reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Czerwiec 2013

Ja tylko się melduję, jutro postaram się coś więcej napisać. Właśnie wróciłam z zumby, lece pod prysznic i do łóżka, Filip dziś nam zrobił pobudkę o 4.00 i nie zamierzał dalej spać, mam nadzieję, ze to się nie powtórzy.

Spokojnej nocki

reklama
Gosiaczku mój J. Grał zawodowo w piłkę nożną, teraz tez gra w reprezentacji firmy, z gier tylko Fifa, odkąd się ukazała, co roku ja Mu kupuje :-) może Tymcio wystraszył się tego hałasu??? Gratuluję kolejnego zabka! Już wiadomo skąd to ostatnie marudzenie :-)

Teri będąc w HM patrzyłam te czapkę z uszkami,ale zostały same małe rozmiary :-(

Mikotkowy usypia Zosie. Teraz tylko Tata i Tata ;-)

Miki śpi w najlepsze juz od 2 godz, a ja się relaksuje.

Anilek, Mikołaj też panoszy się z zabawkami. W każdym pokoju jest cos jego, dodatkowo w kuchni ma swoje stanowisko. Na czas drzemki zgarniam w sterty. Co wieczor jest sprzątanie na półki i do skrzyni.

Anula, zdroweczka. No sezon chorobowy i u Was się zaczął :-(

Mikoto, super, że Tata juz w domku. To zakupy udane. Zosia pewnie tez zadowolona z dnia z tatą. Prezent wrześniowy? Fajnie ;-)

U nas popołudniu zrobiło się ładnie, nawet ciepławo. Miałam dylemat czy idziemy do Bajkolandu, czy na spacer. Krysia zdecydowała za mnie - stanęło na tym pierwszym. Miki na początku zaskoczony (muzyka, dzieci i full zabawek innych niż w domu), ale szybko się zadomowił i rozszalał. Była jakaś impreza urodzinowa (ale nieduża, wiec nie było rezerwacji na cały land), wiec nawet załapalismy się na kawałek tortu i zabawy w grupie. Miki był zafascynowany. Miał małą przykra przygodę (zderzył się bujającym się dzieckiem i wylądował na plecach), ale więcej było strachu niż trzeba. Panie były w szoku, że tak szybko mu minęło i taki grzeczny, porządkowy (taaa, bo mama nad nim stała i musztrowała "odłoż na miejsce", " zamknij drzwiczki auta"), że dostał balonika (pani poiskrecala mu w pieska) i dodatkowy kupon na kolejne wejście (zwykle przy jednym wejściu dostajesz jeden i 5 kuponów to wejście gratis; Miki dostał 2). Aż mi Milo było.

Mikotku ale robikismy to ok 16 i potem chodzil i ogladal i pomagal mi zamaistac, ale faktycznie echo w pokoju sie zrobilo. Oby w nocy sie nie wystraszyl w nocy. Moj E tez z giertylko fifa lub pes ale od roku nie gral. Pewnie jakby dostal to by zaczal grać.

Palin - Miki jak prawdziwy facet umie sie zachowac, niebedzie sie mazalmprzy dziewczynach:p

Dzis na spacerze poszlismy na malutki placyk zabaw, ktory jest po drodze z pracy E i tam czekalismy na tate. Jest to na tylach przedszkola i za plotem bawily sie dzieci. Tak mi sie zal Tymka zrobilo no polecial pod plot stanla i obserwowal dzieci. Wygladal jak taki uwieziony a swobody mial wiecej. Widac ze ciagnie go do dzieci. Dobrze ze hustaka byla to go jakos zabawilam ;)

Oto salonmpo przejsciu Tymkowego huraganu. Wystarczy pol godziny

Załączniki

• 1411761826707.jpg
    1411761826707.jpg
    22,6 KB · Wyświetleń: 42
Kurka laski.... Zaczyna się huśtawka chyba. Tak mnie dziś moje dzieci wnerwiały, że darłam się na wszystkie... :-:)zawstydzona/y: W sumie najwięcej nagrabił Adaś, bo krzykiem wymuszał wszystko po kolei. Myślałam, że śpiący, więc wykąpałam, mleko wypił i dalej jazda. Mam dość dziś. Dopiero jak L niedawno przyjechał, to go uśpił. Ja usiadłam na fotelu i wywiesiłam białą flagę... :no::baffled:
Idę się myć i spać. Intensywny to był dzień...

