reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Czerwiec 2013

reklama
emka - sprawdz tez w tesco, moze beda .... chyba jak FF produkuje rzeczy to wszedzie te same sa, czy nie?? a jak nie to one tu kosztuja 3 funty = 15 zl wiec przesylka pewnie tez z 5-7 zl bedzie to moge kupic i wyslac

Ja sie smieje , ze jakby ktos zobaczyl jak aktywne jestemy na fb to by sie zastanawial kto sie dziecmi zajmuje :D

OO budzimy sie

mikoto 2 dni temu rozmawiałam z natis, że po przeczytaniu Twojego posta, zastanawiam się nad MM. Teraz Tymek na noc dostaje NANa z Nutritonem. Zasypia ok 20 i śpi do 24 lub 1. Dopiero zaczęliśmy.. jak będzie mu to pomagało, wprowadzę MM jeszcze jakoś w ciągu dnia i zobaczymy.

mikotko ja tez nie wszystkich gości a na noc to już niewielu, ci akurat są 100% nasi ulubieni.Koleżanka będzie chrzestną Antosia a ja jestem chrzestną jej Patrysi:-D
anilek rano płacze jak wchodzi ale wraca zadowolona, mam nadzieję, ze niedługo obejdzie się i bez płaczu przy rozstaniu,
gosiak nie wiem jak przy wiązaniu na plecach ale na brzuszku tak, przynajmniej tak pokazywały te Panie a mają wieloletnią szkołę więc chyba wiedzą co robią.No i po 3 dzieci
madzia mi też lepiej na Fb, no i powiadomienia przychodzą same ale jednak takiego gadania nie ma jak na BB
emka witaj kawoszko
Ugotowałam obiad, uspałam i nakarmiłam Tosia, nastawiłąm pranie , przebrałam pościel, ide sprzątac

emka męczą go straszne gazy - potrafi 2-3 godz rano płakać i bączyć. Kolki trochę opanowaliśmy - sab simplex. Poza tym przez refluks strasznie ulewa, wymiotuje.. :-(

Dziewczyny ile płaciłyście za chrzciny w knajpie? My mamy mszę o 15:00, więc zamówiliśmy tylko ciepłą kolację (1,5 mięsa na osobę, 3 rodzaje surówek, frytki/ziemniaki), ciasta, tort i kawę/herbatę + napoje. Koszt 60zł za osobę - to dużo czy mało?
Oczywiście mieliśmy problem z chrztem - mamy tylko cywilny. Bezzębna pani w kancelarii umówiła nas z księdzem o 8:30 w zeszły piątek, więc wybraliśmy się razem z Tymkiem.. Okazało się, że zapomniało jej się, że to pierwszy piątek miesiąca i księża są na wizytach chorych.. i żebyśmy nie latali z małym dzieckiem tam i z powrotem załatwiła nam zgodę księdza bez pogawędki :-) Musimy tylko napisać oświadczenie, że w przyszłości pobierzemy się :-p

Ostatnia edycja:
madzia u mnie z gazami tez jest walka:((I to właśnie przez to mała od świtu kiepsko śpi.Pół biedy gdyby przez sen sobie bączyła,ale ona się wymusza,stęka aż chrypki dostaje a tu cisza...jakby dupka zatkana...Próbowałam juz masy kropli i dupa. Miałam nawet wrażenie,że jak daje jej saba czy bobotica to na chwile jest spokój ale za to za około 3h masakra,jeszcze gorsze jęki,a nawet płacze były.Nosiłam,odgazowywałam w najcięższych przypadkach kateterem (tą rurką) i za jakiś czas znowu to samo. Wprowadziłam ostatnio rumianek-taki w saszetkach,zaparzam szklankę,wlewam troszkę do butli i rozrzedzam z wodą do jasno zółtego koloru-to popija jako herbatkę,albo troche nie rozrzedzonego do mleka dolewam. Do tego od kilku dni wprowadzam nowe mleko,niby przeciw wzdęciom i zaparciom. Jakby ostatnia noc spokojniejsza,ale nad samym ranem i tak juz się wyginała,prężyła i wymuszała.Może się uda i mleko pomoże,może to kwestia kilku dni i bedę 100% efekty.Oby.Niby się mówi,ze 3 miesiąc dziecka to taki przełomowy jest,że dolegliwości brzuszkowe znikają,kolki itd...ciekawe

reklama
madzia spróbuj z rumiankiem,ponoć od wieków tym leczono przeróżne dolegliwości,może akurat da radę,pomoże coś. Rumianek dodatkowo uspokaja,pomaga na ząbkowanie,wspomaga układ trawienny,reguluje prace jelitek itd

Do góry