reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Czerwiec 2013

Melduje że czujemy się dobrze ;-)
Laura ma tylko lekki katarek a mi już chyba całkiem przeszło.
Właśnie zrobiłam mężowi ciacho na imieniny (udało się za drugim podejściem). Chłodzi się na jutro.

Oby nocka była spokojna.

reklama
Kinia super wiesci !czyli tylo postraszylo Was :p

Ja zmeczona no ale pokoj malego wysprzatalam, sofa wniesiona, szafa przeniesiona wiec i poukladalam raz jeszcze w niej . Wrxuce fotke, choc kiepskiej jakosci, bo nie ma jak zrihic taki malenki pokoj ;) ale miejsca jest wiecej niz bylo tzn jest wogole kawalek podlogi. Tymkowi sie bardzo podoba lata, biega siada sobie na sofie
Jeszcze tylko jakis malutki dywanik i bedzie poki co zrobione ;)

Załączniki

• 1411842356083.jpg
    1411842356083.jpg
    14,8 KB · Wyświetleń: 39
Miki śpi, ja wreszcie spokojnie leże. Dzień ogolnie dobry. Choć przyszły juz takie napięcia, ze się posilkowalam magnezem i nospą. Aro mnie potrafi tak wnerwić. Jak mu wytłumaczyć, że mogę spokojnie odpocząć dopiero jak wiem, że on się zajmuje Mikim, tak żeby on to zrozumiał? Co mi po leżeniu, jak co chwile Mikołaj przychodzi i ciągnie mnie za rękę.

Ech lepiej dziś wiedzę cicho, bo tylko smecic będę...

Ostatnia edycja:
Witam
Wczoraj zumba a dziś wykopki. Plecy mnie bolą i do tego głowa. Jestem już wykąpana, kończe pisanie i uciekam do łóżka. Filipek biegał po polu, ze zmeczenia nawet nie wypił mleka przed snem. Ciekawe o której się obudzi z głodu. Jutro niedziela i obiadek u teściowej, dobrze, że ciasto zrobiłam wczoraj to będzie do kawy. Mężowi smakuje to się bardzo cieszę.
emka01 u nas wygląda podobnie, ja słyszę już jak mały się wierci a mąż jak juz płacze.

mikoto to się Zośka ucieszyła z przyjazdu taty, że nawet spać jej się nie chciało. Super,że tato już w domu. Rozbawiłam się, z opowieści o skarpetkach, ha ha Jak robisz dla Zosi warzywa z piekarnika? U nas też zdarzają się nocne przerwy w spaniu, widocznie taki etap.

Palindromea myślę, ze Filip kaszle z rana bo cos spływa mu z noska, normalnie nie ma nic słychać, żeby miał katar dopiero jak płacze to wtedy w tym nosku coś mu gra. Zazwyczaj się rozkręcało a tym razem musi gdzieś siedzieć z tyłu i po nocy pewnie zalatuje. Ja zwykle nie mam problemu z zaśnięciem, czasami jak czekam aż Filip wypije mleko to już odpływam.

_anula super ten Twój kocyk, dużo zdrówka dla Was. Ja obawiam się najbliższego szczepienia właśnie z racji czekania na wejscie do lekarza, bo Filip nie potrafi minuty usiedzieć spokojnie, najgorzej jak będzie chciał uciekac z przychodni.

gosiak_85 ale dzieło stworzyłaś

misianka fajnie, ze się odezwałaś, zaglądaj częściej

Kingusia91
zdrówka dla Was, dziś moja siostra przyjechałą chora, miała dreszcze i temperaturę,

anilek77 skad znam roznoszenie zabawek po mieszkaniu, He He

dmuchawiec ależ Ty jesteś zdolna, normalnie jestem MEGA zaskoczona twoimi dziełami, chyba też się ustawię w kolejce

Melduje się wieczornie

Teri ze zdjęć na fb wnioskuję, że udało się pospacerować :-D

Palin Skończyła umowa z Polsatem, ten dekoder miał J. Wcześniej w hotelu, my w domu mamy nc. Dobrze, że już lezysz, należy Ci się odpoczynek. Miałaś intensywny Dzień. Kochana, a nie mogą gdzieś razem wyjść, byś mogła spokojnie poleżeć??? Smec, os tego tu jesteśmy :-*

Gosiak super z ta sofa! :-D jak Wam minął wieczór? Odpoczelas?

Kingusia ciesze się, że jest lepiej! Wracaj tu do nas, bo mało Cie :-( jakie ciasto robiłaś?

Wisienka jesteś usprawiedliwiona :-* odpoczywaj i cieszcie się sobą :-D

Justa zumba i wykopki, niezła dawka ruchu :-o :-D jakie ciasto robiłaś? Dawno nic nie piekłam :-/

Za nami intensywny i pracowity dzień. Pierwsza pozycja z listy rzeczy do zrobienia odhaczona, J. Przewiercil dziurę w ścianie i przeniósł wszystkie kable z Zosi pokoju do salonu. Ja z kolei wysprzatalam klatkę schodowa, wyodkurzalam, umylam okno w sypialni i lustra. Po drugiej drzemce Zosi pojechaliśmy do moich rodziców. U Teściów sporo domowników jest chorych :-( Zosia jeszcze nie śpi :-o

Madzia wow, pięknie pospaliscie! :-D zazdroszczę tych górskich wędrówek. Widziałam zdjęcia z wakacji, przepiękne!

