reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Czerwiec 2013

Smile- których pieluszek z TESCO używasz? Widziałam chyba 3 rodzaje- Bambino, Gaga i jeszcze jakies trzecie:baffled: A Dady SĄ dobre:tak: tylko akurat Helence nie podpasowały. Marysie odparzały Pampers.

reklama
Witam ;-)
Ja dosłownie na chwilkę się tylko zameldować. BB czytam, ale jakoś teraz mi łatwiej zajrzeć na fejsa z komórki. U nas wszystko dobrze :) Jędrek nadal łobuz, a Ewka śpioch. Skok minął i dziecko wróciło do normy, tylko z uśmiechem na buzi :) Męczy nas koszmarnie trądzik (na 90%). Ja trzymam dietę bezbiałkową, bo 10% podejrzeń to skaza. Kupki wróciły do normy, a śluz powodowała bio gaia :szok:
Teraz lecę ogarnąc dom, jak dzieci śpią. Jędrek wstaje mi ostatnio o 6 rano i nie ma bata, żeby się gdzieś zdrzemnąc, więc ja padam przed 22. Co do pieluszek: Dada Ewę odparza, pampersy białe też, muszę teraz kupić te niebieskie na próbę.
Przepraszam, że nie odpisuję wszystkim, tylko tak po łebkach. Pozdrawiam wszystkie :*

hej
mam problem z netem :-(
ledwo mi ładuje forum

ja dziś odebrałam decyzję o becikowym i najpóźniej we wtorek będzie na koncie kasa :-D
bo się okazało, że zdążyłam tuż przed przelewami :-D

natis kochana, ech to masz przygody, zdrówka Lence życzę

no i odebrałam wyniki moich badań, lamblii nie mam, więc Filip tez pewnie nie
laborantka mi dziś mówi "zdrowa, pasożytów nie ma, lamblii nie ma, nawet grzybów nie ma"
a ja pomyślałam "nie karmię to nie mam" ;-) bo i Artur i wydaje się że Adam też, mieli to ustrojstwo
a ja wegetarianka nic

Ostatnia edycja:
Dmuchawcu ja używam Tesco Baby Essentials... teraz mam 2 i za paczkę 78 pieluch zapłaciłam ostatnio 25pln.

Franuś zasnął. Ja wcinam chrupki kukurydziane:) miałam ochotę na chipsy solone ale stwierdziłam, że po 1 - w schudnięciu mi nie pomogą, a po 2 - mogą zaszkodzić synkowi...

Dziewczyny Franek ma pod koniec dnia bardzo czerwone i załzawione oczy. Ale zawsze zaczynają łzawić dopiero po 19:00... Tak w ciągu dnia nic nie ma. Nie wiem czy to traktować i w ogóle czy coś robić bo może to ze zmęczenia? (mimo, że dużo dzisiaj spał w ciągu dnia)...

Hej dziewczyny:) Widzę,że temat pieluszek się pojawił. U nas sprawdzają się te rossmanowskie,natomiast pampersy i huggisy odpadają.Nie testowałam jeszcze tescowych. NATIS i w ciąży walczyłaś i teraz:( Co chwilę coś bidulki:( Jesteś bardzo silną kobietą,znosisz to dzielnie,Lenka musi się czuć przy Tobie bezpiecznie:) Ja mam pierwsze dziecko,co chwilę panikuję,nerwowa jestem-mała to wyczuwa i też jest niespokojna. Dużo zdrówka dla Lenki a dla Ciebie sił,żeby razem z nią zwalczyć to dziadostwo. ISIS jak mały?Poprawa jest?Używałaś już katatera? Dziewczyny powracam do tematu brzuszkowego- czy jeszcze któraś ma tak,ze jak karmi ,szczególnie mm to dziecko się pręży,wymusza bąki,albo raz co jakiś czas nagle zapłacze ? Już się tyle naczytałam i nadal jestem zielona,na moją pediatrę nie mam co liczyć cyt." jeszcze nie rozwinięte jelitka,samo z czasem przejdzie,po co dawać krople,mleka też nie trzeba zmieniać.."Ręce opadają. Podaje jej 5 kropli Dicofloru,8 Delicolu i sab simplex a i tak co drugie karmienie robi mi akcje,a wieczorami miewa jakby kolki,nie mocne,ale są.

