reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Czerwiec 2013

Dzięki Kochane,

EMKA - niestety pracując na siebie trzeba powoli wracać do pracy, nie chcę, ale muszę :(. Zakładałam pracę 3 dni w tyg. po ok. 4-5 godz. - myślę, że tyle wystarczy, żeby wszystko ogarnąć. Ale córce od Opiekunki urodziło się dziecko, a że ona studiuje w Cieszynie w systemie - tydzień zajęć, tydzień wolnego - to Opiekunka tylko co drugi tydzień może być u nas. Ja z kolei nie wiem czy dam radę tak ułożyć swoją pracę, żeby też pracować co 2 tydzień. Z Leną zrobienie czegokolwiek w firmie graniczy z cudem. Przedwczoraj biegałam z obiema dziewczynami po budowie i dziękuję bardzo... zadanie dla szczególnie wytrwałych...

EMKA a co do spania naszych dziewczyn to one się chyba zmówiły przeciwko nam
:cool:

MADZIA - Mój Tymuś tak się zlał??? Lena prawie nie sika w nocy, często rano ma suchego pampersa, za to jak nadrobi w momencie to pamperkiem można zabić ;-).

GOSIAK, MADZIA - w IKEI są fajne podkłady pod prześcieradełko po 24,99zł. Można je normalnie prać, podszyte ceratką a z góry milusie.

reklama
Witam się z gadjąco-piszcząco-skrzeczącą Zosią u boku
hello.gif

Natis, Emka
i u nas fatalne noce ostatnio - dzisiaj znów pobudki co 1,5-2 godz.
wallbash.gif
Padam
mdlejepf8.gif

Palin
mam nadzieję, że teraz humor już lepszy - i tak jak Gosiaczek i ja zazdroszczę pełzającego Mikołajka! Ależ musi być teraz u Was radośnie! Ostatnio Zocha rozgadała się, nauczyła piszczeć i śmieje się w głos coraz częściej, teraz pora gonić Mikołaja
tralala.gif

Natis trzymam kciuki, żeby sprawa z opiekunką ułożyła się po Twojej myśli, tym bardziej, że Lenka ją polubiła a Ty obdarzyłaś ją zaufaniem. Z Ciebie szara myszka? Nie wierzę
Bisous04.gif

Madziu tulę, wiem jak to jest - ostatnio 3 razy w nocy przebierałam Zochę. Usikała się jak jej pieluchę zmieniałam, za kazym razem - normalnie
Invision-Board-France-14.gif

Z samego rana wzięłam się za to, co do zrobienia. Także kuchnia i łazienka wysprzątane, jeszcze lodówka do umycia i pranie do prasowania. Umyłam głowę, ułożyłam włosy, zrobiłam makijaż, wypiłam kawkę. Zosia wystrojona, ja jeszcze musze się ogarnąć i jechać na zakupy i do księdza. Dzisiaj mamy gościa, wpadnie tez moja mama
szczerzyzebek.gif

Witam :-).
Mikotku - poddaje się . Nie dam rady tak zapierniczać jak Ty ze wszystkim ;-). Ja dziś zakupy rankiem zrobiłam , dzieci do szkoły wyprawiłam , upiekłam mufiny , zaczęłam pichcić spagetti i przywiozłam już Zuzkę ze szkoły , zaraz po Wojtka jadę i paadaaammmm !!!!!!!!!! W domu bajzel , a ja wyglądam jak 7 nieszczęść :sorry:
Natis - ja tam wolałabym zostać już przy tej kobietce która jest :tak:. Ważne , że Lenka ją zaakceptowała i Ty ze spokojem dziecko z nią zostawiasz:tak:.
Gosiak - ja też kochana makijaż od wielkiego święta noszę . A włosy to już nie wspomnę.... podziwiam i czasami muszę się przyznać :zawstydzona/y: zazdroszczę tych kosmetyczek i fryzjerów kobietkom :tak: . Ja to taka matka polka ;-).
Madzia - łóżko zalane nad rankiem - można się wściec no nie ????:cool: .
Muszę zmykać po Wojtka.

animladris to jak masz go nosić?Małego pleckami do siebie?U nas sytuacja podobna z tym leżeniem na brzuszku.A głowe odgina do tyłu czy na boki przy karmieniu?Piersią karmisz tak?To gdzie on tymi rączkami Cię obejmował?Moja trzyma mnie za palce albo trzyma się butli jak je.O co chodzi z tymi rączkami i nóżkami w osi pionowej?

