reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Czerwiec 2013

Robaczek super panie pokazywały i wiąze teraz chyba lepiej i małemu wygodniej ja za mało podciągałam do góry jednak i kolanka nie były wyżej tylko równo z dupcią.Jeju, jeju idę przebrać to biedne dziecko...:-D

reklama
No to maluszek zasnął, tylko ciekawe na jak długo…
Dzisiaj muszę ogarnąć mieszkanko i przygotować na obiad zapiekankę i później może wyjdziemy na spacer. Wczoraj byliśmy na USG bioderek i wszystko jest w porządku.

Palindromea oby tym razem było lepiej na szczepieniu Mikołaja

gosiak_85 my mamy w domu ok. 20-21 stopni a wieczorem nawet ok. 25 bo w sypialni kąpie małego i potem idzie spać

emka01 mój mały śpi w pajacyku pod kołderka a w dzień zazwyczaj body z krótki i na to dresik

RobaczekII ja generalnie też nie śpie jak męża nie ma w nocy, ale też zdarza się rzadko taka sytuacja

Kurcze zastanawiam się nad tymi warsztatami co była Wisieńka, u nas będą w październiku, może RobaczekII się też wybiera?

Justa nie ma co się zastanawiac jak nie masz daleko i jest gdzie zaparkowac;-), nic się nie płaci więc mozna miło czas spedzi zamaist siedzieć w domku:-D

A ja mam pytanie do Wrocławskich dziewczyn.Może kawa w przyszłym tygodniu w okolicach Magnoli ok 11?????

Hej Kochane!

Dopiero teraz się ujawniam, bo musiałam zrobić z rana to, co trzeba, bo znów by wyszło tak jak wczoraj :sorry2: Przesiedziałabym z Wami i nic bym nie ruszyła :cool2:

Nocka bardzo dobra, oby kolejne były takie same, albo i lepsze :tak: Zosia po porannej toalecie, poleżała godzinkę na łóżku, tym samym pozwoliła mi nastawić pranie. Potem sprzątnie kuchni, sypialni. I za siebie też się wzięłam - włosy umyte, nawet wysuszone :-D make-up też:tak: butle naszykowane i pokarm ściągnięty. Nawet przelewy zdążyłam zrobić. Plan na resztę dnia to obiad i porządki w szafie Zosi, nastawienie prania z jej ubrań.

U nas nadal pochmurno i pada:wściekła/y:

Wisieńka podziwiam za przyjmowanie gości - ja uwielbiam gości, ale nie koniecznie z noclegiem:-p

Dziewczyny, ale Wam dobrze z tymi spotkaniami, też bym się tak z Wami spotkała na kawę:tak:

Justa super, że z bioderkami wszystko dobrze!

Lecę szykować mleko...

Cześć kawoszki:) Ostatnio któras pisała,że się "rozpiła' przez BB;) Ja od narodzin małej też jak nigdy zaczynam dzień od kawy,nawet dociagam do 3 dziennie,ale pije słabsze,więc migotań serca nie mam;) Dziewczyny kiedys tam czytałam czy oglądałam program,ze takim małym smykom lepiej kołderki do łózeczka nie kłaść,że moga sobie na buzie zaciągnąć i się podduszać...Ja moją na razie przykrywam kocykiem,zawijam go pod paszkami,tak pod plecki i nie zaciaga go sobie na głowe,prędzej nogi odkrywa tak czasami fika.Wiecie czego szukam ostatnio?Gładkich rajstopek,ani w c&a,ani w h&m,w zwykłych sklepikach tez tylko jakieś wzorzaste...Na interku widziałam,musiałabym kupić w ciemno choć jedne. Miłego spokojnego dzionka życzę:) Szkoda,że pogoda nie dopisuje,nie lubię wciskać na małą bluz i sweterków,raczej ona tego nie lubi;)Później zanim wyjdziemy już jest ryk.

