reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Czerwiec 2013

anusiak mi też okropnie włosy wypadają a mam długie i gęste więc po kąpaniu/suszeniu jest meksyk i są wszędzie!!! ostatnio nawet w podgrzewaczu znalazłam :baffled: Feliksowi kilka razy dziennie z rączek wyciągam. Muszą wylecieć i nic się nie poradzi...

mikoto z koperkiem trzeba uważać i jak nie ma potrzeby ja bym nie dawała. Rumianek rozrzedza kupki. My dajemy wodę lub rumianek. Ja dzisiaj też mam w planie zakupy. Udanych łowów :tak:

Dzika cudne zdjęcia! No i obu wyniki były dobre!

emka u nas w H&M na pewno są gładkie rajstopki ostatnio kupowałam ;-)Jeśli chcesz to dzisiaj będę mogę kupić :yes: Bardzo współczuję problemów z brzuszkiem. U nas zauważyłam, że leżenie w wibrującym leżaczku super działało, więc Feliks po 2h nawet leżał/spał.

madzia my mieliśmy debridat przy Olivierze i on należy do leków wolno uwalniających się także cierpliwości. Nam pomógł super. Wszystko minęło jak ręką odjął. Teraz po przestawieniu Feliksa na MM wszystko minęło. Do mleka ma dodawany Delikol. Hihi....ale Wam się udało z tym chrztem :rofl2:

Bona a czemu nie spacerówka?? Ja pewnie niedługo zamontuje

gosiak ja przywiązywałam sznurkiem karuzelkę Nasi panowie są na etapie skoku rozwojowego. Feliks od wczoraj też wciąga całe 130ml i po 2,5 krzyk o więcej.

Chustki kupuję od dziewczyn: Boginie przy maszynie

Robaczku szkoda, że trafił na baranów :wściekła/y: Dobrze natomiast, że inne zakupy zrobił (aż mi ślinka pociekła ;-)) Za mną od rana wino "chodzi" więc może coś w powietrzu przy tym brzydkim piątku??

teri ja też tak jem w okres ;-) Przy Mirenie nie ma okresu podobno

Justa dokładnie tak jak gosiak pisze. Feliks też woli przodem do świata ale w chuście cisza, spokój i sen zawsze

MatkaEwa pisz chociaż troszkę jak dasz radę. Ja kolejnego Bobasa nie planuję. Poza tym po 2 CC organizm spokoju potrzebuje. Więc mam wkładkę.

Smile kusisz mmmmmmm.... cudny Franio

Palin co za idiota....eh..

swoją drogą:
"Po 3 miesiącu tempo wzrostu maleje..
Niemowlęta przybierają w okresie 3-6 m-cy 110 - 120 gram/tydzień, czyli ok. 500 - 540 g/miesiąc.
W drugim półroczu przyrosty będą jeszcze niższe, początkowo średnio 375 g/mc, później nawet 270 g/mcbędzie prawidłowe."

"Do 6 miesiąca prawidłowo przybierające niemowlę podwaja masę urodzeniową."

Według TABELKI TUTAJ Feliks się na 5 miesiąc łapie :-D

No i zdążyłam nadrobić podczas drzemki Feliksa :-D teraz Mały "dochodzi" w huśtawce a w tle sobie leci LANA del REY

Mama mi się Pytania na śniadanie o chustach naoglądała i się wkurza. Oglądała któraś może? Podobno coś było o tym, że do jakiegoś czasu kobieta po porodzie nie powinna nosić w chuście po organizm zamiast się odzywczajać od ciąży to coś tam... eh...nie umiała przekazać dokładnie a wiecie jak to jest czego się nie dosłyszy lub nie rozumie to się zmyśli. Chciałabym ją naprostować ale nie wiem o co chodziło :nerd:

reklama
Gosiak, Teri ale mnie podpuszczacie :) Zapraszam to skosztujemy razem :)

Kręcę się dziś jak mucha w smole. Wysprzątałam tylko łazienki i robota mi nie idzie.
I wciąż jem - Teri poszłam w Twoje ślady ale ja nie mam wytłumaczenia i usprawiedliwienia.
Zrobię sobie chyba kaszę manną z musem jabłkowym i cynamonem :) :-p

