reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Czerwiec 2013

witam na chwilkę dopiero wróciłam z lidla ale mam szare botki na które byłam już chora :D tylko nie wiem czy dobry rozmiar wziełam ja łapnełam szybko 23 i 24 a 22 nawet nie brałam pod uwagę i teraz nie wiem czy te 23 jeszcze nie sa za duże ale może tak mi sie teraz wydaje bo mierzone na sama cienką skarpetę to są lekko ocieplone butki tak myslę na listopad i dopóki śnieg duzy nie spadnie wiec może jeszcze grudzień i potem takie na końcówkę zimy koniec lutego marzec powinny być jeszcze dobre więc może bedą dobre 22 byłby takie na już ale nie wiem czy teraz juz ocieplone butki chyba nie ?
długo nie mogłam zasnąć wczoraj po tej smutnej informacji :( szok :no:

maż właśnie pojechał weekend był udany

lecę bo kawka stygnie puzniej nadrobię i wstawię fotkę łupów ;)

Mikotku jak polowanie na co miałaś chrapkę ?;-)

kingusia o jej teraz doczytałam o Laury upadku :( aż tak bardzo upadła :( na pewno wyglądało to groznie piekne ubranka kupiłaś

u nas na osiedlu w lumpku tez dzis nowy towar z Angli z metkami się trafiają mam ochote sie przejsć chyba sie zaraz ubierzemy i jeszcze skoczymy ;)

nasze lidlowe łowy ;)

Załączniki

• DSC03282.jpg
    DSC03282.jpg
    34,1 KB · Wyświetleń: 43
  • DSC03283.jpg
    DSC03283.jpg
    36,3 KB · Wyświetleń: 43
Ostatnia edycja:
reklama
Kurde pol nocy nie spalam,taka miekka dupa ze mnie,wyplakalam co musialam ,tak mi sie wydawalo bynajmniej,a od rana znowu smuty..wszedzie pozegnania Ani...moja glowa nie ogarnia tej tragedii,tego co czuja dzieci,rodzina. Jeszcze na jednym foto stoi z aktorka ,ktora tez uwielbialam a juz nie zyje..byly i juz ich nie ma...

Dziewczyny wszystkie czerwcowe dzieci sa juz po szczepieniu na mmr?
Czy tylko my mamy takie zaleglosci?
Chcialam jeszcze zapytac czy wszystkim zarosly juz ciemiaczka? U nas nadal duze,mimo podwojnej dawki wit.d,martwie sie,choc niby do 18 miesiaca ma czas na zarosniecie..duzo czasu nie zostalo.

Emka my po mmr. teraz w czwartek mamy ostatnie z obowiązkowych szczepień i będzie długa przerwa. Co do ciemiączka to Laura też ma jeszcze troche niezarośnięte.
Teri świetne rzeczy kupiłaś. Ja też chciałam te leginsy i zapomniałam o nich :sorry: teraz to już pewnie nie ma po co iść... botki super ale na nas za duze.

Witam, nicka kiepska :( po 1 Tymek sie obudzil z placzem , zel nie pomagal, smoczki lataly na prawo i lewo. Pomyslalam o Mikotku i zmienilm pieluszke. Faktycznie bylo w niej juz sporo ale nie chodzilo do konca o to. Dalam paracetamolu (musze poczytac jaka dawka teraz obowiazuje) pomrecil sie po nim do po 2 i zasnal. Krecil sie ale pospal do prawie 7.
Ja zasnelam ok3 i jakos funkcjonujemy. Oby byly 2 drzemki dzis.

Emka u nas z jedzeniem jest tak : rano ok 150 ml mleka, potem ok 9-10 śniadanko (kanapka, jajecznida, jajko, paroweczka - zalezy co mamy). Potem ok 14 obiad taki nasz zwykły. Potem ok 17 owoc, kisiel cos deserowego i ok 19:30 gesta kaxzka lyzeczka. W nocy nie jemy

Kurcze dziewczynki jaka wode podajeciew nocy ? W temp pokojowej ? U nas chlodno nocami i jak ja dzis pilam swoja wode byla chłodna dla mnie a co dopiero dpa Tymka. Nie wiem jak ugryźć ten temat bo moze faktycznie cos by pil nocami.

