reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Czerwiec 2013

Sara- dziękuję, nagrania super!!! Trochę długo, bo od 17.00 do 22.00, ale była świetna atmosfera, więc szybko zleciało :happy2:

Robaczku- ja też sobie nie wyobrażam dłuższej rozłąki... Zresztą, on też, zwłaszcza teraz, kiedy jest Michaś. Co prawda, jak wraca z pracy o 17.00, to nie widzi go zbyt długo, bo zaraz kąpanie i spać, ale jednak jest blisko. Rozumiem, że Ci ciężko... Trzymaj się!!!

Zdrzemnęłam się troszkę, bo od weekendu jakoś nie mogę się wyspać...

reklama
Dziewczyny ja mam w domu 24st. Nienawidzę marznąć i chodzić po domu ubrana na długi rękaw.Małą kładę spać w śpiochu i na to kocyk cienki polarkowy. Jak ubieracie dzieci jeśli w domu macie mniej stopni?W czym śpią i w czym są cały dzień?Będę musiała zmniejszyć temperaturę bo mężowi jest za gorąco:(

Emka- u nas w pokoju 23 stopnie ale ja małą kłade zawsze w pajacyku i przykrywam lekką kołderką.
Robaczku- współczuje też nienawidze jak męża nie ma w domu.
Natalka śpi ufff... Już drugi dzień pod rząd o 19-19:30 urządza histerie. Najpierw myślałam że to kolki ale ona jest poprostu głodna...ale tak ryczy zanim ją przystawię, że az plam na buźce dostaje...biedactwo.
idę się wykąpać i spaaać :-)
Dobranoc dziewczynki spokojnych i przespanych nocek :*

My mamy tak ok 20-21 st w dzien a nad ranem jakies 19 i wlasnie marzne...podgrzewam bo zimno sie zrobilo.
Tymka na noc ubieram w pajaca i przykrywam kocykiem polarkowym w poszewce . ALe musze kupic juz kolderke bo pozniej bedzie zminiej. Nasza sypialnia chyba najchodniejsza w calym domu (z pokoi bo nie licze lazienki i kuchni - tam to dopiero mrozi).
Dziecko spalo mi dzis ponad trzy godziny, wstal nakarmilam pojechalismy na zakupy a on bidny kolo 20 (juz po kapieli) tak zmeczony byl, ze przy jedzeniu marudzil strasznie - jak nigdy. Zasnal od razu.

Tak zastanawialam sie wczesniej czy inwestowac w lepsza karuzelka a tu dzs taka okazja i kupilam za nie cale 50 zl fisher price z rybkami :-D plus gratis dorzucili nam projektor ze zwierzakami. Jutro bedziemy probowac nasz nowosci :D

Wreszcie zaopatrzylam dziecko w chustki na szyje...czasem czuje sie jak wyrodna matka, bo takich rzeczy nie mam przy takiej pogodzie :sorry2:

Spokojnego wieczoru

Hej:happy2:
ja ostatnio ledwo nadrabiam Was czytać.. Za dużo mam na głowie, remont domu, szkoła Zuzi... Dobrze, ze Sebastianek choc grzeczny.

wczoraj szczepilismy..

byl dzielny, rozdawał uśmiechy na prawo i lewo aż do wklucia igły, wtedy zrobił najpierw zdziwiona minę a potem ryk ;) Zuzia była z nami i zniosła to jeszcze gorzej niż on ;)

waga 7070g ;) wzrost 64,5 cm

Jest co nosić..

przepraszam ze tylko o nas.. Nie dam rady podpisywać.. Ściskam!

Ja dziś pierwsza? Niemożliwe!:no:

Kawka u boku, starsze latorośle poszły do szkoły, mały zasnął sam w wózku. Mam chwilę dla siebie.

anusiakaniusia: ja myślę, że mój Adaś też około 7kg waży, bo ważyłam go domowym sposobem i tak wychodziło... Też jest co nosić. ;-) 7kg szczęścia i ciągle przybywa. :-)

Co do temp. w domu. U nas jest tak 22-23. W sam raz jak dla mnie. Małego ubrałam w body z krótkim i na to pajacyk welurowy, bo synek mi coś kicha i pokasłuje. :no:

Dzień dobry ;-)
Moje dziecko budzi się od 6 i dalej ma zamknięte oczka :-D Ja od 7 ubrana czekam z mlekiem a ona mnie w konia zrobiła :-p
anusia, anilek ładnie Ci Wasi chłopcy ważą :-) moja to jest chudzina :-p ale przynajmniej na razie mój kręgosłup nie cierpi.

Już trzeci tydzień nie mamy TV. Nie oglądamy jakoś dużo więc na początku jakoś bardzo mi to nie przeszkadzało ale teraz już powoli zaczyna mnie drażnić :dry: na balkonach robią nowe wylewki i rusztowanie zasłania nam antene :dry:

U nas dzisiaj znowu pochmurno...
Właśnie w radiu mówili że w górach spadł śnieg :szok:

Witajcie skarby.Ja mam dzisiaj zapierdziel straszny bo w weekend mam gości i trzba posprzatac mieszkanie, naszykowac pościel i zrobić zakupy.Do tego wywaidówka u Macka na 16.Z dziecmi zostaje Maciek z przyjaciółka, już mi skóra cierpnie:szok:
Dla tych co nie mają FB kopiuję mój wpis o warsztatach i ide doczytac co u was póki Antonio śpi na balkonie.

