reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Czerwiec 2013

reklama
i po szczepieniach uffff... na dziewiec miesiey mamy spokoj :)

U nas pogoda tez do czterech liter, ciemnica straszna

Natis - w takim razie kupie w sobote te smoczki i bedziemy probowac...
Madzia - zazdroszcze sesji, oby pogda Wam dopisala :)

Fakt, ze fb jest szybszy, ale jak pisalyscie informacje sie zacieraja...

Buziaki ide usypiac ta marude

Witam serdecznie
Mam do sprzedania 2 opakowania Pampers Active Baby 3(4-9kg) 112szt. za 60 zł każde z odbiorem w Warszawie.
Jedno od ręki a drugie po święcie listopadowym lub odbiór w Wieluniu. Ewentualnie wysyłka według cennika poczty polskiej.
Jeśli któraś była by zainteresowana proszę o wiadomość na priv.
Pozdrawiam
Marcowa mama :)
Zobacz załącznik 588519

Natis - super, ze opiekunka pomaga. Szkoda, że musicie szukać nowej (a może coś się zmieniło i nie musicie?).

Ja dziś chodzę z nerwem. Co mnie Mikołaj rozładuje (dumna normalnie z niego jestem), zaraz coś znowu mnie rozdrażnia. Do południa czekałam na przesyłkę (Sa_raa - doszło, dziękuję), ale że ładna pogoda to poszliśmy na spacer. Specjalnie celowałam, zęby przyjść zanim przyjdzie listonosz i co? - awizo w skrzynce. Wrrr :wściekła/y: Mało tego. Wchodzę na nasze pięterko i co? Widzę przesyłkę (inną) zawieszoną na naszej klamce. Nosz kurde mol - była to drewniana ciuchcia i dołączony był rachunek do zapłacenia. Może i listonosz chciał dobrze, ale ja nie znam tu wszystkich sąsiadów, oni nie znają mnie - a gdyby to ktoś sobie wziął? Mnie by potem ciągali za niezapłaconą zabawkę (pewnie i naliczali odsetki). To już lepiej jakby to przyłączył do tej awizowanej - odebrałabym obie na poczcie. Wnerwiona czekałam tylko aż Aro wróci z pracy z zamiarem wybrania się na pocztę (odebrać awizowaną przesyłkę) i opierdzielić kogo trzeba. Ale złagodniałam, jak Mikuś wchłonął cały słoiczek dyni z ziemniaczkami (miałam dać połowę i dokarmić mm, ale On nie chciał mm, tylko domagał się jeszcze dyni):szok::-) Humor poprawiony, więc miałam odpuścić listonoszowi. Aro wrócił z pracy, obiad zjedzony - jadę po paczkę. Podchodzę do samochodu i co? - autko stuknięte :szok: Telefon do Ara - on nic nie wie, zarysowanie świeże. Nosz WRRRRRR.... Dopiero co Aro włożył w niego 3,5 tys, żeby byłcycuś glancuś na dobre kilka lat, a tu pod "prawym okiem limo" :angry: Znowu wnerw, trzeba było rozładować. No to złożyłam u kierownika poczty pisemną skargę na listonosza.

A teraz zamierzam poprawiać sobie humor - otwieram paczuszkę :-D:-D:-D

Cześć ja troche w biegu dopiero siadam przed kompem a to za sprawą basenu później pranie prasowanie obiad i jest 18 zaraz biorę się za przeglądanie bb i fb
A i chyba wreszcie dostałam kombinezon Niny zapłaciłam za niego 24 wrzesnia i już nadzieje straciłam a tu dziś w skrzynce awizo i dobrze bo rano mówiłam M. że wieczorem kupie inny bo za tydziem ma być już zimno, jutro się okaże czy to faktycznie kombinezon doszedł

Witam się i ja,

Dzika Bez- zazdroszczę Wam pobytu na basenie!!! My też bardzo chcemy się wybrać, ale dopóki skóra Michania się nie poprawi, to nie ma szans... Jutro jedziemy na kontrolną wizytę do alergologa, to spytam, co i jak...

Natis- fajnie, że masz opiekunkę :tak: jeśli ta, która jest obecnie, odejdzie, to życzę, żebyście szybko znaleźli kogoś nowego, równie dobrego. To tylko parę godzin, a dla Ciebie czas, żeby spokojnie popracować. Odkąd mój mąż jest na bezrobociu jest mi o wiele łatwiej ogarniać sprawy domowe.

Mikotku- telekonferencje z Tobą to sama przyjemność :tak:

Palin- nie dziwię się, że się zdenerwowałaś z powodu tego listonosza:wściekła/y: I jeszcze samochód...

