reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Czerwiec 2013

hej dziewczyny

anusiak sto lat

kari dobrze że nic poważnego się nie stało

ech Filip śpi, a ja chcę do mamy jechać
dziś wpada kuzynka z usa, na jeden dzień u nas, fajnie bedzie się zobaczyć
buziaki

reklama
martam - na teraz kangurek albo kieszonka . Kangurek skomplikowany trochę:sorry2:. Ale poćwiczę . ten X - pojedyńczy czy podwójny to jest dobry jak dziecko głowę trzyma . To porady mamytrójki :tak:. szkoda , że mamatrójki zniknęła nam z bb . ale jest na FB i dobrze radzi :tak:

Ostatnia edycja:
Dzien dobry,

Ariena - jesli CIe to pocieszy ja przy skurczach za kazdym razem jak siadalam na kibelek to nie wazne co mialo byc skurcz sie nasilal...az stracha mialam chodzic :tak: Trzymamy kciuki

Natis - ale sie obsmialam , gdy wyobrazilam sobie biedna Lenke ssaca zyrafke :-D slodko musiala wygladac

Palin
- Tymkowy wyciagam kozuszki nawet 2-3 razy dziennie...obowiazkowo po nocy. Sa wielgachne jak na taki maly nosek:nerd:
Chyba kazda wyczekuje powrotu meza z pracy - ja tez. Wczoraj poszlam wziasc kapiel, mialam sie zrelaksowac...koncze juz prawie i slysze, ze Maly placze, zanosi sie. To wychodze w reczniku i pytam co sie dzieje . I slysze "chyba jest glodny" ja na to " to trzeba bylo zrobic mu butele. Jak jestem sama to nikt mi nie przypilnuje dziecka jak placze i chce jesc i musze sobie radzic sama"....to uslyszalam " Ale ja nie jestem terazsam w domu " :crazy: no noz w tym reczniku mi sie otworzyl! Potem mnie slubny jeszcze pare razy zdrzaznil, ale przeszlo mi do rana...#

Robaczku - przerzedzily sie...tzn z tylu ma nadal geste wloaski, ale z przodu coz...zostal na srodku taki paseczek, maly irokezik moze z tego wyjsc :happy: smiesznie to na zdjeciach wyglada :laugh2:

Bona - po wczorajszym spacerze w chuscie stwierdzam, ze jest wygodniejsza od nosidelka. Musze tylko ponaciagac mocniej, jak Robaczek pisala i troche wprawy nabrac :tak: A na ulicy wszyscy achy i ochy...bo szedl dodatkowo w zabkowej czapeczce. Szczerze to nie widzialam tu jeszcze nikogo z chusta

MatkaEwa - dobrze, ze piszesz o tym X. KUrcze ale mi w kieszonce tez glowka nie jest stabilna :sorry2: trudno bede meczyc dzis Tymka o ile nerwowoa ja wytrzymam bo on chyba po mamusi niecierpliwy :-p

U nas nocka oki. Pobudka o 24 (na szczescie ja jeszcze porzadnie nie przysnelam) potem o 4 i ok 6 juz oczk jak 5 zl.
Ale na szczescie kupka sie dzis pojawilo co mnie bardzo ucieszylo :-D Teraz Tymek dosypia sobie po tancach z mama:-D

Odnosnie karmienia to ja juz glupieje. Bo jesli karmie mieszanie tzn daje mm a raz moje z butli , to wydaje mi sie ze ten jego ukladzik pokarmowy nie ogarnia tego. MM trawi sie dluzej, moje z kolei pewnie raz dwa przelatuje i nie moze Tymek w rytm wpasc. Nie wiem jak to rozgryzc.

witam
emka Daria je co 3 godziny tak 90/120 ml czasem sobie wydłuży a w nocy nie je już 7 / 8 godzin !!!

natis ale sie uśmiałam z Lenki i ssania głowy żyrafie :-D na pewno super to wyglądało :sorry2: ja nie karmie piersią to pewnie przez to małej się nic nie kojarzy z cycem ;-);-)

palin u nas i pluszaki i pieluszka ale misie sa od czasu do czasu a pieluszka koło buzi musi być ZAWSZE obowiązkowo ściśnie tymi rączkami tą pieluszkę i tak sobie trzyma jak śpi :-D a kozy z noska też wyciągam kilka razy dzienne jak sa takie suche to najpier wkrapiam sól potem czyszczę nosek gruszka ładnie wychodzą a Daria się denerwuje jak ma koze w nosku słychac jak jej tam piszczy a jak jej wyciągam to zaraz się smieje chyba cieszy się że już jej to nie drazni :-D

u nas włoski nawet że nie wypadają a nawet bym powiedziała że rosna już ładna czuprynka jest z tył główki bo tak od ciemiączka do czółka jeszcze jest lekka łysinka ale z tył to na body juz zachodzą :-D

u nas pajacyki jeszcze nie są w obiegu dopiero na jesieni będziemy w nich spać a puki co do body długi lub krótki rękaw zależy od pogody i na noc na nózki półśpiochy bo mała sie odkopuje

Dari od kilku dni łzawi jedno oczko i czasem jest takie zaczerwienone i taka jakby ropka się czasem gromadzi w kąciku koło noska :baffled:

Ostatnia edycja:
Kingusia - wklejam moją drużynę :-)
DSC07574.jpg

Załączniki

• DSC07574.jpg
    DSC07574.jpg
    31,2 KB · Wyświetleń: 61
Matkaewa cudne fotki. Dumna bylabym z takiej druzyny!
Ja wiaze kieszonke i jak maly zasypia to ramie z tylu glowy zakladam na jego glowke i glowa jest zabezpiexzona. Jak nie spi to glowr trzyma stabilnie u gory.
Musze sprobowac jeszcze koale.

Pamietam ze mama trojli zwracala na naciaganie chusty kawalek po kawalku. No i chudta musi byc gladko uloxona by nikogo nie uwierala.

Jeszcze nic nie zrobilam na wyjazd tylko liste...a poptasowac musze ciuchy bo wszystko zamiast w szafie to na desce do prasowania...A cycozerca ma ochote powylegiwac sie na mnie po zjedzeniu cyca. Dobrze ze nie musze z nim chodzic tylko siedziec:-)

reklama
Matka Ewa- drużyna po prostu przewspaniała:-):-):-):-):-):-):-):-) !!!!!!!!!

My wracamy ze spaceru i zakupów- zimno u nas ze hej! A w domu rozwałka-bałagan masakryczny:baffled: Odpocznę chwilę i będę to ogarniać i zupkę wstawiać:tak:

Mała dzis tak jak i wczoraj pięknie spi w ciagu dnia pomimo wypitej wczoraj kawy. Dziś jeszcze nie piłam, ale plana mam po nakarmieniu Helenki wypić:tak::tak:

Do góry