Jeśli chodzi o pieluchy U nas w dzień Dady a na noc i dłuższe wypady Pampersy

do chrztu zakładamy spodnie granat lub malinowe i bodo-koszule w kartę bo garniturków też nie lubię

becikiwe załatwione 25lipca do odbioru w kasie

lecę spać

Mikoto - wystrczy ze ktos zaprosi Cie do grona znajomych a pozniej do grupy. Wyslalabym Ci moj profil, ale pozniej nie wiem jak do grupy zaprosic...pierwszy raz sie z tym spotykam . Ktoras z dziewczyn na pewno CIe zaprosi i tu i tu :tak:

Dmuchawcu - zdjecia rewelacja, a Helenka jaka zadowolona , podziwiam !:tak:

MY uzywamy pampersow i odpukac odparzen brak - chyba, ze ja matka wyrodna i nie widze :-p
Od dni podaje powoli mm...dzis juz sie trzymam kurczowo i raz mm a raz moje odciagniete. W nocy myslalam, ze mi popekaja piersi, wiec dzis co 4 godziny sciagam po 50ml z kazdej. I jak na zbawienie czekalam na kupke ...bo przyzwyczajona, ze z kazdym pamkiem kupka a tu od wczoraj cisza i cisza. Juz sie naprosilam synusia i wreszcie poslchal. Ale jak narobil to HO HO :tak: baczusie puszcza, ale profilaktycznie do butelki z mm daje pare kropelek sab.
Wlasnie w gazecie przeczytalam o skrocony wedzidelku, ze przy nim dziecko ma problemy ze ssaniem i dziewczyna, ktora opisywal ten problem mowila,,ze karmienie bardzo ja bolalo i dalo mi to do myslenia:dry: czy ktoras z Was sie z tym spotkala???

Ostatnia edycja:
My uzywamy huggies.. Czasami pampers ale niezbyt sie sprawdzają, zaczerwienija pupcie..
Z Zuzia tez huggies szły.

Robaczku, Sebastian tez ma wodniaka, tak ak pisze Mikoto, nie przejmuj sie, wchlonie sie niemal na pewno :) ja sie na zapas nie martwię :)

Misianka, życzę poukladania spraw w mężem..

ok, lecę spac ;)

Witam się porannie!

Sara dziękuję!

Na nockę nie będę narzekała - karmienie 23/1.40/4.20, potem leżenie na boczkach, brzuszku, poranne ploty córki z mamą:-) Teraz Maleńka śpi, a ja korzystam - ogarnęłam sypialnię, przygotowałam pranie, sprzątnęłam salon i biorę się za odciąganie pokarmu.

My używamy pampersów - miałam kilka z dady - i tak jak dziewczyny, używałam wymiennie z pampersami w dzień. Jesteśmy już na 2 :-)

Zapowiada się piękna pogoda, także mam nadzieję spędzić ten dzień jak wczorajszy - na dworze.

reklama
Dzieki Mikotko i Anusia za info o wodniaku. Mam nadzieje ze ladnie i u nas sie wchlonie.

Smile tak 61 cm Hubi ma. Pisze z tel i robię mnóstwo literowek. Wodniak to plyn z otrzewnej w jaderkach. Sa nabrzmiale, takie napompowane.

Gosiak widze ze jednak podjelas ddecyzje o mm. Kibicuje by gladko poszlo. Co do wiezidelka to prawda ze przy skroconym jest problem z uchwyceniem brodawki, pozzniej z mowa wiec moze podpytaj lekarza.

Natis oj kidy Ci sie skoncza taki zmartwienia. Uczepilo sie cos Ciebie:-(

My juz sobie gawedzimy. Nocka super , o 3 budzilam maluch bo myslalam se mi cycek eksploduje. I druga pobudka teraz o 6 i koniec spania. Nawet prysznic mam za soba a wlasciwie gontanne :-D:-D:-D:-D

My pieluszki pampersy uzywamy. Przy Sewerynie tez i nam dobrze sluza.

Ostatnia edycja:
Do góry