Kinia -piekne rzeczy !

Biedna Laura :(

Bona - z tym znoszeniem ciazy to wyboru chyba i tak juz nie mamy :p

Terii- widze boj musialas stoczyc :D
Botki sliczne !!!

Emka - tak my po szczepieniu obylo sie bez rzadnych dolegliwosci. Ciemiaczko wlasnie obmacalam i nic nie czuje.

Co do Ani Przybylskiej - zycie jest starsznie niesprawiedliwe :( dobrze ze nie mam polskiej tv. Ja bardzo tez chcialam rodzenstwa dla Tymka aby w razie jakiegoś nieszczescie nie zostal sam i mial kogos bliskiego :(

Pisze tego posta godzjne z przerwa na kupke nocnikowa, sniadanko... pogoda paskudna spedzimy caly dzien w domu pewnie ma byc max 10 stopni i pada caly czas :/

Jestem ;-) było w miarę spokojnie :-o kupiłam dwa zestawy bluzek, te co ma Teri i te z fioletowa i żółta, a także body w kropeczki.

Palin w moim przypadku pozwalanie sobie, chociażby w najmniejszym stopniu, na jakiekolwiek odstępstwa od restrykcyjnej diety bezmlecznej, skutkowało kolejna biegunkowa kupa i atakiem kolki :-( dobrze, że mogłaś dłużej poleżeć.

Bona :-* dziękujemy, dziękujemy :-* Michas jest niewiele niższy od Zosi, przesada z tym krasnoludkiem ;-) Powodzenia na spotkaniu ;-)

Kingusia ale piękne zakupy! Ten sweterek jest przepiękny! :-D w Lidlu były też takie grube ocieplane swetry, ale Zosia ma.dwa takie,także nawet nie oglądałam :-) czekam na resztę zdjęc ;-)

Teri kiedy teraz L. Przyjeżdża? Super łowy! Ja z kolei nie wzięłam tych legginsow, mało było rozmiarów :-/ najwięcej z tych jasnych. Jaki wzięłas rozmiar bluzek? Ja chwyciłam najpierw te 86/92 ale były olbrzymie i wymienialam na mniejsze. Kochana, patrzyłam u nas jeszcze te kozaki z ubiegłego tygodnia, było sporo zwrotów, ale najmniejsze 20 i 21 albo 25 :-/

Emka tez bardzo przeżywam te wiadomość :-( :'( Zosia była szczepionka mmrem ponad 2 miesiące po terminie.

Gosiak jejku, współczuję nocy :-( u nas Zosia spala w najlepsze, to ja budziłam się ci chwile i martwiąc czy aby nie obudzi się głodna. Dwa aby robiłam mleko u dwa razy wylewalam. Ja podaje podgrzana wodę od jakiegoś czasu, wydajei się ze teraz jednak temperatura pokojowa jest już niższa i ze woda jest chłodna :-o lekko podgrzewam.

Martwilam.się, że Zosia głodna w nocy, a ona wstała grubo po 8 i wypiła całe mleko z kleiku,które J. Jej zrobił :-D wróciłam po 9, a ona wesoło.się bawiła. J. Pojechał do dentysty, my ylozylysmy i umylysmy szafki.w kuchni, lodówkę, poodkurzalysmy i bawimy się. Rano temperatura była na minusie. Skrobalam szybę, bo nie wstawilam auta do garażu :-/ teraz już robi się pięknie na dworze. Obiad mamy z wczoraj,także dzisiaj tylko ugotuje świeży makaron.

Aaa w Lidlu będą znów kurtki zimowe i spodnie narciarskie, bluzy i inne jeszcze zimowe ubrania w tym legginsy termiczne i golfy. Tez kombinezony.

