reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Czerwiec 2013

Dzień dobry

Marys – Mikołaj dostaje ile chce, czyli 5 - 6 razy na dobę. Mam nadzieję, ze dermatolog w końcu odpowie na pytanie, co dolega Karince.

Madzia – może on się tak lubi przebierać, dlatego tak ulewa? :-p

Natis - mama nadzieję, że tym razem szybciej uda Wam się znaleźć pomoc.

U nas spokojnie. Katar chyba już sobie od nas poszedł, bo nie słyszę już kotłowania, a i Frida nic nie wyciąga. Wczoraj byliśmy u rodzinnego. Mikołaj jeszcze raz obejrzany po szpitalu („pilnuj pani, żeby co się znów nie przeziębiło” – Jemeńczyk). Też zostałam poddana badaniom, bo kręgosłup zaczyna mi coraz częściej dokuczać (ale mi nastukał młotkiem w kolana). Zlecił ćwiczenia, leżenie na twardym (przyjdzie mi spać na podłodze) i nie dźwigać Małego. Jak się nie uspokoi to zaczynamy współpracę z neurologiem.

Dziewczyny, nie lenić się BBować mi tu!

reklama
Marys my staramy się małą przetrzymywać do 3 godzin między karmieniami,ale i tak często woła już po 2,zalezy ile wcześniej zjadła. Fakt,ze częste karmienie powoduje bóla brzuszka,u nas tak było,dopiero po fakcie dowiedziałam się,że mm nie karmi się na żądanie czyli tak jak moja mała wołała nawet co pół h,co godzine,jadła wtedy po 40,60ml i mieliśmy problemy.
natis powodzenia w szukaniu niani,żeby poszło szybko i gładko i żebyście byli bardzo z niej zadowoleni:)
martam witajcie w domku:)Dobrze,ze juz po szpitalu,teraz tylko wypatrywac 100% poprawy:)
gosiak ,madzia moja mała dzisiaj też miała dwie pobudki co 4h,ale co z tego jak w między czasie się troche kręciła i tak mnie budziła:(
Dziewczyny faktycznie te nasze juniorki każdy idzie w swoim tempie i tyle,moja od dwóch dni non stop przekręca się na boki,raz jej się udało z plecków na brzuszek,założyłam w łóżeczku ochraniacze bo nózki wpadały jej między szczebelki,teraz to dopiero musze jej pilnować,zeby buźką mi nie utknęła w materacu,bo póki co te jej przekręty są dość nieudolne;)

Cześć dziewczyny:tak: Emka mnie tu skierowała bo którejś mamy dziecko jest uczulone na nutramigen. Jak to uczulenie wyglądało? Bo moja mała nie chce w ogóle go jeść. Już opadam z sił. Dzisiaj zjadła 80 ml strzykawką. A ile bylo przy tym płaczu. A myślalam że ręce mi opadną....

No to chyba faktycznie za często jadła :eek::szok: Potrafiła do 8 razy na dobe ale zjadała po 110 ml za każdym razem... ehh... muszę ją teraz jakoś przestawić :-( co do dermatologa to najbliższy wolny termin to 4 grudnia :wściekła/y: no jakaś masakra :angry::crazy: ehhh.... chyba załatwie to prywatnie....
Madzia to super, że z brzusiem lepiej :-) Oby tak dalej :-D
Palin super, że Mikołaj nie ma już katarku :-) mam nadzieje, ze ból pleców szybko minie.
Emka u nas właśnie tez tak jest, że potrafiła co 0,5h-1h chciała jeść, a wczoraj mi lekarka powiedziała, ze za często, że powinna 5-6 razy dziennie... jakby nie mogła mi o tym powiedzieć jak byłyśmy na szczepieniu... tak dzieciak mi się męczył 3 tygodnie nie potrzebnie :angry::crazy:

Ostatnia edycja:
MARYS - moja Lena je po 7-8 razy, średnio wypija 120-130ml, na noc i 200ml wypije. Generalnie jest karmiona na żądanie, ale przerwy ma mniej więcej 2,5-3,5godzinne.

MADZIA - nie masz pojęcia jak się cieszę z poprawy u Was!!!! :-D:-D:-D A, że Tymek to GWIAZDA to wiadomo nie od dziś ;-). Jest gorzej po odstawieniu nutritonu???

PALIN - super, że katarek Wam odpuścił!!! :)

KWIATUSZEK - moja córcia jest uczulona na Nutramigen, uczulenie objawia się wysypką skórną - generalnie od pasa w górę jest wysypana - czerwone krostki, małe, szorstka, sucha skóra. Wysypało ją dokładnie 6 tygodni po wprowadzeniu mm, czyli książkowo... Alergia może atakować przewód pokarmowy, oddechowy lub skórę. Może być też kombinacją ww. miejsc występowania.
U nas alergia na moje mleko atakowała przewód pokarmowy, Nutramigen atakuje skórę. Przeszliśmy na Bebilon Pepti - zobaczymy co będzie.
Jak długo podajesz Nutramigen? Jadła go wcześniej??
U nas początki wprowadzeni Nutramigenu też były ciężkie...

Natis tak jadła go wcześniej. Ale dr kazał zmienić na mleko z oznaczeniem HA. Ale wyszła krew utajona w kale i kazał wrócić do nutra. Jadła go przez dwa dni bez problemu. W niedziele się jej odwidziało i do tej pory nie chce jeść. Ja siedze i ryczę. Kiedyś też miała akcję z niejedzeniem bo jej zęby szły. Teraz spr i nic nie widzę. Zobaczymy co nam powie dr. U nas dostała nutra bo miała podniesione enzymy wątrobowe..

natis kupki mamy lepsze po dostawieniu Nutritonu, ale czy jest ogólnie gorzej.. on czasem tak ulał nutritonem, że w sumie różnicy nie widzę.. zastanawiam się, czy mu rano na śniadanie kleiku nie dawać - powinno go to zagęścić na jakiś czas :-p
najgorzej jest popołudniu - bo nie dość że zmierzły, to jeszcze rzygający :baffled:

Mam nadzieję, że Lence mleczko zasmakuje i nie uczuli!!

Madzia a jak podajesz klepik?? i ryzowy czy kukurydziany?? kurcze nam nawet pol miareczki od mleka dodanej do butli nie chce przejsc przez smoczke 3 .....wiec chyba pozostaje mi dawanie kleiku lyzeczka :eek:

gosiak Tymcio ładnie je z łyżeczki-przez te wszystkie lekarstwa.. A kleik ryżowy podajemy tak: do 120ml mleka dodajemy dwie łyżeczki czubate i mieszamy. Na początku jedliśmy to nawet i godzinę, teraz max 15min. Mamy smoczek TT 2 ale mąż go nożem potraktował i jest ok - Tymcio nie dławi się i szybko zjada wszystko.
A czasem po takiej dawce jeszcze z cyca pociągnie :-p

reklama
gosiak u mnie tez smoczek 3 nie dawał rady,obadałam sprawe i wyszło na to,że lubi sie przy mieszaniu zatkać,wtedy go musze wytarmosić,podusić czubek i po chwili leci.

Do góry