reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Czerwiec 2013

hej dziewczyny

anusiak sto lat

kari dobrze że nic poważnego się nie stało

ech Filip śpi, a ja chcę do mamy jechać
dziś wpada kuzynka z usa, na jeden dzień u nas, fajnie bedzie się zobaczyć
buziaki

reklama
martam - na teraz kangurek albo kieszonka . Kangurek skomplikowany trochę:sorry2:. Ale poćwiczę . ten X - pojedyńczy czy podwójny to jest dobry jak dziecko głowę trzyma . To porady mamytrójki :tak:. szkoda , że mamatrójki zniknęła nam z bb . ale jest na FB i dobrze radzi :tak:

Ostatnia edycja:
Dzien dobry,

Ariena - jesli CIe to pocieszy ja przy skurczach za kazdym razem jak siadalam na kibelek to nie wazne co mialo byc skurcz sie nasilal...az stracha mialam chodzic :tak: Trzymamy kciuki

Natis - ale sie obsmialam , gdy wyobrazilam sobie biedna Lenke ssaca zyrafke :-D slodko musiala wygladac

Palin
- Tymkowy wyciagam kozuszki nawet 2-3 razy dziennie...obowiazkowo po nocy. Sa wielgachne jak na taki maly nosek:nerd:
Chyba kazda wyczekuje powrotu meza z pracy - ja tez. Wczoraj poszlam wziasc kapiel, mialam sie zrelaksowac...koncze juz prawie i slysze, ze Maly placze, zanosi sie. To wychodze w reczniku i pytam co sie dzieje . I slysze "chyba jest glodny" ja na to " to trzeba bylo zrobic mu butele. Jak jestem sama to nikt mi nie przypilnuje dziecka jak placze i chce jesc i musze sobie radzic sama"....to uslyszalam " Ale ja nie jestem terazsam w domu " :crazy: no noz w tym reczniku mi sie otworzyl! Potem mnie slubny jeszcze pare razy zdrzaznil, ale przeszlo mi do rana...#

Robaczku - przerzedzily sie...tzn z tylu ma nadal geste wloaski, ale z przodu coz...zostal na srodku taki paseczek, maly irokezik moze z tego wyjsc :happy: smiesznie to na zdjeciach wyglada :laugh2:

Bona - po wczorajszym spacerze w chuscie stwierdzam, ze jest wygodniejsza od nosidelka. Musze tylko ponaciagac mocniej, jak Robaczek pisala i troche wprawy nabrac :tak: A na ulicy wszyscy achy i ochy...bo szedl dodatkowo w zabkowej czapeczce. Szczerze to nie widzialam tu jeszcze nikogo z chusta

MatkaEwa - dobrze, ze piszesz o tym X. KUrcze ale mi w kieszonce tez glowka nie jest stabilna :sorry2: trudno bede meczyc dzis Tymka o ile nerwowoa ja wytrzymam bo on chyba po mamusi niecierpliwy :-p

U nas nocka oki. Pobudka o 24 (na szczescie ja jeszcze porzadnie nie przysnelam) potem o 4 i ok 6 juz oczk jak 5 zl.
Ale na szczescie kupka sie dzis pojawilo co mnie bardzo ucieszylo :-D Teraz Tymek dosypia sobie po tancach z mama:-D

Odnosnie karmienia to ja juz glupieje. Bo jesli karmie mieszanie tzn daje mm a raz moje z butli , to wydaje mi sie ze ten jego ukladzik pokarmowy nie ogarnia tego. MM trawi sie dluzej, moje z kolei pewnie raz dwa przelatuje i nie moze Tymek w rytm wpasc. Nie wiem jak to rozgryzc.

witam
emka Daria je co 3 godziny tak 90/120 ml czasem sobie wydłuży a w nocy nie je już 7 / 8 godzin !!!

natis ale sie uśmiałam z Lenki i ssania głowy żyrafie :-D na pewno super to wyglądało :sorry2: ja nie karmie piersią to pewnie przez to małej się nic nie kojarzy z cycem ;-);-)

palin u nas i pluszaki i pieluszka ale misie sa od czasu do czasu a pieluszka koło buzi musi być ZAWSZE obowiązkowo ściśnie tymi rączkami tą pieluszkę i tak sobie trzyma jak śpi :-D a kozy z noska też wyciągam kilka razy dzienne jak sa takie suche to najpier wkrapiam sól potem czyszczę nosek gruszka ładnie wychodzą a Daria się denerwuje jak ma koze w nosku słychac jak jej tam piszczy a jak jej wyciągam to zaraz się smieje chyba cieszy się że już jej to nie drazni :-D

u nas włoski nawet że nie wypadają a nawet bym powiedziała że rosna już ładna czuprynka jest z tył główki bo tak od ciemiączka do czółka jeszcze jest lekka łysinka ale z tył to na body juz zachodzą :-D

u nas pajacyki jeszcze nie są w obiegu dopiero na jesieni będziemy w nich spać a puki co do body długi lub krótki rękaw zależy od pogody i na noc na nózki półśpiochy bo mała sie odkopuje

Dari od kilku dni łzawi jedno oczko i czasem jest takie zaczerwienone i taka jakby ropka się czasem gromadzi w kąciku koło noska :baffled:

Ostatnia edycja:
Kingusia - wklejam moją drużynę :-)
DSC07574.jpg

Załączniki

• DSC07574.jpg
    DSC07574.jpg
    31,2 KB · Wyświetleń: 68
Matkaewa cudne fotki. Dumna bylabym z takiej druzyny!
Ja wiaze kieszonke i jak maly zasypia to ramie z tylu glowy zakladam na jego glowke i glowa jest zabezpiexzona. Jak nie spi to glowr trzyma stabilnie u gory.
Musze sprobowac jeszcze koale.

Pamietam ze mama trojli zwracala na naciaganie chusty kawalek po kawalku. No i chudta musi byc gladko uloxona by nikogo nie uwierala.

Jeszcze nic nie zrobilam na wyjazd tylko liste...a poptasowac musze ciuchy bo wszystko zamiast w szafie to na desce do prasowania...A cycozerca ma ochote powylegiwac sie na mnie po zjedzeniu cyca. Dobrze ze nie musze z nim chodzic tylko siedziec:-)

reklama
Matka Ewa- drużyna po prostu przewspaniała:-):-):-):-):-):-):-):-) !!!!!!!!!

My wracamy ze spaceru i zakupów- zimno u nas ze hej! A w domu rozwałka-bałagan masakryczny:baffled: Odpocznę chwilę i będę to ogarniać i zupkę wstawiać:tak:

Mała dzis tak jak i wczoraj pięknie spi w ciagu dnia pomimo wypitej wczoraj kawy. Dziś jeszcze nie piłam, ale plana mam po nakarmieniu Helenki wypić:tak::tak:

Do góry