reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Czerwiec 2013

kurczę nie było mnie na bb od wczorajszego popołudnia a tu takie złe wieści :-( na same święta przykro mi na pewno będziecie się denerwować
Madzia trzymam kciuki na pewno będzie dobrze
Xez tak mi przykro że na same swieta takie atrakcje ale na pewno będzie dobrze trzymam kciuki za Małgosie ale fajnie że córunia bedzie tez bym bardzo chciała córunie jej to sie napatrzysz w tym szpitalu jej jakie to smutne :-:)no:

ja się chciałam pochwalić dobrą nowina ale po przeczytaniu tych postów trochę mi nie w smak :-( ale musze napisać że dzisiaj od pół godziny czuje jak moja dzidzia bryka mi w brzuszku i jestem na 100000% pewna że to dzidzia tak sie rozbrykała że od pół godziny cały czas czuje jak tam fika koziołki ale wiecie co troche mnie zaskoczyło miejsce w którym bryka bo w lewym boku tak strasznie wysoko prawie pod samym biustem :szok::-D troche sie uspokoiłam jak zaczeło fikać
a dziś wkoncu wzieąłm sie za porzadki lista zakupów zrobiona i dzis jak m wróci z pracy jedziemy juz na swiateczne zakupy spozywcze zeby to sie nie pchac w ostatnim tyg na sklepy teraz pewnie bede rzadko zaglądac bo to bedzie pracowity tydzień

reklama
Xez- ja głęboko wierzę, że Wam się uda dotrwać do czerwca! I gorąco trzymam za Was kciuki!!!! Musisz teraz myśleć pozytywnie, bo psychika ma ogromny wpływ na to, co się z nami dzieje. Trzymaj się dzielnie!

Madziu- wiem, że się martwisz i pewnie nie możesz myśleć o niczym innym, ale przecież błędy w odczycie się zdarzają, a pozostałe pomiary wyszły bardzo dobrze:) I tego się trzymaj:) Szkoda tylko, że wyniki pappa dostaniesz dopiero po świętach... Nie ma szans, żeby były wcześniej? Może zadzwoń i poproś, przedstaw im sytuację...

Ja dziś też na pełnych obrotach... Rano zakupy, potem sprzątanie, a jutro od rana siedzę w kuchni, bo przyjeżdżają do nas znajomi. Jak skończyłam odkurzać, to nawet poczułam ból w dole brzucha, więc dla bezpieczeństwa położyłam się na godzinkę i na szczęscie minęło, ale stracha miałam!

Aha, dziś zaczęłam 4 miesiąc! Hurra:)

Kingusia- chyba chodzi ci o to za masz popękane pierścienie włókniste i wypada ci jądro miażdżyste- czyli mowa tu o dyskopatii?
Studia kończyłam juz jakiś czas temu i nie pamiętam czy to cię kwalifikuje do cc, wszystko zalezy w jakim stopniu itp. ale powiedz o tym ginekologi, prawdopodobnie bedzie potrzebna konsultacja u ortopedy

ja się chciałam pochwalić dobrą nowina ale po przeczytaniu tych postów trochę mi nie w smak :-( ale musze napisać że dzisiaj od pół godziny czuje jak moja dzidzia bryka mi w brzuszku i jestem na 100000% pewna że to dzidzia tak sie rozbrykała że od pół godziny cały czas czuje jak tam fika koziołki ale wiecie co troche mnie zaskoczyło miejsce w którym bryka bo w lewym boku tak strasznie wysoko prawie pod samym biustem :szok::-D troche sie uspokoiłam jak zaczeło fikać
a dziś wkoncu wzieąłm sie za porzadki lista zakupów zrobiona i dzis jak m wróci z pracy jedziemy juz na swiateczne zakupy spozywcze zeby to sie nie pchac w ostatnim tyg na sklepy teraz pewnie bede rzadko zaglądac bo to bedzie pracowity tydzień

Gratuluje :)
Ja wczoraj też czułam dziwne bulgotki nad pępkiem, takie łaskotanie, delikatne pukanie. Piękne to było uczucie ale doszłam do wniosku, że to chyba za wysoko na maleństwo choć mój mąż twardo twierdził, że to Antoś. Jak to on to na pewno będzie się powtarzać.

