fioletowa mi też często wypadają dyski. Mam powichrowany ten kręgosłup... W jednym kręgu nie mam tej takiej otoczki która go podtrzymuje a dwa kręgi mam wciśnięte do środka. Nie pamiętam jak to się wszystko fachowo nazywa. Myślisz że to może być wskazaniem do cc?
wiesz co, na mój chłopski rozum tak, ale pogadaj z ginem i skonsultuj z ortopedą
głupio ryzykować, a wyobrażam sobie że dodatkowy ból w trakcie sn będzie raczej mało pomocny
a co do znieczulenia przy cc, to dużo zależy od umiejscowienia wady - jeśli nisko to raczej nie powinno być przeszkód
. Jeśli wyniki będą ok a ja obircam ze będę leżeć to na święta wyjdziemy do domu.
Wreszcie powiedial konkretnie.
Szew powinien pięknie trzymać. Najważniejsze ze udało się zatrzymać skurcze.
Powiedział ze za 2 tygonie powinno juz być lepiej. Teraz jest wlanie najgorszy czas..
dziewczyny uważajcie na siebie, nie forsujcie się.
Pan doktor powiedział ze przełom 1 i 2 trymestru est trudny.
słuchaj, ja miałam rozwarcie w pierwszej ciąży w 19 tc - to co nam pomogło to leżenie w bardzo niewygodnej pozycji - tj mąż pod nogi łóżka, od strony nóg podłożył deski [mogą być grube ksiażki] i leżałam w takiej dziwnej pozycji - wtedy dziecko odpływa w kierunku żołądka [grawitacja] i nie naciska tak na szyjkę, szyjka mi się w końcu zamknęła, a w rezultacie brania przeciwskurczowych w ilościach hurtowych urodziłam 10 dni po terminie ;-) czego i tobie życzę [no dobra, w terminie a nie po]