Palindromea
Fanka BB :)
Tak rozmawiacie o badaniach i ja nie miałam badań na przeciwciała cytomegalii (i różyczki zresztą też) - myślicie, że powinnam się upomnieć u gina przy kolejnej wizycie? (A może sam skieruje???) Toxo miałam raz, wyszło ok, trzeba powtarzać? Po jakim czasie?
Cytomegalia nie jest obowiązkowa. Nie którzy lekarze ją zalecają, inni wogóle nie mówią o niej. Toxo - jeśli wyszły ok, to już lekarz Ci powie czy potrzeba powtórzyć czy nie, a jeśli, to kiedy. Z Różyczką, to jeśli masz 100% że przechodziłaś też nie musisz robić. Ale Myślę, że na wszelki wypadek warto to sprawdzić.
--------
Mikołaj bardzo nie lubi jak się martwię i stresuję - wyraźnie dał mi to do zrozumienia (właściwie to nadal daje). A wszystko przez głupie sny :-( Śniło mi się, że spotkałam babcię (mamę mamy), jak szła do nas. Smutna była. Powiedziała, że idzie się opiekować moją mamą. Babcia nie żyje już jakiś czas i jak się obudziłam, to mi taka myśl przeszła, że szła "zabrać" moją mamę ze sobą (moja mama bardzo choruje, stara się jakoś trzymać, ale wszyscy wiedzą, że najlepiej to nie jest). Tak spanikowałam, zaczęłam płakać, aż Aro się obudził. Zaczął uspokajać i trochę pomogło. Chciałam od razu dzwonić do domu, ale był środek nocy, nie chciałam ich straszyć, że może to u nas coś nie tak. Poczekam jeszcze troszkę i zadzwonię - martwię się :-(
Ale Mikołaj od tamtej chwili nie daje spokoju. Czuję jak się wierci. Ale do tego czuję cały brzuch, jakieś skurcze żołądka, ostre kłucia. Nieprzyjemnie. Dobrze, że on się rusza bo bym jeszcze zaczęła panikować. Rany straszne te nerwy...:-(