reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Czerwiec 2013

reklama
Madzia tulę Cię bardzo mocno. Wiem, że cieżko cokolwiek doradzać ale nie martw się bo stres dobrze na maleństwo nie wpływa. Ty robisz wszystko żeby było dobrze i to jest najważniejsze. Główka do góry

xez kochana trzymajcie się dzielnie. Będzie dobrze a my tutaj wszystkie mocno będziemy trzymały kciuki. Jestem z wami całym serduszkiem

A ja się załamałam. Dzwoniła do mnie mama i powiedziała, że moja bliska koleżanka straciła dziecko. Z bólami i krwawieniem pojechała do gina. On stwierdził, że nic się nie dzieje z maleństwem i żeby wracała do domu tylko uważała na siebie i dużo leżała. Jednak krwawienie się ustępowało i mąż jej wezwał karetkę. Helikopterem została 80km przewieziona do szpitala w olsztynie. Tam dowiedziała się, że odkleja jej się łożysko i muszą zrobic cc co by uratować maleństwo. Oni zrobili chrzest. Malutka żyła 10 dni. Aż się popłakałam. I jak tu wierzyć lekarzowi. Lecę się szykować bo mąż zaraz wraca

fioletowa mi też często wypadają dyski. Mam powichrowany ten kręgosłup... W jednym kręgu nie mam tej takiej otoczki która go podtrzymuje a dwa kręgi mam wciśnięte do środka. Nie pamiętam jak to się wszystko fachowo nazywa. Myślisz że to może być wskazaniem do cc?

Xez trzymaj się kochana, trzymamy tu wszystkie kciuki za Ciebie i za Twoje maleństwo. Będzie dobrze. Musi być &&&&&&&&&&&&&&&

Madzia wierze że wszystkie wyniki będą w normie i dzidziuś na pewno jest zdrowy. Postaraj się nie myśleć o tym tyle... wiem że to trudne ale zrób to dla dziecka, niech ono się nie denerwuje.

Xez- juz trzymam kciuki za Twoje małe szczeście, napisz jak bedziesz wiedziała cos wiecej
madzia- a jak NT, masz wynik? przepływy moga sie jeszcze odwrucić, myslałam ze bada sie je pózniej

Reszta wyników ok, NT 1,33, anatomia płodu też w porządku, kośc nosowa - obecna, przepływ w zastawce trójdzielnej prawidłowy.. Dlatego głęboko wierzę, że te przepływu to jakiś błąd odczytu...........

Paulunia wspolczuje koleżance :( straszne kiedy matka traci dziecko. Bol jest nie do zniesienia... Nikomu nie życzę, naprawdę.

Fioletowa oczywiście, ze jedli będę musiałaa zostać to zostanę... Nie będzie wyjścia.

Lekarz u mnie był
. Jeśli wyniki będą ok a ja obircam ze będę leżeć to na święta wyjdziemy do domu.
Wreszcie powiedial konkretnie.
Szew powinien pięknie trzymać. Najważniejsze ze udało się zatrzymać skurcze.
Powiedział ze za 2 tygonie powinno juz być lepiej. Teraz jest wlanie najgorszy czas..
dziewczyny uważajcie na siebie, nie forsujcie się.
Pan doktor powiedział ze przełom 1 i 2 trymestru est trudny.

Madziu no to ja trzymam kciuki aby to był błąd odczytu. Inne wyniki masz idealne.
Xez- małgosiu mocno wierze w to ze z brzuszka wyjdziesz najwcześniej w maju.. Odpoczywaj xez i trzymaj sie,
kingusia mysle ze to moze byc wskazaniem do cc, ale nie wiem jak taki ''zwichrowany'' kregosłup przyjmie znieczulenie ? moze ogólne? nie wiem nie znam się to już lekarz ;)

Dzisiaj mam dobry dzień i niech już tak zostanie, byłam u księgowej w up wszystko załatwione pozytywnie ciesze się. A w UP raczej nie chcą dać mi pracy :p Nastepna wizyta 11.03 hehe :p

Madziu przepraszam ze tak tylko o sobie. Nie mogę się skupić na niczym. Pisanie też przychodzi mi z trudem...
Będzie dobrze. Zobaczysz. Szkoda tylko ze na wyniki tyle trzeba czekać.oczywiscie moje słowa to za mało, wiem co czujesz bo obie czujemy to samo. Ja drze o życie swojego maluszka a ty o zdrowie... Obie te rzeczy są ogromnie ważne dla każdej matki... Trzymam kciuki, za was i za twoje nerwy
wierze ze będzie ok. Nie ma wyjścia.

Wczoraj wieczorem przywieźli ki dziewczynę do sali... 16 tc :( dzisiaj zawieźli ja na zabieg, urodziła nad ranem. Świat jest okrutny.

reklama
XEZ - będzie dobrze - musi być dobrze :) musimy tak myśleć :) choć jest to trudne..
Mój synek cierpi, chodzę rozdrażniona i ciągle marudzę i się czepiam.. Mam nadzieję, że w weekend uda mi się zapomnieć na chwilkę o tym oczekiwaniu..
Święta to radosny czas, wesołych nowin - i tak musimy myśleć <przytul>

Do góry