reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Czerwiec 2013

a ja mam pytanie do tych co juz czuja ruchy. Bo generalnie twierde , ze dzidzi jeszcze nie czuje, ale ostatnio pare razy mi sie zdarzylo, a dzisiaj to juz mam czesciej, ze tak obok pepka czuje jakby mi cos plywalo i mnie swedzialo od srodka. Mozliwe , ze w tym miejsu mozna poczuc dzidzie, czy czuje sie ja ponizej???

reklama
olunia ja czułam niżej... Nawet teraz nie czuję jeszcze przy pempku. Na początku czułam tak jakby od środka jakies przepływanie ale nic jakoś wyczuwalnego tylko takie uczucie. Dopiero dzień przed Wigilią poczulam pierwszego kopniaczka. Najbardziej wiarygodna jest prawa strona bo po lewej jest końcówka jelita grubego i bulgotanie w tych okolicach moze byc mylne :)

No wlasnie czuje po prawej stronie ale jakby rybka tam mnie muskala. Szkoda ze to tak krotko trwalo, bo nie powiwm przyjemne uczucie. A teraz znowu nic. Ja Wam zazdroszcze kopniakow, mam nadzieje ze maluch tez niedlugo da mi poczuc jakie ma silne nozki:)))

Olunia ja jeszcze chyba nie czuje ale tak jak piszesz, mozesz czuc w tym miejscu. Wlasnie jakby rybka:) Dokladnie tak nazwalam ruch pierwszej corki. Teraz mozliwe ze tez cos zaczynam czuc ale nie mowie ze to to bo mam tez wzdecia i nie chce sie chwalic.
Dzis humor lepszy mam to od 12 do 17 polezalam na kanapie:) teraz juz w lozeczku. Widze, ze kaszlacym juz to przechodzi a ja nadal kaszle:(

Witaj monika86 :tak:.
Ja ruchy czuję nisko w dole brzuszka , zdecydowanie pod pępkiem. W ostatnim tygodniu się nasiliły i są częstsze - parę razy w ciągu dnia . A w kościele jak proboszcz huknął do mikrofonu kolędę to panika była w brzuszku ;-).

a mi sie dzidzia odwróciła plecami do mnie bo rócy czuje słabiej :szok:
mam w domu stetoskop lekarski spróbuję może tętno maleństwa wylapie-podo9bno czasem sie da a czasem nie

reklama
coś tu dziś spokojnie :szok:
syropek zadziałał jupi zaczeło mi tak bulgotać w brzuchu :szok: i biegiem na kibelek dobrze że nie był zajęty hii i jaka ulga od razu czuje sie 5 kilo lżejsza ;-) na noc mam zamiar zjeść tych śliwek suszonych tylko coś mi nie podchodzą no ale mus to mus ;-)

co do ruchów to też czuje kopniaczki pod pępkiem ja czuję już bardzo wyraznie :-)
MatkaEwa u mnie panika w brzuszku była całą Pasterkę ;-)

Do góry