Witam,

Mam do sprzedania na chwile obecna 9 opakowan (kazda puszeczka 400g) mleka Neocate lcp. Jest rowniez mozliwosc zalatwienia wiekszej ilosci. Osoby zainteresowane prosze o wiadomosc priv. Cena do uzgodnienia, przy wiekszej ilosci bardzo atrakcyjna.

Maluszek zasypia, wiec mama ma czas na bb. Dzisiaj wypił 150ml mleka plus jedna miarka kleiku kukurydzianego, ciekawe jak długo pośpi, bo ostatnio ma pierwszą pobudkę ok. 1.00. Dziś mały był marudny , pewnie przez pogodę bo jest deszczowo. Poza tym nie chce w dzień zasypiać, jedynie w wózku, a jak u Was maluchy zasypiają w dzień, nosicie je?

Palindromea
fajna kolejka, gdzieś już taką widziałam ale nie mogę sobie przypomnieć gdzie, wydawało mi się że w IKEA ale chyba raczej nie

Wenusjanka ja mam łóżeczko z mojej lewej strony jak leże w łózku wiec mały teoretycznie aby patrzec w nasza strone musiałby patrzeć na prawo a właśnie ciężko mu idzie ta prawa strona, zdecydowanie woli lewą

gosiak_85 ja kupiłam kiedyś taką pieluszkę z ceratką i na 10-20 min przed kapaniem lezy na niej z gola pupa, rzadko się zdarza ze jej nie osiusia. Coś takiego PIELUCHOCERATKA,Pielucha Flanelowa z Ceratką,60x50 (3561546115) - Allegro.pl - Więcej niż aukcje.

mikoto możemy podać sobie ręcę, bo Filip chyba polubił piszczenie

Animladris u nas maluszek tez odgina główkę do tyłu jak leży na plecach lub na boku i strasznie to lubi, nawet w nocy tak śpi, co z tym należy robić?

justa Twój mały tak jak moja i juniorek Animladris mają coś z napięciem mięśniowym,asymetrie...Trudno jest tak wytłumaczyć jak to ćwiczyć,ja patrzyłam fizjoterapeutce na ręce,póxniej ją nagrywałam a i tak ciężko jest mi to powtórzyć bez patrzenia na filmik,.Mała duzo płakała,aż furii dostała,nie ,że ją bolało,ale wkurzała się ,ze musi robić coś na co nie miała ochoty.Wiadomo,że jak dziecko strasznie płacze to serce matki pęka i zero skupienia niestety...tak więc najlepiej bedzie jak szybko załatwisz sobie wizyte rehabilitantki,z tym nie ma żartów.

Ostatnia edycja:
Fb tętni życiem, a tu spokój. Bilans dnia zadowalajacy:
-sprawy koscielne związane ze chrztem załatwione,
- zakupy zrobione,
- goście wyszli zadowoleni,
- pranie zebrane, uprasowane, pochowane,
- w szafie Zosi ułożone,
- łazienka, ,kuchnia, , salon sprzątniete,
- mleko na noc odmierzone w pojemnikach, butelki naszykowane,
-Paznokcie moje zrobione, ja juz w pizamie i w lozku z nadzieją na dobrą noc. Czego zycze i Madzi i Natis, bo chyba tylko nasze czerwcowe brzdace nie dają nam się wyspac.

reklama
Witam sie porannie!

Kolejna ciężka noc :-( pierwsze karmienie po trzech godzinach, każde następne po dwóch. Zosia całą noc sie wiercila, odkrywala sie. Także albo biegalan z butla, albo przykrywalam albo też podawalam smoka. Nawet nie liczę ile godzin przespalam.

Pogoda jest gatalna i dobijajaca :-( szaro, ba! Ciemno, zimno. Leje i wieje. Nie ma nawet co marzyć o spacerze. Musimy sobie zorganizować cAs w domu.

Melduje się z łóżka z nadzieją, ze Zosia jeszcze trochę pospi.

Mam nadzieje ze u Was noce lepsze....

Do góry