reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Czerwiec 2013

Witam się i Ja :) Jak zwykle w weekend staram się mało bywać na kompie, podczytuję Was z tel, ale z odp już ciężej :p

U nas ostatnio aktywnie - wczoraj zaliczyliśmy kolejną górską wycieczkę. Tym razem 12km na nogach i 1117 mnpm zaliczone :D Na szczęście większość część drogi tatuś niósł Tymcia. Mnie za to boli szczęka od gadania ze starszakiem :p
Dzisiaj zaliczyliśmy już basen, bo Mateusz ma lekcje na 11:45. Było dziwnie. Szału nie było, a mi ciężko było zabawiać Tymcia, obserwować i podziwiać Mateusza.. Następnym razem pójdziemy w 4 :)

Korba u nas też ciągle ktoś brudzi.. nie wiem, kto :p sprzątaliśmy w sobotę (z pastowaniem podłóg) wczoraj nas nie było, a dziś tu wygląda.. strasznie :(
Gosiak to dobrze, że huragan Was ominął. u nas za to coś próbuje mi Tymcia z balkonu zwiać :p
Bona BOSKO!!
Mikoto BOSKO!!
Sara oczywiście zagłosowane, ale ciężko było z zaciśniętymi kciukami za szczepienie :p

więcej nie odpiszę, bo wiatr Tymcia nie zwiał, ale go obudził :/

zdążę się tylko pochwalić, że mamy pierwszą marchewkę za sobą - chyba smakowała :D

reklama
Madziu, anula zazdroszczę okrutnie tych Waszych wypraw
wstydek1.gif

U nas wczoraj była pierwsza marcheweczka
bebe1.GIF

Justa
u nas to samo - cudne słonce, ale normalnie głowę urywa, tak wieje
goopek1.gif

Pranie zrobione, powieszone, zebrane zaległe i poprasowane
radocha1.gif
Mleko na noc odmierzone. Muffiny upieczone - Jutro przyjeżdża do nas nasza forumowa Bona z Michasiem
feta2.gif
Miał być sernik, ale w naszych sklepach nie ma sera
wsciekly2.gif
Mam nadzieję, że Bona mi wybaczy
serducha_1.gif
Babeczki zrobiłam malinowo-czekoladowe
sliniak_2.gif
Maliny w lato zbierałam osobiście, także może będzie mi wybaczone
M9.gif

Justa narobiłaś mi smaka na pizze...
jezor.gif

Sara
mocno zaciskamy kciuki!!!
0059.gif

Dzień dobry

Fioletowa – ale ja nie chcę zmienić na fotelik dla starszych bobasków. Wiem, ze na większy model Mikołaj jest zdecydowanie za mały (za lekki, za młody). Szukam takiego od 0 do…, żeby był montowany też tyłem do kierunku jazdy i żeby można go było ustawić w pozycji „kubełkowej”. W naszym kubełku Mikołaj nie zacznie mu wystawać głowa, bo wysokość szelek nie da mu sięgnąć do końca. Za to nogi już mu wystają. Po prostu wydaje mi się nieodpowiedni.

Justa – babka się udała. Co prawda trochę przesadziłam z czosnkiem i w czasie pieczenia cały dom „jechał czochem” (jak to mówił wiewiór Alvin), ale w smaku była super. To banalnie proste. A najlepsza jest później odsmażana…

Bona – słuchała Cię jak zaklęta. Ślicznie…
Mikotko – wyglądaliście jak głos Bony: cudownie. Uważaj, bo też się wproszę na te Twoje smakołyki (już mi sernikiem smaka narobiłaś)

Sa_raa - &&&& ( i moje i Mikiego)

Madzia – super. U nas dziś pierwszy kalafiorek.

Z samego rana zaliczyliśmy spacer (bo mama potrzebowała koncepcji na obiad – i znalazła: zapiekanka ziemniaczana). Trzeba się w końcu za obiadek brać…

Filip po raz trzeci drzemkuje a ja na bb, nie chce hałasować bo go zbudzę

Palindromea u nas już był kalafiorek i niestety nie specjalnie maluszowi to smakuje, zreszta jak widzi mnie ze słoiczkiem to zaciska wargi, na sama myśl chyba nie chce. Podgrzewacie warzywa i owoce? Dzis dostał troche jabuszka niby było lepiej ale i tak nie otwiera Bużki na widok łyżeczki.