Aaaaaaa i może głupio to zabrzmi, ale JAK JA SIĘ CIESZĘ, ŻE WASZE MALUCHY TEŻ BAŁAGANIĄ!!!! :-):-):-):-):-):-):-D;-)

Anilek, czyli ciąża pełnoobjawowa, he he.

Gosiak, mam to samo. Mikolaja tak ciągnie do dzieci, gania za nimi i na nie patrzy, bo za mały nie może poradzić sobie, żeby je dogonić, wleźć za nimi na zabawki. Nieraz aż się rozplakalam z żalu nad nim, ale co można zrobić? :-(

Pailn w takich chwilach ciesze sie tymbardziej ze rodzenstwo w drodze ;)

Anielek - tez mam dni ze najpiew nakrzycze a potem zaluje... np wczoraj E mnie wnerwil strasznie, a oberwał o sie Tymkowo bo mu sie jogurcik wylal :( a przeciez moze sie zdarzyć. Nakrzyczalam, na dziecko a pote, az lzy mi poplynely ze zla matka jestem :( dlstego dzis z rana obiecalam sobie zero podniesionego glosu i zmaierzam tak codziennie.

Jutro z rana E jedzie po sofe i juz doczekac sie nie moge :D co prasda nie bedzie to super dzieciecy pokoik ale zawsze jakas zmiana :)

Gosiak racja. Też sobie powtarzamy, jeszcze troszkę i będziesz miał towarzystwo.

Anilek, zdarza się. Te hormony robią z nami co chcą. Z poczatku najtrudniej opanować, ale będzie lepiej. Mnie się tez zdarza krzyknąć. Od Ara wymagań cierpliwości do Mikołaja, a sama ją tracę.

Miki zjadł i śpi dalej. Udało się szybko zareagować z mlekiem, ze się nawet nie rozbudził, wiec nie było kursowania. Uff. Oby juz spokojnie do rana.

A ja po 2,5 godz snu zaczynam swój "dyżur"... :-\

Witam się porannie!

Noc lepsza,ale daleko jeszcze do dawnych, dobrych nocy :-/ póki co mzy, ale wczoraj rano.tez tak padało, a potem była cudowna pogoda, także ufam,że i dzisiaj tak będzie ;-)

Palin ale super spędziliście dzień :-D Zosia jeszcze nigdy nie była w kuleczkowie :-/ dospalas?

Gosiak jak noc? Tymek spał spokojnie? Ależ macie duży salon :-D kominka zazdroszczę :-)

Anilek to normalne,że jest huśtawka,ale pamiętaj,aby się zbytnio nie denerwować :-*

Kingusia jak sytuacja? Jak się czujecie? Mam nadzieje, ze idzie ku lepszemu :-*

Dmuchawcu kawkujemy?

reklama
O dziwo Tymcio w sobotę pospal do 7:30 z przerwą na mleczko o 5 więc chyba wracamy do normalności :)
Wczoraj DR powiedziała że wychodzą mu cztery trójki na raz.. więc może stąd ten marud..

Współczuję ciążowych hormonów ale przynajmniej macie wytłumaczenie skąd takie wybuchy.. ja wybucham z bezsilności :(

Palin chyba też muszę się wybrać do takiego dziecięcego raju.. Tymcio zlobkowy ale do dzieci nie lgnie tak mocno. Tylko do tych co zna więc dojście z samochodu do klatki graniczy z cudem :p

Gosiak czekam na fotki dziecięcego pokoju! My nie wiemy jak urządzić pokój chłopakom. Tymcio chodzi ok 19 spać i Matt zostałby bez pokoju wieczorem.. więc chyba jeszcze poczekamy

Mikoto cieszę się że nocka lepiej :) U nas też pochmurno i mrzy.. a miałam nadzieję na rower :(
Jakie macie plany z J?

Do góry