Sara - ale posta napisalas :-) tez bede dzisiaj wiazac sznurkiem bo wczoraj trzymalam to sie podbala bardzo :tak: U mnie dzis tez krzyk po trzech godzinkach (po duzej porcji) wiec coz moglam zrobic...dalam jesc i wreszcie biedaczek usnal. Bo tak to walczyl i walczy... niech chlopaki nam rosna w sile
Zaciekawilo mnie to co napisalas odnosnie chust. Mam nadzieje, ze ktoras z dziewczyn ogladala i powie o co chodzilo. Choc mysle, ze tyle tygodni co jestesmy po to na pewno bezpieczne :tak:

Kurcze a mi wczoraj nie wyswietlaly sie zdjeica od Dzikiej...musze sie cofnac w takim razie

Podwajaja do 6 miesiaca a do roku ma potroic...my chyba wybiegniemy poza ten schemat skoro teraz mamy 6100g a urodzony 3310 g...ale co tam :tak:a wg tabelki to my akuratnie przelom 3/4 miesiaca :-)

I co tu robic .....

Terii, Robaczku - ja chetnie na naleweczke...wcianm wlasnie cheetosy - takiego smaka mialam

chyba poprsuje to bede na bierzaco

Ostatnia edycja:
Robaczku jak likierek, miam ochota mi przyszła;-)
sara nie oglądała ale i pierwszy raz słyszę:szok:
A ja już posprzatałam, i jem obiadek.Potem po Milę na zakupy i potem do wieczora już tylko z dziecmi a sałatki zrobię jak zasną

sara ale post :szok::-D:tak:
w 6 miesiącu podwaja wagę hmmm Daria miała 2,5 kg jak ja braliśmy do domu a teraz ma ponad 5 :-D
Robaczku to likierujemy sobie tzn. ja w wyobrazni :-p
jej juz 14 a ja nic nie zrobiłam obiad gotuje sie sam :-p:-D ten tekst był mega
dziecko moje spi cały dzień
za godzinę przyjdzie duże ze szkoły trzeba się ogarnąć
ja po opisie zakładania wkładki booooooję się :zawstydzona/y::zawstydzona/y::zawstydzona/y:

Smile - dzieki za przepis, na pewno wykorzystam
Teri - szczerze, jak uslyszalam od siostry, ze przy zakladaniu i sciagania dostawala glupiego jasia to ja podziekowalam.... ale moze kazdy organizm inaczej reaguje, nie wiem

Poprasowalam wieksza czesc, ale cos sie Tymek kreci wiec przestalam....chyba powyciagam juz do komody wieksze ciuszki, co bym wiedzial ile czego jest....

sa_raa dzięki ,kochana jesteś,ale przynajmniej będę miała powód do wynurzenia się z domu.Kawałek do H&M mam,ale warto jechać:)Musze jeszcze coś na chrzest sobie wynaleźć. Co do bujaczka-tatuś przywlekł taki do domu,z melodyjkami,różne prędkości bujania...ale małej chyba jest w nim niewygodnie,ogólnie od samego początku nie jest nim zachwycona...a szkoda,bo za tą kasę jaką kosztował nieźle bym ją obkupiła:baffled:
Dziewczyny dzisiaj z zaskoczenia zapukała mi do drzwi pielęgniarka środowiskowa...Fakt,że rano dzwonił tel,ale nie odebrałam,a to była ona i chciała się zapowiedzieć. Obejrzała małą,zmierzyła ją,powypytywała i poszła,nawet miło było.Tłumaczyła się,że jej głupio,ze tak bez zapowiedzi,że w zasadzie mogła ponownie zadzwonić...A ja na to,że spokojnie ,nic się nie stało,że np.bałaganu mogłabym się wstydzić w domu i swojego dresiaka,ale Pani wpadła zobaczyć co u małej i to się chwali,bo gdyby wszystkie dzieci tak sprawdzano to nie dochodziłoby do tylu patologii,bynajmniej można by było im wcześniej zapobiegać. Faktycznie po pokoju miałam porozstawiane duperele małej,na łóżku śpiochy i skarpety porozrzucane,w kuchni sajgon z garami;) Jak weszła to powiedziała :o jej jak tu gorąco.No to jej tłumacze,że właśnie od wczoraj ustawiłam stałą temperaturę na 23st,a goraco jest od kuchni bo obiad gotuje;)

reklama
No co Wy? To chyba dobrze, że o tym nie wiedziałam bo bym pewnie spanikowała. Czułam delikatne rozpieranie. później po spsikaniu wnętrza lekkie szczypanie a samo zakładanie trwało kilka sekund. USG i po wszystkim. Czyli powinnam się cieszyć.

Posta pisałam chyba z 2h a tylko 2 dni do nadrobienia :rotfl2:

Do góry