Obiektywnie. Firmy partnerskie to Ziaja, HiPP, Pampers, Lany Lamb. Większość wiadomości mozna sobie było poczytać w ulotkach z pudełek w szpitalu. Nuda.Fajne było chustonoszenie i pierwsza pomoc z fantomami noworodków. Oczywiście próbowałam.Nie chcę nigdy robić tego naprawdę. Panie od chust były rewelacyjne!!! Pani od pampersa w sumie gadała o fazach snu a potem, ze mokra pieluszka budzi dzieci i zrobiła test z balonami, który znam z mogawki na BB.Hipp oczywiście o bio jedzeniu, pestycydach , GMO, azotanach.Ziaja o pielęgnacji. Prezenty to głównie próbki produktów. Duzo z Ziaji, 1 pampers , słoik jabłuszek a i bym zapomniała, była tez Pani od dicofloru i tu fajnie mówiła a dostaliśmy całą buteleczkę vit D w spraju i 2ml dicofloru w kroplach . Wygrałam poduszkę z misiem.Śliczna i chyba to był najlepszy prezent do wygrania. Prócz tego były próbki w pudełku plastikowym, kosmetyki i kubek,łyżeczka i talerzyk. Ogólnie fajna rozrywka ale dooopy nie urywa i zapłaciłam 40 zł za parking :szok:
Już doczytałam
Robaczku ja tez nie wyobrażam sobie żeby mojego P nie było w domu cały czas, to znaczy praca za granicą. Rozumię, ze czasem tak musi być bo zyć z czegoś trzeba ale podziwiam kobiety i małżenstwa, które razem tak przetrwają wiele lat bo u mnie by to nie wyszło. Mój P pracuje na miejscu tylko co jakiś czas musi wyjechac na szkolenia, oczywiście przyjeżdża do domu na większośc weekendów ale i tak jest cięzko. Raz może to być pół roku raz 2 miesiące ale najczesciej sa to krótkie 1-2 tyg wyjazdy i max. raz do roku. Dla nas ta rozłąka to udręka bo po prostu oddalamy się od siebie i każde zyje swoim zyciem a nie wspólnymi sprawami.Doszło do tego, ze pomimo tęknoty zaczyna mi przeszkadzać jak jest w domu na weekend.Cóż jeszcze miesiac i kilka dni i juz bedzie w domu, aże pracuje w trybie "dziwnym" widze go wtedy więcej niz gdyby pracował na 8 godzin bo nie bedzie go przede wszystkim w nocy.
Kingusia Śnieg o matko!!!!U nas słoneczko i ciepło
Jesli chodzi o ubieranie to ja Antosia ubieram tak jak siebie i przykrywam kocykiem.Najczęściej jest to body na krótki, bluza lub sweter, skarpety i spodnie. Widze, ze wy cieplej, może on marznie? Czapki nie zakąłdamy, przepraszam raz nam się zdarzyło bo padało...
W domu mam 24 stopnie i choćbym wietrzyła na okrągło to jak tylko zamknę okna jest znów 24, dziwne, dziwne:dry:. Antonio zwykle jest w samym cieńkim pajacu albo w body i skarpetach.Nie wiem po co mu te skarpety ale ma..
anusiak , anilek słuszne wagi dziewczyny u chłopaków, ja z Tosiem idę w przyszłym tygodniu się wazyć i mierzyć bo pomimo ładnej wagi 7100 to przez 2 tygodnie przytył tylko 100 gram i coś mi się nie widzi coby tył teraz

Ostatnia edycja:
reklama
i ja zasiadam ale już bez herbatki.

Nocka u nas jak zwykle - rewelka :) Spałąm znów z Sewerynem bo mężo włóczy się na zagramanicy :(
Nic jeszcze nie kupił. Jeździ, chyba już z 3 tyś km przejechał i same pruchna - a uwidział nam się tylko jeden samochód, w automacie i czarny :D

Emka, ja w domu też mam chłodno, tzn normalnie, bo najlepsza temp jest koło 20 st i tak mam, czasem 19. Aczkolwiek wczoraj w salonie spadła do 17 i właćzyłam na chwilę piec.
Małego ubieram w bodziak na długi lub na krótki i wówczas bluzkę z długim rękawkiem i najczęściej ogrodniczki.

Wisienka
, z tą chustą to by mnie bardzo interesowało

Kingusia, ja tv muszę mieć do zaśnięcia. I tv mamy tylko w sypialni i właczamy wieczorem. W dzień słucham radia.

Anusia, mam nadzieję, że remont szybko dobrnie do końca. Ładnie Sebastianek rośnie,
Anusia, Anilek Hubert podobnie z wagą - idą chłopaki prawie łeb w łeb :)

Do góry