reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Czerwiec 2013

reklama
Anilku - "Hiszpańscy naukowcy dowiedli, że po ciężkiej pracy fizycznej albo uprawianiu sportu najlepiej regeneruje organizm nie woda, ale piwo - donosi brytyjski dziennik "Daily Mail".
dalej »

Wpływ piwa na organizm człowieka po wysiłku testował profesor Manuel Garzon. Jedna grupa po wyczerpujących ćwiczeniach na siłowni dostała piwo, druga wodę mineralną. Okazuje się, że ci, którzy dostali alkohol, byli i wiele mniej odwodnieni od tych, którzy wypili wodę - pisze "Daily Mail".

Opierając się na swoich doświadczeniach, hiszpański profesor radzi, aby mężczyźni pili pół litra, a kobiety ćwierć litra piwa dziennie. Zapobiegnie to odwodnieniu, zwłaszcza w przypadku uprawiania sportu bądź ciężkiej pracy fizycznej - pisze "Daily Mail". "

A przecież produkcja mleczka to straszny wysiłek :-p

Normalnie musiałam zrobić trochę ognia w piecu, bo niby 20 stopni ale mi w długim rękawie i spodniach jakoś chłodno było a maluszek coś kicha i pokasłuje, oby to się nie rozkręciło.

Zauważyłam, że większość z Was chustuje swoje maluszki, chyba też się skuszę jak znajdę jakąś używaną chustę, chociaż nie wiem czy teraz warto na ten okres jesień-zima ;D

Idę sobie zrobić coś ciepłego do picia i zjeść śniadanko. :-D

Dzien dobry, wlasnie jemy wieksze sniadanie :tak:

Palin
- dzielny Mikolaj zuch chlopak :) a lekarzem sie nie przejmuj ,bo nie wieze aby nic nie przybral

Bona
- swietnie ze karmi pomoglo...moze sprobuj polozyc Michasia na brzuszku w wozku

Robaczku - rzeczywiscie Hubi nie je duzo . Ale przybiera ladnie wiec najwrazniej mu stracza. Szkoda, ze nie udalo sie autka kupic, na pewno cos sie jeszcze trafi...ale smakolyki dostalas!!

Mikotoko
- to widze, ze nie masz za latwo samej...ale silna kobietka z Ciebie i bardzo pozytywnie nastawiona do swiata...czasami sie dziwie skad tyle energii bierzecie. Ja to jakas zniechecona ostatnio
Laseczki bo piwko bezalkoholowe to swietny napoj izotoniczny...wyrownuje gospodakkre mineralna organizmu :tak:

Anielek - a juz myslkslam,ze dawno po klopocie...biedny Adasko

Co do pogody tu tez nie za fajnie jak na raize 11 st i przelotne opady. Oby sie przejasnilo, bo na spcaer bysmy poszli

Tymek zjadl wiecej i zadowolony w chustawce posiedzial, a teraz drzemka, bez placzu...:tak:
Wczoraj na fb wiele z was pisalo ze juz po @ a ja nadal nie mam. I az zaczelam sie bac aby tu ciazy jakiejs nie bylo. Mama mojego E po kazdej ciazy wlasnie po trzech miesiacach zachodzila w nastepna i tak z trojka dzieci.
Maz sie smial, ja troche tez imie dla chlopca wybralismy :tak:. Z wrazenia dzis test zrobilam (zostal mi jeszcze), ale NIE ... ufff kamien z serca. Rozpaczac bym nie rozpaczala, bo maicerzynstwo mnie cieszy (az sie dziwe ze tak przekonana jestem do nastepnego dzieciatka), ale organizm tez musi sie zregenerowac

Lece sniadanie jesc.

Anilku, trzymam kciuki za dupcie Adasia !!!

Palin ależ mnie rorzgrzeszyła :):):):):)):) S przywiózł mi wczoraj nalewki jedną ananasowo-kokosową drugą migdałową - mam nadzieję, że działa jak piwo ;-);-)

Justa na chustę zawsze jest dobra pora. Na chłodne jesienne i zimowe dni są bluzy specjalne. Gdy zimniej to trzeba po prosu cieplej ubrać się, dziecię a zwłaszcza jego nóżki

Mikotku, ja leniwiec Cię natchnęłam :):) ale nawet lubię te wczesne wstawania :)

MatkaEwa fajne że choć na slówko wpadasz :)

Robaczku - dzięki ;-). Posiedziałabym z Wami ale tyle rzeczy do ogarnięcia ...
gosiak - do mnie też jeszcze nie wróciła @ :sorry2:. Ja już ciąży nie planuję ale też pigułek łykać nie chcę . czekam na pierwszą @ żeby kalendarzyk prowadzić . Narazie polegam na refleksie mężowym ;-)

RobaczekII trochę się obawiam, że małemu się to nie spodoba i pieniądze będą wydane na marne, on nie lubi jak go noszę przodem do mnie a w chuście tak będzie musiał siedzieć z tego co wiem.

Jak któraś z Was znajdzie jakąś dobrą chustę używaną to poproszę o link, może się jeszcze skuszę.

. Narazie polegam na refleksie mężowym ;-)
My tak polegamy na refleksie mężowym odkąd jesteśmy razem więc 10lat i jakoś się udało, ciąża była planowana :D

reklama
Justa - no my też od początku małżeństwa i dzieci świadomie poczęte :tak:. chcę jeszcze dodatkowo kalendarzyk prowadzić i abstynencję całkowitą w okresach płodnych stosować bo już kolejne dziecię nie wchodzi w grę - wiekowa już jestem , po co kusić los ... a i sił coraz mniej :sorry2:.

Do góry