reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Czerwiec 2013

MatkaEwa dziękuje! Piękną gromadkę masz :tak:

My po wizycie u chirurga. Kolejka masakryczna. Pielęgniarka powiedziała że mamy wejść bez kolejki bo pozostałe dzieci były duże i wywołało to strajk w poczekalni :sorry2: olałam sprawę bo ja się nie prosiłam, potem lekarz mnie zawołał więc weszłam.
Nie jestem w sumie zaskoczona. Powiedział tylko że te naczyniaki powinny być pod kontrolą specjalisty a oni tutaj się tym nie zajmują dlatego skierował nas do Łodzi tylko że tam nie ma zapisów do końca roku :-(
Ten chirurg powiedział że jak nie uda się nam tam dostać do poradni to on by radził jechać prywatnie.

Laura dzisiaj grzeczna jak aniołek. Przespała cały pobyt w szpitalu.

Ja jestem trochę podłamana. Boje się o nią :-(

Przepraszam że ja tylko o nas... mam dzisiaj imieniny i miały wyglądać inaczej :-(

reklama
MatkaEwa - cudne dzieciaczki :tak:

Kingusia - wszystkiego najlepszego! I nie przepraszaj, przeciez to normalne, ze chcesz dla corci jak najlepiej i sie martwisz. Trzymam za Was kciuki :tak:

My po spacerku w chuscie, spodobalo mi sie bardzo:) Tymkowi chyba tez bo spal slicznie ponad godzinke, a potem w nagrode strzelil mamusi kupke :-D

Kingusia Najlepszego :-)

MatkaEwa super druzyna-do pozazdroszczenia :-)

Pisze na szybko z tel pomiedzy jednym a drugim spacerem - taka pogoda, ze szkoda w domu siedziec. A Smerf taki mial rano problem z kupka, ze wole wyjsc z domu, jakby sasiedzi to na policje zglosili.. takie wrzaski od 11 do 13 :-( A rano kupa byla zielona.. Na szczescie juz jest lepiej.. Powiem Wam, ze po takich porannych awanturach mam dosc, ale potem ta anielska buzka jak spi wszystko wynagradza :-)

Ja dzisiaj odebrałam pesel Franka, a później wylądowałam w Silesi... obciuszyłam się na promocjach:))) Spódnica, top, kostium kąpielowy i buty:) A moje dziecko to Aniołek, zniósł zakupy bardzo dzielnie i jeść nie wołał!

Madzia w piątek spacer? Myślę, że do SCC wyskoczymy jak pogoda się pogorszy? Natis skoro tak polubiłaś park chorzowski to może z nami wyskoczysz?:)

Kingusia wszystkiego Naj Naj!

Ariena jak tam? Czekam na HOTa !!! :)))

Teri Franek ma to samo z oczkiem... już 2 dni było dobrze i znowu zaczęło łzawić, nie wiem od czego:/ robię rumiankiem i solą fizjologiczną...

MatkaEwa brygada SUPER!!! :)))

Robaczku bawcie się dobrze na biwaku:)))) co do włosków to mojemu czubek głowy wyłysiał:p:p:p

Palin u nas czasem coś się w nosku pojawi... mam problem z wyciągnięciem tego, bo Frankowi ten aspirator się do noska nie mieści!!! Jak sobie z tym radzisz?

Dmuchawcu 70pln od osoby to chyba bardzo dobra cena nie? też się muszę zorientować w lokalu i cenach:)) Fajnie, że już znaleźliście!

My jutro na 14:00 szczepienia... ciekawe ile Klusek przytył:) a na 15:30 ja idę do lekarza, mam nadzieję, że dostanę jakieś tabsy antykoncepcyjne... Trzymajcie proszę kciuki, szczególnie za szczepienia, bo ja jestem nimi MEGA zestresowana!!!!

Smile byłaś na promocjach beze mnie?? <foch> Za karę masz być od stóp do głów ubrana w nowe ciuchy na następnym spacerze :-p A tak szczerze, to ja dziś dzień spędziłam na dworze i było sympatycznie, chociaż jeden spacer Smerf przespał, a drugi mniej, ale tylko popłakiwał, jak był znudzony i przytulasek wystarczał mu :-)

My po wizytach u lekarzy... wyników oczywiście nie było bo wkońcu łaskawa pani raczyła powiedzieć, że badanie trwa 10 dni i chodziło jej o wtorek tyle, że następny... dostaliśmy kropelki przeciw swędzeniu i maści ... i po zaaplikowaniu wszystkiego mały zasnął jak susełek bez żadnego marudzenia a ostatnio to się nie zdarzało...

Anusiakanusia chyba miałaś rację z tym, że to łojotokowe zapalenie skóry - dermatolog dziś powiedziała, że własnie wygląda to na nasilone łojotokowe zapalenie skóry bo słabnie właśnie w tych miejscach gdzie skaza powinna być nasilona itp ale i tak trzeba czekać na wyniki posiewu... a jak przechodziła to Twoja córcia? długo z tym walczyłaś i czy przeszło całkowicie czy powraca????

Kingusia
wszystkiego najlepszego imieninowo :)

Smile jak Wojtkowi oczko ropiało i używałam rumianku to tylko pogorszyłam sprawe, spuchło i ropiało jeszcze mocniej, u nas pomogła sama sól fizjologiczna... Ja dostałam Ovulan (antykoncepcyjne) można stosować przy karmieniu piersią tylko trzeba brać punktualnie bo spóźnienie powoduje brak działania :) ale wkońcu wyszło tak, że nie brałam a teraz już i tak nie karmię wiec jak dostaniesz takie to mogę Ci wysłać 2 opakowania :)

MatkaEwa cudne Dzieciaczki :) na pewno macie wiele radości w takiej paczce :)

Witam wieczornie,
ja dzis drugi dzien sciagam troszke mniej pokarmu (po 40ml z kazdej) , kupilam tez szalwe i jak na raze wypilam jedna, zaraz zaparze druga. Tylko zastanawiam sie czy Malemy ta szalwia w moim mleku nie zaszkodzi przypadkiem:baffled: nidzie nie moge znalezc takiej informacji...
Dzien nam minal szybko , zreszta jak kazdy, choc Tymek byl troche marudny do poludnia, ale dalismy rade:)
Ubralam mu dzis body zabkowe i sa w sam raz (62cm), a myslalam, ze beda za duze.
Zmykam posiedziec troche z Mezulem...Milego wieczoru i spokojnej nocki:)

Gosiak ja piłam sporo szalwii przy nawale mlecznym i karmilam, z tego co pytalam lekarza nie ma przeciwwskazań. Piłam po 3 kubki mocnego naparu i faktycznie zmniejszalo ilość pokarmu, bo nie wyrabialam.

reklama
Gosiak ja też karmiłam mieszanie i rozegrałam to tak, że od rana do kąpania był na moim a na noc mm dostawał i wszystko było ok :-)

matkaEwa jakie masz cudne dzieci!!!!!

My po sprawdzeniu bioderek i wszystko włącznie z siusiorkiem ok. Pan dr. Został obsikany więc śmiechu co nie miara było. Kontrolować już nie musimy. W sobotę chrzest. Poza tym reszta w miarę ok. Feliks odkąd jest na sztucznym mleku znacznie się uspokoił. K. Na urlopie gra mi na nerwach ostatnio. Czytam w miarę na bieżąco ale jakby jakiś spam albo podwójne posty albo cokolwiek wymagającego interwencji a co umknie mojej uwadze się przydarzyło poproszę o priv :-)

Do góry