Gosiak- gratuluję szczepienia!!! My byliśmy wczoraj i niestety, nie było zbyt różowo... Po południu też strasznie płakał, ale nocka była już spokojna :-)

Byłam dziś u fryzjera ;-) Fajnie tak się wyrwać na godzinkę z domu :tak: A po południu upiekłam placek dla mojego męża-jubilata, który wkroczył w wiek Chrystusowy - 33 lata. Wyszedł całkiem niezły, pomimo tego, że to tylko babka :-D

Dzika a byliście na jakiś specjalnych zajęciach dla takich maluchów? ja zamierzam się wybrać, ale właśnie zastanawiam się.. rozważam wszystkie za i przeciw :-p
Bona poprosimy foto :-)
Palin pochwal się, co w paczuszkach było?? Ja ostatnio widziałam kuriera, który wciskał dużą kopertę do skrzynki sąsiadki.. zastanawia mnie tylko, skąd wziął jej podpis :baffled:

No i ja zawitałam na chwilę na bb, trochę mam pracy, na którą mam czas dopiero wieczorem jak mały zaśnie, dlatego nie mam czasu pisać tu codziennie.

emka01 u nas też nad ranem słysze jak coś gra maluszkowi w nosie, z samego rana Frida idzie w ruch

Animladris
jak to się stało, że trafiliście do rehabilitantki? Ja zauważyłam, że mały jak leży na brzuszku to trzyma głowe tylko w lewą stronę, a na prawą za Chiny nie chce przewrócić (naprawdę bardzo rzadko mu się zdarzy). Poza tym zauważyłam, że jak jest noszony to główki nie ma prosto tylko lekko skrzywioną na lewo. Staram się go kłaść na noc na prawą stronę ale nie wiem czy to wystarczy???

_anula jak tam Twoje plecki, lepiej?

Wenusjanka jeny79 wczoraj miałam plan podać małemu kleik na noc, bo myślałam, że będzie przez to dłużej spał a on niestety strasznie pluł tym i nie chciał tego jeść, ryczał za mlekiem

Palindromea
najważniejsze, że z Mikołaj już jest zdrowy, no i zazdroszczę (pozytywnie) rodzinnego dzionka, bo u nas mamy tylko niedziele dla siebie, z czego pół dnia spędzamy u teściów na obiedzie i kawie. Fajnie się maluszek gimnastykuje. No i niedługo Miki będzie miał ząbek… Ale dziś pechowy dzionek Ciebie spotkał… <Tule>

DzikaBez jak tam oczko małej? Bo u nas cały czas ropieje a wizyta u okulisty dopiero za tydzień.

RobaczekII
u nas to samo, mały przekręca się na boki zazwyczaj bez pieluszki, chyba wtedy mu to lżej idzie.

_Marys_ mój mały pije mleko co 2,5-3 godz. po 120ml

natis u nas tak samo nocka wygląda, mały się wierci od 2 i wtedy ląduje w naszym łóżku bo nie chce mi się co chwilę wstawać i podawać smoczek bo się kręci, wierci, mruczy i woła o smoczek no i tak wytrzyma do 7.00 – potem mleczko, strzela kupola i jest wyspany.

A już nocki były całkiem fajne budził się dopiero ok. 4.00 i potem o 7.00 a teraz nie wiem co się dzieje, może za mało mleka wypija na noc.
Maluszek od wczoraj nauczył się piszczeć i robi tak przez cały czas, niekiedy w uszy strasznie to idzie a on widocznie się z tego cieszy.

reklama
justa ja miałam wczoraj fizjoterapeutkę u małej. Robi tak samo jak Filipek.Jak jest na brzuszku to tylko w jedną stronę patrzy,w drugą jak ją nakłonimy,ale widać,że ją to męczy i wkurza więc sekunda i znowu głowa obrócona w prawo!Jak jest trzymana na rękach to tez patrzy w prawo i wtedy jest stabilna,nie chwieje się,a jak ja nakłonimy,zeby sie obróciła to się cała wygina,głowa jej nawet lata.Jak była mniejsza to nawet nie zauwazyliśmy,że leżąc głowę ma tylko na prawej stronie i okazało się,że główke ma troche spłaszczoną,od tamtej pory robiliśmy wszystko,zeby leżała na lewej stronie i sie udało,teraz jak leży to preferuje obie strony,spi tak samo,raz tak raz tak.Tylko to trzymanie na rękach i lezenie na brzuszku:( Poza tym myślałam,ze to jej taka zabawa,ze odkryła swiat za soba,ze wygina się do tyłu bo jest ciekawa,a to jakaś asymetria jej wyszła tak nagle,robiła tak przez tydzień ,póxniej 3 tyg spokój i ostatnio znowu tak robi,bo nauczyła sie bardziej na boki kulać i uzywa do tego mięsni karku a nie powinna,wiec wygina mocno najpierw głowę do tyłu,póxniej dopiero ciałko kula na boki,a raczej jeden bok,bo znowu jeden sobie upatrzyła. Póki co musimy z nią sami cwiczyc i za miesiac kontrola.Najwięcej pracy jest z barkami,ma je spięte i wysoko trzyma,dlatego szyje chowa,a powinna juz ją wyciągac na luzaku...

Do góry