reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Czerwiec 2013

Palin oby dobry humor wrócił Mikolajkowi :-)

Udało mi się załatwić termin na jutro w wydziale komunikacji. Rano Mikotkowy musi zrobić przegląd, a potem na 14 do starostwa.

Zosia śpi, powinnam się wziąć za kurze, a siedzę i patrze w filiżanke z kawą :-/

reklama
Mikotku - patrz jak najdłużej, odpocznij sobie troszke kurze nie uciekna, najwyzej bedzie ciut wiecej ;)

Palin - to na pewno tylko zabki i nic wiecej ! W sumie z cieplych rzeczy mam kurtke do chustowania aleeee na nia jesy jeszcze stanowczo za cieplo. Jakos sie doturlamy tych pare dni.

Obid zjedzony, Tymek mimo, ze tyle spal co tarl oczy wiec go wlozylam, do łóżeczka, poki co slysze ze jezdzi ciuchcia ale moze usnie....

Jesli E wrocil o normlanej porze moze podskocze do sklepu, mam pare rzeczy do kuoienia z którymi potem mezulo moze sobie sam nie poradzić ;)

Gosiak, dzięki :-* Miki marudny, ale je normalnie. Teraz przygotowalismy juz obiad dla Ara (radocha z tłuczenia kotletów) i spqkowalismy torbę dla Mikiego, na wypadek jakby trzeba było go gdzieś na czas porodu odtransportować.

Liczyłam, że Aro wróci gdzieś za godzinę, a tu zonk. Nie wiadomo o której ich puszczą :-(

U nas nocki coraz gorsze, Filip budzi się coraz częściej nie tylko na mleko ale tez płacze i nie można go uspokoić, najgorsze, że mąż nauczył go zaraz jak się obudzi to włącza mu bajkę aby można było jeszcze poleżeć, a przecież co za różnica dla synka, czy to jest godzina 7 czy 2 lub 3. Ja rano wstaje nie wyspana, więc nie w humorze. Filip broi na potęgę, wszędzie go pełno a ja się tylko denerwuję.

mikoto
dobrze, ze J w domu to masz chwilę dla siebie jak się zajmuje Zośka. Chyba 30 dni można jeździć na zaświadczeniu ze Stacji jak się nie ma miejsca w dowodzie rej.

Palindromea fajne buciki kupiliście

Bona87 ostatnimi czasy Filip pije mleko o 22.00 bo po kąpieli chce prosto do łózka bez jedzenia, potem ok. 2.00 i ok. 5.00 więc w sumie trzy razy, strasznie dużo. Ja chciałabym takiej nocki jak Misiu przesypia. Zrób badania koniecznie.

gosiak_85 mam ten sam problem jaką kurtkę a właściwie kombinezon kupić dla synka, ale myślę nad 86/92 bo jedną kurtkę 86 już mam. Przydałyby się jeszcze jakieś buciki zimowe rozm 24 i czapka, szalik, rękawiczki. Zupełnie inny Tymek bez tych loków.

teri114
wietrzny dzień i u nas wczoraj był, ale dziś już było zdecydowanie lepiej, cieplej i nie wiało. Super Daria już mówi.

ankaka słyszałam o tej tragedii z telewizji,

asiulka918 chłopcom było dobrze w domu jak Ty byłaś z nimi, niestety jak się chce pracować to dzieci muszą być pod czyjąś opieką. Dobrze, ze mąż Cię wspiera i pomaga.

Kingusia91 oby się ułożyło między Tobą i mężem, musicie ze sobą rozmawiać

Siedzę na fotelu nad bb i oczy mi się same zamykają, więc chyba pora na mnie aby się umyc i do łózka.

Uff, płuca i oskrzela czyste, gardło wręcz blade. Mamy oczyszczać nos, kontrolować temp i obserwować, bo może to być pierwszy sygnał choroby (której jeszcze nie ma, wiec nie ma co leki jakiekolwiek dawać, tylko wit c), albo ząbki (tylko czemu w takim razie objawia się tylko jak ma smoka w buzi, oddycha mlekiem bez trudności). Co do nocnej bezsenności zasugerował robaki, wiec jutro kierunek apteka i szukamy dobrego środka (na razie bez recepty).

Justa, a Filip ma juz komplet ząbków? Może to dlatego ma gorsze nocki? Współczuje Ci. Tez Chodze niedospana, aleTy jeszcze musisz funkcjonować w pracy. Mam nadzieje, że niebawem wszystko zacznie się unormować i synek będzie spać od wieczora do rana. A dla męża nu nu nu za te bajki. W nocy TV śpi.

Wiem, powinnam isc spać, ale jakoś mi się nie chce...

Justa - kurcze ciezkie nocki macie !!!! z bajakmi walcz. My bardzooo rzadko wlaczamy tv Tymkowi. Czasem z rana w weekend ale to ktores z nas i tak juz z nim siedzi. Wlaczalismy wieczorem tak na pol godzinki, ale jak przyjrzelismy sie temu programowi to stwierdzilismy ze nie bedzie go ogladal.