Mikotku - Ty jak zawsze zapracowana ! Z sofanjest naprawde ser nawet E przyznal mi racje a tyle musialam o to walczyc ;) szkoda ze zdjecie kiepskie ale najwaznijesze ze lokatorowi sie podoba ;) brakuje mi jeszcze kocyka na sofe, bo znajac Tymka zaraz bedzie cos na niej..juz dzis nosem przelecial i z jabluszkiem polecial tam :p

Justa - nigdy na wykopkach nie bylam ale pewjie za latwo nie jest. My w Szczecinie tez raz wrocilismy z tmkiem ok 22 i zasnal bez mleka - spal do rana ! A bylam pewna ze sie obudzi w nocy ;)

Lece z psem i skrexamy lozeczko ! Maz proponuje to nie odmowie :p

Ps łóżeczko skręcone a mnie ogarnął strach :/

Ostatnia edycja:
Dzień dobry kochane.
U nas nocka dobra. M. wstawał kilka razy do Laury a ja miałam wolne ;-) z noska jej nie kapie więc chyba zdrowiejemy :tak:
Mikotku robiłam ciasto pralinkę ale w wersji mini na małej blaszce bo nigdy nie możemy całego ciasta zjeść :-p
Ty jak zwykle na pełnych obrotach :-p Kiedy masz zamiar nacieszyć się mężem? :-p
Justa ja się na wykopki nie nadaje :-ptakże podziwiam. Cieszę się że moi rodzice już nie uprawiają pola i nie trzeba nic robić :-D O której Filipek jadł? Jakie robiłaś ciasto?

Muszę to swoje ciacho rozkroić i spróbować zanim kogoś otruje :-D

Wisieńko
cieszę się że macie w końcu wieczór dla siebie :*

Gosiak sofa super się prezentuje :tak: pokaż teraz łóżeczko dla Nelki :-)

Mąż ma dzisiaj imieniny a musiał iść do pracy... mam nadzieję że wróci o jakiejś przyzwoitej godzinie.
A jeszcze teściowa ma przyjść popołudniu :baffled:

witam
dziś piekne słoneczko za oknem !!!!!! cudnie się zapowiada :-D
tradycyjny niedzielny rosołek gotowy zaraz bedziemy wcinać ja już po prysznicu fryz zrobiony oko też :-pna 11 idziemy do kościoła potem drzemka i dalej w teren na obiad dziś idziemy na miasto może pizza :-p

Mikoto tak pospacerowalismy zrobiło się juz ładnie po południu jakie plany na dziś ?
kingusia dobrze że zdrowiejecie co to za ciasto pralinka pierwsze słyszę :zawstydzona/y:
gosia jak noc ? czyli Nelka już ma gotowe łóżeczko
madzia cudne fotki z wakacji !!! achhh jak bym chciała żeby lato dopiero się zaczynało a nie kończyło :-(

milej niedzieli odpoczywajcie :tak:

reklama
Dzień dobry.

Nocka można by rzec wyśmienita. 3-4 razy Miki zawołał o smoczka, Aro szybko reagował i nie licząc tego noc przespana w całości. Miki wstał o 6, ale do 8 udało się jeszcze poleżeć i podosypiać (choć nam na dobre nie wyszło, bo tacy jacyś przymuleni przez to byliśmy). Teraz Miki sobie śpi, a my na spokojnie mogliśmy zjeść śniadanie. Wstanie to zaliczymy spacerem, bo choć chłodno to pogoda zaprasza :-)

Gosiak - świetna kanapa. O czymś takim myślałam dla Mikołaja, ale ze to ma tu zostać, to zdecydowalismy się na tańszą. Faktycznie malutki pokoik, a ja myślałam, że mniejszy niż Mikiego być juz nie może ;-)
Nie dzieje Ci się, że zaczynała się bać. Mnie ysrzylo skanowanie torby, żeby dotarło, ze w kazdejnchwili może być potrzebna.

Wisienka, my też tęsknimy. Fajnie, ze w końcu trafił wam się wspólny wieczór.

Justa, ja jak płacze to też mi z nosa leci :p ale mam nadzieje, ze przejdzie Filipowi bezn żadnych dodatkowych dolegliwości.

Mikoto tak zalewam was smetami dosc często. Wiem, maruda ze mnie. Mam nadzieje, że kiedyś mi się to zmieni.
No właśnie w tym sęk, że Aro nie chce sam wychodzić z Mikim, zawsze znajdzie jakieś powody (zimno, bol głowy, brzucha, zmęczenie, bo Miki po kręcił głową że nie chce). Czekam kiedy uzna, że syn jest na tyle duży, żeby z ojcem mógł się pobawić po męsku.

Kingusia, cieszę się z waszej nocki. Dobrze, że pospałaś. Najlepszego dla męża i aby mógł więcej czasu spędzać z Wami.

Teri, miłego dnia :-)

Ale Aro się robi nerwowy! Od wczoraj "bawi się" anteną, bo ciągle jest brak sygnału i nie może dojść czemu (dekoder w TV, antena ustawiona identyko jak u sąsiada na balkonie obok; wczoraj jeszcze wykrywało 8 programów, dziś nic) i tak się wścieka, z masakra. A ja o niby ja jestem nerwus, a tymczasem przebija mnie nie tylko a głowę ale i wyżej...

Do góry