reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Czerwiec 2013

Stetoskopem lekarskim nie da sie uslyszec ruchow, za wczesnie bo w srodku jest tak glosno,ze przegluszy to tetno. Podobno w 9 miesiacu mozna uslyszec o ile dziecko dobrze sie ulozy. Teraz moze jedynie jego ruchy uslyszysz

reklama
słyszałam przeplyw krtw w tętnicy-ale mojej:-Dbrzusznej chyba:-D i bulgotki a przy tym ruchy poczułam fajnie tam maleństwo miesza w tym baseniku:szok: jest spokojne bulgotanie a potem jak w jakuzi i znowu spokojniej jak ciut się przyciśnie macice to nie słychać bulgotów jelitowych tylko dzidzie;)
poza tym miałysmy z dzewczynami frajde bo najpierw one słuchaly mojego potem swojego a potem swoich nawzajem serduszek;)

Wrocilam od poloznej, serce maluszka bije, wiec troche spokojniejsza jestem. Teraz aby do soboty i usg powie mi wiecej. Zapytam o te bole w pachwinach i tu w kroczu.
Wczoraj miaam akcje z bolem brzucha, tak jak kiedys z Natis pisalysmy. Bol brzucha, poty, raz zimno, raz goraco i slabo. Siedzialam na kiblu, maz mi oklady robil na kark i glowe. Po jakims czasie rozwolnienie i ulga... Myslalam, ze albo urodze albo umre tak mnie brzuch bolal i slabo mi bylo. Masakra!!! Dzisiaj na razie wszystko ok
chwała Bogu...
A może sie przytrułaś czyms?
Ja tak mialam mniej wiecej w polowie ciazy z Krzysiem. Pamiętam ze sie przestraszyłam, bo nie wiedziałam czy to skurcze czy ból. Poty i bóle. Tak jak opisujesz.
Pojechałam wtedy na pogotowie, bo rozwolnienie miałam niesamowite. Podlaczyli mi proplówe i na drgi dzien do domu wysłali. Wirus jakich chyba był.
Ale ból przucha i tych potów nie zapomnę.

Witam nowe :)

Ja dzisiaj miałam super dzień.
BYłam u fryzjera, obciełam włoski troszkę i zrobiłam sobie balejage. Potem pojechałam dl kosmetyczki i mam piękne paznokcie ... Ale sie super czuje przy Nowym Roku :) Jak NOWONARODZONA :)

Palin uważaj z tym sikaniem. Na wizycie koniecznie powiedz swojej gin. Nie straszę, ale tak samo miała moja siostra w ciązy, co prawda bardziej zaawansowanej. Piła i nie sikała dużo. Strasznie spuchła po tygodniu. Okazało się, ze nerki odmówiły posłuszeństwa, bo gdzies tam jej maluch nagniatał. Lekarz powiedzial ze to cud, ze udało sie tak szybko pozbyc problemu i nie odbiło sie to na zdrowiu malucha.

Ja ogolnie jestem przeczulona na punkcie nerek. Sama miałam przeboje w ciązy, ale o długa historia.

Woo..Xez po Twojej relacji z upiększania się to chyba tez skorzystam i się wybiorę do kosmetyczki:) Myślę, że wszystkie źle czujące się powinny skorzystać-na poprawę humoru.
A ja już wróciłam do normalności. Jutro do biura ...;(
Dziś w nocy miałam fatalny sen-śniło mi się martwe dziecko. Nawet mnie potrzeba nie zbudziła. Obudziłam się dopiero po skończonym śnie z zaciśniętymi nogami bo już tak bardzo chciało mi się siku. Pewnie sprowokowałam to wyobrażenie bo ani nie miałam porządnych badań w tym 1 trymestrze (bo było za późno, zamieszanie z tygodniami) ani nie czuję ruchów. W piątek mam wizytę kontrolna u gin. to przynajmniej zobaczę czy wszystko ok u lokatora :)

Xez, dobrze, że mówisz. Ale mam nadzieję, że to chwilowe. Jutro akurat zaglądam do poradni (po wyniki i kolejne L4), więc zapytam. A wizytę u swojej mam dopiero we wtorek. I żyję nadzieją, że go zobaczę - tak długo czekam... O chyba się domyślił, że o nim mowa i zaczął się wiercić.

[FONT="]Z tym siusianiem, to też nigdy nie miałam problemu, a jeśli to z częstym jego oddawaniem. A teraz właśnie prawie nic. Chodzę, próbuję, ale tylko kap kap i koniec. A piję jak smok. Tak podliczyłam, że już dziś pochłonęłam ok. 2 litrów, nie licząc mandarynek…[/FONT]

Polecam prenatal urocare. W doz.pl jest w dobrej cenie.

Nie mam siły wam wszystkim odpowiadać bo z katarku chyba robi się coś poważniejszego bo mam już temp. 37,7 i boli mnie głowa. Miłego wieczoru bo nie wiem czy będę jeszcze dzisiaj miała siłę wejść na forum.

witam was dziewczyny...ja jestem w 15tyg...
czytam wlasnie wasze posty...
w ktorym tygodniu juz moge poczuc ruchy mojego dzidziusia?
I jak dodac suwaczek? czy to automatycznie sie dodaje czy trzeba cos zrobic? pomozcie :)
Dziekuje i pozdrawiam wszystkie przyszle mamusie :)

Monika ja dopiero zaczynam czuć ruchy moich dzieci. A mam dwójkę. A suwaczek to robisz na jakiejś stronie z suwaczkami, potem wchodzisz w ustawienia, edytuj sygnaturę i tam wklejasz link tego suwaczka (musi być BBCode).

reklama
Do góry