reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Czerwiec 2013

Katka, a nie możesz się z tym wybrać na pogotowie? Może Ci się tak przesuszyła skóra i potrzebuje dodatkowego nawilżania. Mnie czasem wyskakuje taka sucha czerwona plama na kręgosłupie w odcinku lędźwiowym (do tego strasznie swędzi, jak się schylę/naciągnę to miejsce, to kłuje aż do bólu). Ale jak posmaruje kremem to za moment przechodzi. Używasz jakichś kremó nawilżających?

reklama
Witam i ja po światecznie!
Ja w pracy, Święta udane, prezentów dużo oczywiście dla Bartusia-jest przeszczęśliwy.
Ruchów też nie czuję jeszcze, czasem wydaje mi się że czuję ale sama już nie wiem.
Niby juz 18 tydzień więc maleństwo powinno już bardziej dokazywać.
Mamawikusi trzymam kciuki za wizytę. Będzie dobrze.
Brzuch już mam coraz większy.
Trzymajcie się cieplutko. pa.
Zdrowia dla chorych:-)

Hej
Super ze jak na razie u wszystkich święta udane:)aby tak dalej byly same dobre wieści.
U mnie tez calkiem fajnie, wiadomo, ze byliby lepiej w Polsce ale...Wigilia super, udali się zrobić wszystkie tradycyjne dania oprócz karpia. Kolędy byly a na koniec Mikolaj:) Dziewczynki szczęśliwe, Blanka zaspiewala Mikolajowi kolędę a Gaja Panie Janie:)
Prezenty udane, ja dostalam perfumy, tableta i stetoskop. Maz torbę skórzaną i bluzę a dzieci puzzle, gry, parasolki, ubrania i sterowane samochody:) Te samochody to ich życzenie, nie chcialy lalek tylko śląskie auta.
Ja nadal chyba nie czuje maluszka. Może i raz dziennie czuje ale czy to on to nie wiem.

Paulus, ja szybko poczułam ruchy (jak na pierwszą ciążę), potem było długo głucho (aż się martwiłam). Dopiero w Wigilię poczułam taki ruch, ze nie dało się tego pomylić z czymkolwiek innym. Aro to teraz przy każdej okazji dopada się do brzucha (szok, jak go to nakręciło). Ty też poczujesz - już niedługo. I będziesz zaskoczona, że takie maleńkie, a takie silne :-)

Witam się poświątecznie :-) Przeczytałam, że Święta udane w większości i bardzo się z tego powodu cieszę.. Moje również do takich zaliczam, tym bardziej, że w Wigilię odbyły się nasze zaręczyny i była to wielka niespodzianka, bo niczego nie podejrzewałam i nie przeczuwałam :-D Na wadze też chyba tragedii nie będzie, bo wczoraj rano ważyłam nawet 0,5 kg mniej, niż ostatnio.

No, ale teraz mam lekkiego stresa, bo zadzwonili do mnie z por. genetycznej, podejrzewam, że z wynikami PAPP-a, ale nie zdążyłam odebrać tel., a jak oddzwaniam, to nie odbierają. wrrr... :crazy:

Hej,
my mamy mały szpital w domu... :/
Teściowa zapalenie rogówki, synek zapalenie spojówki, ja też, na dodatek Wojtuś ma temperaturę i narzeka na "ała" w środku buzi a nic nie idzie tam zobaczyć.
straszymy wszyscy czerwonymi ślepkami... ;(

Inez, to wielkie gratulacje :-) I spokojnie - pewnie dzwonili, że wyniki już są - wcale nie musi znaczyć, ze coś jest nie tak. Będzie dobrze, 3mam kciuki &&&&&&&&&&&&&&&&&&&&

Witam poświątecznie !

Objedzona jestem :) i wciąż jem :) Chyba za dużo wszystkiego zrobiłam bo goście wczoraj mało co zjedli :( Chyba byli przejedzeni ....
Święta zaliczam do bardzo udanych.
Cieszę się, że i u Was dobrze minęły, że prezenty udane :)

Dziś lenistwa ciąg dalszy. Zrobiliśmy sobie urlop, w sumie aż do 7, bo dopiero 7 młody do szkoły idzie. Muszę dziś tylko znów posprzątać...
Jutro wizytę mam. Stresa mam lekkiego bo ostatnio kruszynka nie daje o sobie znać i i brzuch robi mi się znów twardy. Wczoraj dwa razy łykałam nospe :( Mam nadzieję, że będzie wszystko ok. Oczywiście już teraz proszę o cudowne kciuki !

Ines, będzie wszystko dobrze, moje kciuki mocno zaciśnięte !!!!!!! Daj znać jak się dowiesz !

Jeszcze raz poproszę Was o kliknięcie w piątą gwiazdkę :) Za ostatnie klki baaaardzo dziękuję !!
Pokrycia Dachowe / Materiały budowlane / Budownictwo - katalog stron budowlanych

Ostatnia edycja:
no niestety... wynik jest zły.. mam duże ryzyko urodzenia dziecka z zespołem Edwardsa...... zespół downa ryzyko niskie, a edwardsa wysokie..:-( zalecają amniopunkcję.. muszę zdecydować do jutra do południa..

reklama
Ines- bardzo współczóje, koledze mojego męża w marcu urodziło się dziecko z ZE, musle że powinnas w takim przypadku zrobić amnio. bo wiadomo jak wykluczą a mam nadzieje że tak bedzie to badziesz spokojna, a jak potwierdzą to zdążysz się przygotować bo pewnie czytałaś jak to z ZE jest, a duze prawdopodobieństwo to jakie powiedzieli Ci coś?

U mnie świeta nieudane, w wigilię mąż poczuł się gorzej, w BN pojechał do jakiejś przychodni i przy gorączce 39,6, bólu płuc ptrzy kaszlu dostał ferveks i syrop na kaszel, dodatkowo nie dał mu l4 mimo że w środe miał do pracy na 16 h w gastronomi, a lekarz powiedział że przecież może iść a on na nogach ustać nie mógł, naszczęście pozamieniał się z kolegami w środe ja dostałam wysokiej gorączki, ból główy kaszel katar, małą wywieźliśmy do mojej mamy ale po paru godzinach ona też goraczka, kasel, dzisiaj wszyscy bylismy w przychodni,wszyscy chorzy, lekarz nie wiedział co ze mną zrobić bo już przeciez zażywam jeden antybiotyk, dał mi jeszcze flavamed- nie wiem czy brać lekarz powiedział że można, pozatym czuje się rozłożona totalnie parę let nie chorowałam najwyżej jakiś katar a tu taraz takie choróbsko

Do góry