Palin - dobrze, ze osuluchowo wszystko oki. Moze tak Miki reaguje na zmiane powietrza w domu. W sumie terazkaloryfery wlaczone, powietrze inne. Moze musi sie tylko przyzwczaic i bedzie lepiej

Ja pojechalam na zakupy kupilam dynie i pare ciuszkow Tymkowi na wyprzedazach, plus zaliczylam drogerie i polski skle wiec na kolacje polski chlebek

Nie nadrobie was. :( nie mam glowy do niczego .. okres sie spoznia a chcialabym juz miec nadzerke za soba. Maz poszedl do pracy i sie martwie. I caly czas sledze czy ostatniego gornika wyciagneli. Zero informacji :( maz znajomej 80% oparzen... czemu tak sie dzieje? :(

Gosiak patrzyłam, patrzyłam, ale samo się nie zrobi :p także, kiedy moi pojechali do sklepu starlam kurze ;-) w salonie mam meble wenge i mam wrażenie ze kurz jest tam cały czas, widać każdy paproch :-/ co będziesz robila z dyni? Czekam na zdjęcia ciuszków :-D

Justa kładz się spać, musisz odpocząć. Bajki u nas rzadko, ale wiem ze za jakiś czas,kiedy ukróca się nam wyjścia tv będzie częściej włączony :-/ za to lubimy słuchać radia ;-) dokładnie 30 dni ;-) współczuję nocy :-( wiem jak to smakuje :-( częste wstawanie potrafi wykończyć :-(

Palin dobre wieści, że osluchowo czysto. A lekarz nieigl przepisać syropu na odrobaczenie??? Jest coś bez recepty???

Ankaka. Bardzo mi przykro :-( wyobrazić sobie jak martwisz się o męża :-( długo Ci się okres spóźnia?

Kingusia jak samopoczucie? Jak Wam minął dzień?

Emka gdzie jesteś? :-( co u Was?

Teri jak po imprezie urodzinowej?

Anula
Dmuchawcu
Robaczku
Korba
Anilek
Marys
Wenusjanka
Minnie
DzikaBez
MatkaEwa
Madzia
Natis
Paulunia
Julix
Mama2013
Skalbka
Gdzie jesteście??? :-(

aj dwa dni mnie nie było :zawstydzona/y: wczoraj w pracy coś podczytałam.. naskrobałam 3 słowa i mi posta wcięło-nie lubię z tel pisać :wściekła/y:

jestem na siebie zła-brak motywacji i chęci do działania, tylko siedzę i narzekam.. eh.. może jutro będzie lepiej

Tymcio ciągle się śmieje - niestety od dwóch nocy, również między 2-5 rano :baffled: no więc nawet budzika na 6 nie nastawiam :baffled: nie wiem, co mu jest.. nic mu nie dolega, nie jest głodny, popłakuje, śpiewa, kręci się i doprowadza mnie do szału :eek:
Starszak rozrabia.. udaje że rozumie, co do niego mówię, obiecuje poprawę, niby jest lepiej, ale codziennie wychodzę z siebie :baffled:
Najstarszy też mnie wkurza - nieprzespane noce, akcje ze starszakiem, napięta sytuacja w pracy, bałagan w domu, który ja staram się ogarnąć, a on tylko narzeka - nie sprzyja to wszystko naszym stosunkom.. :-(

Bona jakaś dziwna Twoja DR-pączka nie widziała?! Słodki Miś :tak: A Ty koniecznie badania zrób, żyjesz na wysokich obrotach.. pewnie cieszysz się, ze niebawem sezon weselny się kończy?

Gosiak my też w lesie z zimowymi ciuchami, mamy kombinezon.. ale gdzieś ok czerwca może będzie dobry :-p Tak to jest, jak kupuje się na allegro.. Super fryzurka Tymcia!!! :tak:

Teri ale masz ubaw z Darią, w porównaniu z nią-mam niemowę w domu

ankaka mogę domyślać się, co czujesz-mnóstwo znajomych mam na kopalni :-( jak był wypadek na kopalni Halemba, to mąż dobrej koleżanki miał tam być, ale zamienił się z kolegą, który zginął :-(

Mikoto Ty śpisz z jakimiś bateriami podłączonymi, że w ciągu dnia masz tyle energii?! :tak: leżę Kochana, wyobrażam sobie zdziwienie J jak mu pieluchę sprawdzałaś :-D też mam wenge meble-nie ma dnia, żebym ich nie przeklinała :wściekła/y:

KIngusia współczuję kłótni z M <tulę> Ja za to wolałabym być w domu.. z dziećmi i mieć czas dla siebie i dla domu :tak:

reklama
Mikotku z jednej dyni zrobie na pewno zupe krem Wisienki a druga pokroje i pomroze...tylko jak to poporcjowac ????
Zobacze ile miejsce zajmie mi to w zamrazalce to najwyzej wysle jeszcze Emila po wiecej, bo po Halloween dyni juznigdzie nie bedzie. Fotki wrzuce jutro ;) oj z ciemnymi meblami to rzeczywiscie ronoty jest. Hahahah a co do J i pieluszki to dopiero musial pomyslec co ta kobieta wyprawia :p

Ankaka - okres spozniac sie moze z nerwow, moge sie tylko domyslac jak bardzo sie martwisz

Madzia - ty narzekasz??? Kochana ile ostatnio sie narobilas.. a narzekac to ja bede cos czuje niedlugo:p ja nawet kombinezonu nie próbuje mkupowac.Tymek od malego nie lubil a zimy pewnie tez ze sniegiem raczej nie bedzie. Wlasnie upatrzylam kurtke na ebay wiec bede licytowac ;)

Skurczyki jakies lapia, plecy dzis pobolewaja i promieniuje to na posladki.... hmmmmmmm nie moge sie nakrecac bo pewnie to straszaki jedynie...

Buziaki spokojnych nocek

Do góry