Witam się przy Ince Karmelowej :-)
Powiem Wam szczerze, że fb trochę spycha na dalszy plan bb :no: Łatwiej mi podczas karmienia zajrzeć na fb niż tu.. a nawet jak siądę do kompa, to zanim ogarnę fb, to nie mam już siły na bb - obiecuję poprawę :tak:
Poza tym nie wiem, co się ze mną dzieje - najchętniej o 20 kładłabym się już spać. Tymek daje popalić zaliczamy pierwszą pobudkę o 0:00, a potem co 2 godziny.. dodatkowo nad ranem płacze przez sen przy puszczaniu bączków. wczoraj na szczepieniu dostaliśmy receptę na Debridol, który podobno ma pomóc.. Któraś stosowała?
Ważymy już 5530g :-D I DR powiedziała, że to bardzo ruchliwe dziecko jest :-p

Postaram się Was nadrobić..
Wisieńka fajnie, że byłaś na tych warsztatach - zawsze to jakiejś wyjście z domu, no i gratisy :-) Szkoda tylko tej opłaty za parking, ale uczłowieczenie zamiast siedzenia w domu, warte jest każdej ceny :-p
emka ja mam stopni 22 i też marznę, szczególnie wieczorami. Tymek śpi w pajacu i pod kołderką. A dziś od rana wygłupia się w samym pampersie (on po nocy zawsze strasznie ulewa i nigdy go z lenistwa nie ubieram, bo musiałabym go z 5 razy przebierać)
Gosiak dzięki za przypomnienie.. wiedziałam, że miałam czegoś poszukać - chustki na szyję :-D
sara aha i jeszcze rajtuzki muszę zakupić :-D
Robaczku też mam problem, jak do chusty ubierać.. tu się synek od mojego ciepła poci, a nóżki i rączki zimne :confused: Mój mąż ma pracę delegacyjną i bywało że wyjeżdżał w poniedz i wracał w pt.. Kwestia przyzwyczajenia, ale jak dłużej posiedzi w domu, to nawet wyjazd na 2 dni jest straszny :-(

Więcej nie nadrobię.. syrena wyje :baffled:

Anusia - super, ze sie odzywasz, wpadajjak najczesciej, choc rozumiem ze czasu brak :tak:

Anielek - jej myslisz, ze Adas juz 7 kg by wazyl...na zdjeciach nie wyglada...to by bylo kg wiecej niz u nas :-D mi tez Tymek cos kicha i mam nadzieje, ze to tak poprostu a nie na katar

Kingusia- to sie Laura z Toba w podchody bawi :-) SNIEG!!??? dopiero co lato bylo !

Wisienko - niech CI skora nie cierpnie, na pewno Maciek sie dobrze zajmie dziecmi wraz z przyjacolka :-pdobrze, ze chociaz chustowanie CI sie podobalo ! To kolanka maja byc wyzej niz dupcia przy kazdym wizaniu??

Kurcze jakbym chciala miec te 24 stionie, ale to chyba poszlibysmy z torbami aby tu tak nagrzac..i az zal mi tych wszystkich bodziakow na krotki, bo dokupilam na wyjazd do PL (bo tam ciaplo bylo) i co wlozy je tylko raz??:sorry2:

Robaczku - ehhh mam nadzieje, ze szybko znajdziecie autko, bo ile mozna jezdzic! Sami szukalismy a automacie ale jest manual (ku mojej rozpaczy)

Mikotko - widze jak zawsze juz wszystko gotowe!! Ze tez te Wasze pociechy tak same grzecznie leza... ja sie pytam JAK TO ZROBIC ??:-D

emka
- -wczoraj na stronce h&m (co prawda uk) widzialam dwu pack rajstopek gladkich...aaaa i w tesco sa tez jedne rozowe a drugie bezowo-szare bym powiedziala ale gladkie ....

Wczoraj kupilam ta karuzelke,zadowolona do domku wracam a tu dupaaaaa. Zla jestem jak nie wiem..... Otoz nie mam jak jej zaczepic do lozeczka:wściekła/y: bo lozeczko jest za szerokie...ta barierka....:wściekła/y: musze cos wykombinowac i jakos to zamocowac aby bylo bezpiecznie... tylko jak??

Maly kima , ale pewni niedlugo otowrzy swe piekne oczeta

madzia - ja zawsze zaczynam od bb !!!! bo wlasnie widze, ze tu czasem cisza po pare godzin, a kiedys wstawalm rano i ciezko bylo nadrobic...godzine to zajmowalo
chustki mamy takie : http://www.clothingattesco.com/f+f-...,5,shop,catgkids,babywear-0-2-years,baby-boys

bardzo mieciutkie :)

Ostatnia edycja:
wisieńka: a jak Mila w przedszkolu? Lepiej?
Ja też częściej na fb zaglądam. Albo mam włączony i słyszę jak się coś dzieje. ;-) Ale tu zaglądam codziennie, tylko nie zawsze coś napiszę.

Gdzie Dmuchawiec? bb bez dmuchawca i kawki??? :confused::szok:

reklama
Do góry