dość wysoko, tuż pod pępkiem. W ogóle chyba się obracał ciągle, bo raz dostawałam po pęcherzu a zaraz potem przy pępku.

Dziewczyny nie wierzę! Byłam o 19:00 u gin. Czekając na wizytę, a właściwie dochodząc do tej przychodni poczułam, że "coś mi leci" (a jutro dokładnie minie 5tyg od zabiegu), poszłam tam do łazienki i taka brązowo-czerwona krew na wkładce :) Więc się ucieszyłam, że w końcu okres dostałam pierwszy :) Nadeszła nasza kolej, weszliśmy z moim Jarkiem, pogadaliśmy z Panią ginekolog, zbadała mnie, stwierdziła, że rzeczywiście chyba okres, bo mam plamienie. Ale zrobiła jeszcze USG i co się okazało??? Jestem w ciąży!!!!!!!!!!! Po prostu nie wierzę i z jednej strony zaskoczenie radość, ale z drugiej strach.. że jeszcze za wcześnie od zabiegu :/ Gin też zaskoczona była, ale powiedziała, że to zmienia postać rzeczy i zaczynamy działać :) Boże dziewczyny jak się boję :( Mam luteinę 2 razy dziennie brać i za 2 tyg kolejna wizyta! A powiem Wam, że po zabiegu pierwszy raz współżyliśmy po 2,5tyg, w sumie może z 5 razy do dziś i taka niespodzianka ! Ale boję się, że może być powtórka z rozrywki, bo znowu krew... :(

Aliatan w takim razie Ci ogromnie gratuluje i zycze zeby tym razem wsYstko dobrze sie skonczylo:)
Natis tak naprawde dopoki nie poczuje kopniaka to moge sobie chociaz wyobrazac i wmawiac, bo dopiero po kopniaku bede tak naprawde wiedziala ze to dzidzius

Dziewczyny nie wierzę! Byłam o 19:00 u gin. Czekając na wizytę, a właściwie dochodząc do tej przychodni poczułam, że "coś mi leci" (a jutro dokładnie minie 5tyg od zabiegu), poszłam tam do łazienki i taka brązowo-czerwona krew na wkładce :) Więc się ucieszyłam, że w końcu okres dostałam pierwszy :) Nadeszła nasza kolej, weszliśmy z moim Jarkiem, pogadaliśmy z Panią ginekolog, zbadała mnie, stwierdziła, że rzeczywiście chyba okres, bo mam plamienie. Ale zrobiła jeszcze USG i co się okazało??? Jestem w ciąży!!!!!!!!!!! Po prostu nie wierzę i z jednej strony zaskoczenie radość, ale z drugiej strach.. że jeszcze za wcześnie od zabiegu :/ Gin też zaskoczona była, ale powiedziała, że to zmienia postać rzeczy i zaczynamy działać :) Boże dziewczyny jak się boję :( Mam luteinę 2 razy dziennie brać i za 2 tyg kolejna wizyta! A powiem Wam, że po zabiegu pierwszy raz współżyliśmy po 2,5tyg, w sumie może z 5 razy do dziś i taka niespodzianka ! Ale boję się, że może być powtórka z rozrywki, bo znowu krew... :(

Kochana, pozwól, że z rana odtańczę taniec - kankana :rofl2::rofl2::rofl2::rofl2::rofl2: Już...
No poprostu super. Teraz już ciskam kciuki. Musi już być dobrze, nie ma innej opcji. A te plamienie - może to dlatego, że właśnie tak szybko zaskoczyłaś. 3maj się i odzywaj jak tam u was.
Ale super wieści z rana.Poprawiłaś mi nastrój, bo coś mnie chyba nastrojowo rozkładało. Niby wszystko jest dobrze, Mikołaj kręci się po swoim M-1, ale nawet Aro zauważył, że coś jest chyba nie tak i pytał, czy przed pracą mnie na pogotowie nie zawieźć, bo dziwnie wyglądam. Ale nic się nie dzieje: temp. nie ma, katar - standardowe 3 dmuchnięcia z rana i koniec, gardło nie boli, na dole też spokój. A ja się czuję, jakbym zaraz miała się rzucić na łóżko i wyć wyć wyć. NIe wiem, od czego. Ale jak przeczytałam - banan wrócił :-)

Xez - z wodą się wyjaśniło. Późnym wieczorem dostałam "gorączki" w tyłku i tak mnie przeczyściło, że szok. I ulga, spokój. Podejrzewam, że to po kiwi, bo akcja jednorazowa i nie jadłam nic, co mogłoby mi zaszkodzić. A dziś już siusianie normalnie: 10 minut i co i rusz latam.

Miłego, dobrego dnia :happy2:

Aliatan, Wielkie GRATULACJE, teraz musi być już dobrze nie ma innej opcji :tak: Tylko proszę zaglądaj do nas i pisz co i jak, ok ? ;-)

Natis,Kochana to był Twój mąż?? hahaha , a tak na poważnie to naprawdę nie wiem już co się dzieje, gorączki nie mam , tylko to gardło w nocy nie mogłam przełknąć śliny :-( Kurde naprawdę jakaś syf lata po tym świecie wszyscy chorzy...:-(

Palindromea, może się nie wyspałaś , połóż się może i jeszcze odpocznij. Chociaż jak kankana zatańczyłaś z rana to nie jest zle;-)

Jeśli chodzi o upiększanie to paznokcie mi ładnie same rosną jak nie chodzę do pracy , włosy zafarbowane, tylko ciągle nie wiem czy je zapuszczać czy ściąć tak jak zawsze miałam i mam potworny dylemat :tak: A rzęski też bym sobie zrobiła--ładnie to wygląda ;-)

reklama
ailatan 3mam kciuki żeby się udało! super:) przeczytałam Twojego posta już wczoraj wieczorem, ale na tel nie mogłam odpisać, pół nocy nie spałam:) DR powiedział który to tydzień? Na USG już coś widać? informuj nas na bieżąco!

Palindromea też czasem tak mam, od rana dół bez powodu. Nic się nie martw- minie. Pamiętaj, że zawsze możesz się tu wyżalić:)

Do góry