Dzisiaj mam zły dzień. Pokłóciłam się z mężem. Jesteśmy razem tyle lat, noszę pod sercem jego drugie dziecko a on zachowuje się jak przedszkolak:wściekła/y: Idę poleżeć bo brzuch mnie już zaczyna boleć :(

Xaz ja taz trzymam kciuki i pomodle sie za Was! Mnie tez przeraza te lezenie i ta niepewnosc. Odetchniemy z ulga po 28tyg. Ja marze o maju, nawet nie ciesza mnie swieta...trzymaj sie kochana.
Ja juz wykapana, troszke podszykowana na jutrzejsza wizyte. Dzis dwa razy dostalam panicznego strachu, raz rano jak przyszla Blanka
zebym ja do szkoly uczesala, siadlam a tu cos polecialo ze mnie, sprawdzilam ale to taka tylko wiala wodnista wydzielina. Pozniej wstalam zeby umyc i znowu to samo. Macie duzo wydzieliny?

Teri super ze czujesz swojego koziolka:) Wiesz tak jest na forum, jedne placza, drugie ciesza sie z czegos ale najwazniejsze ze znajdziemy tutaj i pocieszenie i dobre rady i kogos z kim mozemy podzielic sie radosciami:)
Natis a ty jutro nie szalej z tym wstawaniem!!! Glupie ale myslalam o tym dzis pol dnia i musialam ci napisac ze martwie sie:)

Xaz ja taz trzymam kciuki i pomodle sie za Was! Mnie tez przeraza te lezenie i ta niepewnosc. Odetchniemy z ulga po 28tyg. Ja marze o maju, nawet nie ciesza mnie swieta...trzymaj sie kochana.
Ja juz wykapana, troszke podszykowana na jutrzejsza wizyte. Dzis dwa razy dostalam panicznego strachu, raz rano jak przyszla Blanka
zebym ja do szkoly uczesala, siadlam a tu cos polecialo ze mnie, sprawdzilam ale to taka tylko wiala wodnista wydzielina. Pozniej wstalam zeby umyc i znowu to samo. Macie duzo wydzieliny?

Też mnie zastanawia większa ilość wydzieliny - bezbarwna, bez jakiegoś dziwnego zapachu. Kiedyś dolegały mi upławy i też wyglądały całkiem inaczej. Nie wiem, czy tak powinno być. Wierzę, że tak (bo przecież w niczym nie przypomina krwawych czy brunatnych plamień czy skrzepów). Ale już wiem, że nie wytrzymam do stycznia i we wtorek idę z wizytą do gin. Musze wiedzieć, czy wszystko jest w porządku. Już nawet Aro mówi, że dostaję paranoi i że jego martwiłoby gdyby było inaczej (niż tak, jak ja mu opowiadam i "marudzę). Już nawet chciał mi zamówić detektor tętna płodu - bo już chwilami nie może ze mną wytrzymać i ma nadzieję, ze to mnie uspokoi. I pewnie kupimy, ale po świętach - jak przyjdzie nowy miesiąc i pieniądze...

Madzia - po Twoim wpisie zaczęłam trochę rzebać w necie i na różnych forach piszą, że przy wczesnej ciąży to lekarze też często się mylą, bo obraz jest niejasny (coś z pępowiną pisali, że zakłamuje obraz). Może tu się okaże, że też tak jest.
No cholera jasna, nie zgadzam się, żeby nas ubyło do czerwca. Może nas co najwyżej przybyć :angry:

Jej co tu się dzieję:( chciałam poprawić sobie humor a tu takie wieści...

Xez, Małgosiu 3mam za Was kciuki. Musi być dobrze!!!! Xez zobaczysz na następne święta córka będzie z Wami, a teraz odpoczywaj. Aż mi łezka poleciała jak myślę co musisz teraz przeżywać:( jesteśmy z Wami!!

Madzia nie czytaj w necie takich rzeczy bo tylko będziesz się stresować, pewnie się okaże, że wyniki będą dobre zobaczysz! staraj się o tym nie myśleć... wiem, że to trudne, ale musisz się nastawiać pozytywnie!

Oj dziewczyny ja mam dzisiaj zły i płaczliwy humor... przydałaby mi się wygrana w lotto... mam tyle pilnych wydatków... strasznie mnie to dołuje:(:(:(

Natis nie dam jutro rady:( niestety, mam masę spraw do ogarnięcia:/ a na 16:00 mam prenatalne i muszę do tej godziny wszystko porobić:/

Miłego wieczorku Kochane...

reklama
Dziewczyny większa ilośc wydzieliny w ciazy to normalne, jezeli nie ma w niej krwii, jest biaława to nic się nie dzieje, u wiekszosci cięzarnych wystepuje wieksza ilosc takiej wydzieliny

Do góry