Ostatnia edycja:
jestem
poszłyśmy jeszcze do tego lumpka i matko co tam się działo !! dziś był towar z Angli ale wszystko nowe z metkami !! przeważnie georga jakie cuda !!! ale zanim poszłam to było przebrane ludzie mieli pełne kosze długo nie byliśmy bo dla Darii było za tłoczno trochę marudziła ale potem zajęła się koralami a ja poogladałam co nie co duzo juz nie było tak jak na nas wiekszość to rozm 6-9 lub 9-12 ale cudeńka !! były nowe rajstopki z georga 2-paki po 6 zl za sztuke ale ludzie rozrywali i każdy brał co mu pasuje udało sie dorwać 2 sztuki nowa piękna apaszka w kwiaty cieple wełniane rekawiczki z georga i kurteczkę taka na teraz na cieplejszym polarku uzywana ale sliczna nie mogłam odejść piekny kolorek wiem że pochodzi w niej tylko pazdziernik bo na listopad bedzie za chłodna no ale w sumie nie mieliśmy kurtki na teraz bo albo za cienkie albo za grube :sorry:kosztowała 17 zł więc nie majątek :-p
Mikoto tez miałam brać te z sowami żółte i filoletowe ale Daria ma już tyle tych koszulek na długi rekaw że wziełam tylko jedna paczkę mamy 86/92 własnie nawet nie wiedziałam że były mniejsze mi sie wydaja dobre ale nie przymierzałam jej najwyżej będą na potem ;-)ja byłam 10 minut przed czasem i już bylam daleko od drzwi najgorszy moment jak ta chmara ludzi ruszyła do drzwi normalnie jak bydło :no:jak weszłam to biegłam jak szalona po te botki :zawstydzona/y::zawstydzona/y:tych leginsów u nas było bo jakoś przy nich nie było nikogo dzisiaj jeszcze były kurtki damskie i bardziej ta chmara poleciała po te kurtki a dziecięce bardziej spokojnie tylko na buciki się zrzucili ;-)wziełam nowa gazetke pewnie będzie znów polowanie na kurtki my mamy juz to nie bedziemy już polowac ale te golfy 2 sztuki i getry termiczne by się przydały ;-)L bedzie teraz koło wtorku środy wiec nie długo ;-)skrobałaś szybę :szok:u nas widziałam zwroty kozaków ale też te rozmiary jak u Was :cool:
Gosia ja mam wodę całą noc w podgrzewaczu żeby była rano na mleczko gotowa wiec jak jest potrzeba picia w nocy to jej odewam tej z podgrzewacza nie dałabym takiej pokojowej bo to jendak już chłodno ja sama tez musze uważać bo mam tak wrażlwie gardło że tylko łyk czegoś chłodniejszego skutkuje bólem gardła :no:
kingusia może jeszcze będa u nas nie było dużego ruchu na dziecięce bardziej na damskie tak jak pisalam te leginsy sa śliczne i takie milutkie w dotyku botki były jeszcze 22 ale teraz sie ciesze że nie wziełam bo dzis zalozyłam Darii rajsoptki pod spód bo chłodno dziś i na to skarpetki i tzrewiki rozm 22 ledwo ledwo jej wciskałam na nogę myślalam że nie wejda :cool:

emka spokojnie u nas tez jeszcze ciemiączko całkiem nie zarosło jest jeszcze czas ... nie już duze ale jednak jeszcze jest

zaraz wsawie fotki z lumpka żaluje że nie poszlam o 9 ale przez tego lidla nie dalam rady wczesniej takie akcje jak jest nowy towar z metkami to jest szał gorzej niz w lidlu :cool:

a to łowy sukienka piekna !! taka cieplejsza z dzianiny pod to bluzeczka na długi rękawek biała i bardzo wizytowa kreacja gotowa tylko nie wiem na jaka okazję ja założymy no ale może się przyda :-poo wiem moze na Andrzejki do Dawida jak będa w szkole :-palbo na Wszystkich Świętych ...

