reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Czerwiec 2013

Kochane wróciłam, wszystko ok, w końcu dowiedziałam się wszystkiego o dzieciątku, jestem szczęśliwa, ale nic więcej dzisiaj nie napiszę mam 38.7 gorączki, byłam u lekarza i niestety antybiotyk. Jak jutro troszkę się lepiej poczuję to wszystko opisze. Dobranoc i barrrdzo dziękuje , że trzymałyście kciuki:tak:

reklama
Korba, czekam z niecierpliwością na relacje.
Oj naprawdę chorutka jesteś. Zażyj co możesz i do łóżka. Grypę trzeba wyleżeć. Życzę szybkiego zdrówka!

Ona-to-ma, gratuluję ruchów. Cudowne uczucie :)
Niestety nic o UP i rejestracji nie wiem.

witam :)

Dzikabez wszystkiego naj naj naj!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

MatkaEwa plamien juz nie mam (wkoncu!) jeszcze tydzien temu sie pokazywaly, ale juz cisza :) Ja nie czesto sie odzywam, niestety brak czasu :( Pewnie jakby sie cos dzialo u mnie nie tak to odrazu bym pisala zeby dostac od was wsparcie lub sie poradzic wiec nie trzeba sie o mnie martwic, ale dziekuje to bardzo mile :)

Ja na swieta juz zrobilam bigos na BN i kapuste z grzybami na Wigiljie, do tego pierogi z grzybami te grzecznie czekaja w zamrazarce, za to ze sprzatania nie zrobilam jeszcze nic.... wogole mi sie nie chce mam lenia od tygodnia i nie moge sie go pozbyc :confused2:

Zapomnialam napisac ze to co wczoraj czulam to maluszek bo dzisiaj tez laskocze :-) ale wspaniale uczucie!!!

Czy ktoras z was jest zarejestrowana w urzedzie pracy? ja mam jutro wizyte i jeszcze nie wiedza ze jestem w ciazy i zastanawiam sie jak to terz bedzie? dalej trzeba bedzie tam chodzic na wizyty czy jak? bo raczej w tym stanie pracy nie dostane

Jak powiesz o ciąży to musisz mieć zaswiadczenie od lekarza i zgłaszasz się co 3 msc.
W sytuacji jeśli jesteś mężatką i masz ubez u męża, mogą ale nie muszą Cię wyrejestrować.

Zazdroszczę Wam dziewczyny ruchów. Ja też myślałam, że czuję, ale po 3 dniach stwierdziłam, że przecież nad pępkiem to ja jeszcze macicy nie mam i nie wiem co mnie tak pukało raz dziennie, bądź dwa, przed 5 dni :D:D

Nayaa ja nie mam zasilku ani nic tylko kozystam z ubezpieczenia, nie mam zaswiadczenia tylko karte ciazy. Jutro sie okaze co beda tam marudzic jak wroce to Ci napisze :D

Robaczek dziekuje :D dzisiaj czuje czesciej niz wczoraj :D Tobie rowniez gratulluje :-)

Po cichutku zazdroszczę Wam tych ruchów dzieciaczków :-) U mnie nadal cisza, jedynie jelita bulgoczą :-D W 1 ciąży 1 raz poczułam synka w 16tyg, to było totalne zaskoczenie i bardzo wyraźnie go poczułam, od tego czasu czułam codziennie az do porodu. Teraz wiem czego sie spodziewać więc może coś wcześniej poczuję...

Wszystkim chorowitkom życzę zdrówka!! :* Mój synuś tez chory, ma łagodne (na szczęście) zapalenie płuc, kaszle tak ze czasem mam wrażenie że płucka wypluje, teraz juz i tak jest lepiej niż kilka dni temu... Przychodnie u nas przepełnione, w przedszkolach ponad połowa dzieci nieobecna, u mnie w rodzinie wszystkie dzieci chore... Szaleja te wstrętne wirusiska :/

Kobra najważniejsze, że z maluszkiem wszystko dobrze a ty właż pod kołdrę i się wygrzewaj. Zdrówka życzę kochana

Moja Julunia też kaszle. Aż się boję tej nocy. Mąż już wszystkie możliwe budziki ustawił co by jutro o 5 wstać do pracy ale jeśli noc bedzie taka jak wczoraj to nie wiem czy mu się to uda. Malutka na szczęście już śpi. Ja pójdę się jeszcze wykąpie, coś zjem i do łóżka:-)

Korba super ze z dzidzia ok.
Chorym osobą zyczę duzo zdrowia. Odpoczywajcie,
Jestem w UP zarejestrowana, bylam tam ostatnio i kazali przynieść zaśw o planowanym terminie porodu. Idę do nich w pt i zobaczymy co mi powiedzą.

Hej,

Relacja z wizyty w odpowiednim wątku - średnio jestem zadowolona. Widok dziecka nieziemski, ale jakoś wszystko inne mnie zdołowało.

Wrzuciłam do galerii brzucholków fotki mojego brzucha giganta - pytałam dziś gina czy to normalne, że on taki wielki. Śmiał się tylko i powiedział, że lepiej za wielki niż za mały ;-), mówił, że jest OK. :-)

Wszystkie chorutkie dziewczyny i dzieciaczki - trzymam kciuki, żeby choróbska szybko Was opuściły i pozwalały cieszyć się pięknym stanem.

Z UP niestety nie pomogę, nie znam się.

TERI - wielki szacunek, że przy takich przejściach 'wyrosłaś' na cudownego człowieka. Naprawdę.

KORBA - cieszę się, że z maleństwem wszystko w porządku. Odpoczywaj, kuruj się i mam nadzieję, że jutro wstaniesz w lepszym stanie i nastroju. Buziaczki Kochana!

reklama
Tak rozmawiacie o badaniach i ja nie miałam badań na przeciwciała cytomegalii (i różyczki zresztą też) - myślicie, że powinnam się upomnieć u gina przy kolejnej wizycie? (A może sam skieruje???) Toxo miałam raz, wyszło ok, trzeba powtarzać? Po jakim czasie?

Do góry