Ostatnio jak byliśmy u pediatry to doktor, który jest zachwycony Filipkiem powiedział, abyśmy się zastanowili nad sesją zdjęciową z maluszkiem, bo czas ucieka a on jest taki fajny. Kiedyś o tym myślałam, ale czytałam że to kosztuje kilkaset złotych, więc stwierdziłam, że za te pieniążki wolę coś małemu kupić. Dzisiaj natrafiłam na studio, które zrobi 15-20 zdjęc na płytce dvd + 5 wywołanych za 50zł, więc się skuszę :-D Galeria | photo-kids.pl

Justa - to u nas było podobnie z gruszką. Ale dziś kalafiorek mu bardzo podpasował (choć nie wiem, co on w nim widział, bo dla mnie to było okropne, a zazwyczaj jego dania mi smakują).
Pewnie, że warto skorzystać i zrobić sesję. Myśmy zrobili taką normalną u fotografa ( w koszulkach / bodziaku kibica) i kosztowało nas to 70 zł. Pewnie, gdybyśmy poszli z pomysłami, strojami i rekwizytami (tak, żeby im zostało tylko psztykanie fotek), to pewnie zrobiliby nam sesję w takiej cenie (i wystawili w swojej galerii ściennej)

Wisienka - dzięki za Twoje rady co do karmienia łyżeczką - śliniak dziś czyściutki, a zjedzone wszystko. Buziak :* :-)

Dziekuję Wam, Dziewczynki za miłe słowa! :-) Łoj, tyle komplementów w jeden dzień... DZIĘKUJĘ!!!

Mikotku- ja u Ciebie to mogę nawet o chlebie i o wodzie, a i tak będzie superrrrrrr!!! Już nie możemy się z Michasiem doczekać!!! Do zobaczenia!!!

Madzia, Anula- ale jesteście aktywni! Zazdroszczę tych wojaży! :tak:

Sara- jak szczepienie?

Justa- my nie mieliśmy takiej sesji, jakoś nie możemy się zebrać... Ale podoba mi się pomysł :-)

My dziś pospacerowaliśmy całkiem sporo. Co prawda, u nas wieje, ale pojechałam do najbliższego miasteczka i tam wiało znacznie mniej :tak:

Cześć dziewczyny, mimo ze ostatni tydzień M. miał urlop to ja jakoś nie zdążyłam nic napisać:sorry: poprawię się. Przeczytałam tylko ostatnią stronę narazie

Palin- ostatnio obiłaś babke ziemniaczana a dziś zapiekankę? jak wyszła? Ja też dzis babkę upiekłam bo odkąd napisałas to mi ochota naszła, robiłam pierwszy raz M. zachwycony mój sekret dużo boczku!!!

Mikoto- na takie babeczki to i ja bym się skusiła prześlesz mi pocztą?

o Nina wstała spadam

Madziu, DzikaBez zapraszam
serducha_1.gif

Palin dziękuję Kochana!
Bisous14.gif

Bona prawda jak to miło tyle pięknych słów o sobie usłyszeć! Dziewczyny jesteście wspaniałe!
flircik.gif
Zawsze dowartościujecie człowieka! Bona czekamy na Was
przytulanko.gif

Korzystam z drzemki Zosi i przygotowuje rzeczy do kąpania.

Palin poproszę przepis na babkę
sliniak_2.gif
Mój był zachwycony sałatką od Korby, może teraz zaserwuję coś na ciepło?
mysli_2.gif
Tylko czy to może się mnie udać? ta babka?

reklama
Dzika - i jak wyszła? Masz rację - dużo boczku jest cool :-D
Zapiekanka z "pomysł na..." - ale w szoku byłam jak mi mąż zarzucił komplement za nią: "ale mam gust... że sobie taką żonę wybrałem":eek: I nawet kwiatki dostałam :szok:

Mikotko, to jest taka rzecz, że nie może się nie udać. Już wpisuję na kulinarny. Ale przy Twoich babeczkach, to ta baba może się chować.

Do góry