Załączniki

• DSC03295.jpg
    DSC03295.jpg
    41,2 KB · Wyświetleń: 40
  • DSC03293.jpg
    DSC03293.jpg
    38,1 KB · Wyświetleń: 37
  • DSC03289.jpg
    DSC03289.jpg
    46,1 KB · Wyświetleń: 45
  • DSC03288.jpg
    DSC03288.jpg
    32,7 KB · Wyświetleń: 42
Ostatnia edycja:
Teri o wow! Zazdroszczę tego lumpka! Takie perełki! I to z.metkami??? :-o to szybko Wam minie czas do kolejnego przyjazdu L. U nas tez większość była po kurtki damskie. Czekam na zdjęcia!

Zosia wstała, idziemy jeść.

Miki śpi, mam nadzieje, że wstanie w lepszym humorze. Ma dziś biedaczek ciężki dzień. Nie dość, że dokuczają mu zęby, to jeszcze zaliczył bliskie spotkanie trzeciego stopnia z futryną i ma teraz wielką, sina, na brzmiała kreche między oczami.

Kingusia, kupilismy takie:
https://m.deichmann.com/PL/pl/shop/1dctn4r4jjhgi
Jeszcze nie jeden upadek/wypadek przed nią. Dobrze, ze nic poważniejszego się nie stało. A buzia do wesela się zagoi ;-)
Ładne te pajace.

Teri, wow, jakie łupy :O Dla mnie to horror wybieranie rozmiaru butów dla Mikołaja, a juz teraz na zimę to w ogóle. 22 jeszcze były troszke za duże, wiec zdecydowalismy się na 23. Mam nadzieje, że na sezon będą odpowiednie.

Emka, my juz prawie zapomnielismy o tym szczepieniu. Teraz juz czekamy na telefon z zaproszeniem na te ostatnie wczesnodziecięce. Ciemiaczko juz praktycznie nie wyczuwalne, a Miki miał naprawdę duże.

Gosia, dla Mikiego mam wodę w temp pokojowej, ale kubeczek stoi na biurku w pobliżu rurek od ogrzewania, wiec nie jest aż takie zimne. Tez zawsze sprawdzamy, czy aby nie za chłodna.

Mikoto, taka restrykcyjna dieta to nic fajnego, ale widać na figurę działa.

Aro poszedł juz do pracy. Dziś na 14, ale za to wróci kolo 23. A ja zachodzie w głowę, co by tu robić z Mikołajem do wieczora, bo podwórko jednak odpada :-(

Kurde ale macie cudnej łupy z łowow:)
Teri fajny masz lumpek,u nas taki sredni na jeza,co tydzien udaje sie z 3 ladne ciuchy upolowac.
Kingusia jak ja zobaczylam pierwsza krew u malej to zbladlam..tez buzka uderzyla. Dobrze,ze u Laurki juz lepiej.

Mikotku super,ze Zosi apetyt wrocil:)

Dzisiaj nic nie kupowalam w lidlu,choc dresik mnie kusil...Musze znalezc gdzies nowa ulotke,ciekawi mnie to co napisalas.

Dziewczyny dziekuje za odzew o szczepieniu i ciemiaczku.

Na tvn24 od rana o Ani..filmiki,zdjecia,wspominki...dawno nie dobila mnie tak smierc osoby,ktorej osobiscie nie znalam...

reklama
Teri bajeczne ubranka! Kurtka rewelacyjna, ma piękny kolor! Sukienka cudo! Na pewno znajdzie się okazja by ją założyć i to nie raz :-) rajtuzki świetne, te gwiazdki są wow! :-D

Palin jak Mikołaj po drzemce? Lepszy humor? Strona nie wyświetla danego modelu butów tylko główna stronę sklepu :-( dieta to był ogrom wyrzeczeń, zwłaszcza na początku :-/ co porabiacie?

Emka u nas tez trzeba mieć szczęście, może uda mi się coś w piątek ładnego.upolować ;-) w nowej gazetce Lidla juz wszystko jest ;-) wzięłam ja ze sklepu.

Niedawno wróciliśmy z dworu. Moi zjedli i bawią się, a ja biorę się za sprzatniecie kuchni i mycie łazienki. Na piątek umówiłam się do fryzjera, w sobotę impreza u Teściów.

Do góry