reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Czerwiec 2013

Mama2013,gosiak mi polozna i mama mowily zeby czyscic bo sie robia plesniawki, na szkole rodzenia znowi mowili ze nie trzeba ale mysle ze przetarcie woda przegotowana nie zaszkodzi wiec czyszcze :-)
Ja ze sprzataniem w lesie... do tego znowu zatkal mi sie filtr w pralce i pranie utknelo w polowie...
Aja slodyczy tez nie jem bo praktycznie wszystko ma w sobie mleko wiec nie moge a na kawe czekam jeszcze troszke ..

Ostatnia edycja:
reklama
Mikoto chrzciny mamy 28 lipca więc nie ma możliwości, żebym się w nią zmieściła. Kurcze a już myślalam, ze jeden wydatek będzie z głowy:wściekła/y: Do wagi sprzed ciąży zostały mi jeszcze 4kg które siedzą w tym brzuchu bo nogi, tyłek do spodni xs mieszczę ale on nie :(

Antolek wstał, posiedział z nami godzinkę i znów zasnął więc biorę się powoli za obiad. Dzisiaj chłodny wiaterek wieje ale słoneczko świeci, nie pada więc po obiadku wybierzemy się na spacerek.

Wczoraj byli w odwiedzinach chrzestni Antosia. Chcieli sprawdzić wymiary malutkiego co by dobre ubranko kupić. Już doczekać się nie mogę kiedy ujrzę swojego przystojniaka w garniturku:tak:

Madzia - fajne zdjęcia :-)
anilek - slodycze - tak , kawka - jedna mała z mleczkiem dziennie ;-). Nic dziecku nie dolega.
Ja dawno Sary nie widziałam na bb....
Mikoto - Ty to jesteś niesamowitA !!!! chatkę ogarnia , dzidziolka i bb :tak::tak:

u nas wszystko ok . Jaś to nosidupka i amator cyca :-). Trudno ogarnąć cokolwiek z taką przylepką :tak:

Madzia super zdjęcia!

Paulunia
to rzeczywiście mało czasu:dry: A może masz jakąś sukienkę w domu? Ja na pewno będę musiała sobie kupić, bo mam wszystkie małe czarne, a raczej nie wypada w czerni chrzcić własnego dziecka:sorry2:

MatkaEwa ooo i Sary też dawno nie było, tak jak Fioletowej - dziewczyny, zameldujcie się chociaż. Staram się być na bieżąco, bo potem nie daję rady nadrobić. Zazwyczaj podczytuję z telefonu jak karmę, pisać wolę z laptopa, także zazwyczaj tyle aż schodzi, zanim skrobnę kilka słów.

Obiad zjedzony, Zosia śpi, mleko odciągnięte. Potem pewnie wybierzemy się na spacer.

mikoto ja się podziwiam za tę organizację :szok: jak Tymek zaśnie, to zazwyczaj siadam na chwilkę.. i tak mi jakoś schodzi :baffled:

Dziewczyny, macie często tak, że boli Was głowa, a przy gwałtowniejszych ruchach np wstawaniu kręci się Wam w głowie? Ja tak mam i zaczynam się martwić :confused: 22 lipca mam kontrolę u mojego gin i chyba poproszę o skierowanie na morfologię - może to anemia? Nie jem za dużo, a jednak ssak wysysa wszystko co wartościowe ze mnie :baffled: Nie mam pomysłu na obiady itp.. Może macie jakiegoś linka z gotowymi pomysłami dla matki karmiącej? :-)

madzia ja teraz zamiast prasować, to siedzę na necie :sorry2: Ale poczekam, aż dzisiejsze pranie wyschnie, żeby nie rozkładać deski dwa razy:-D Mnie głowa w ogóle pobolewa, kręgosłup w miejscach, gdzie mi się wkłuwali i sama rana (bo jednak się nie oszczędzam:baffled:) - no i wyszło, że narzekam i maruda jestem:-D Ale Zosia wynagradza, każdy ból :-)

Ja dzisiaj zjadłam ryż + pierś z kurczaka duszona z marchewką i pietruszką, wyszedł z tego taki sosik, także wszystko smacznie się zgrało, mimo, że nie było aż tylu przypraw, co zawsze. Też z chęcią poczytam, co Wy jecie i gotujecie, bo ostatnio nie mam weny do gotowania.

Mikoto sukienki mam ale właśnie chciałam spódniczke i bluzkę co by wygodnie było nakarmić maluszka. W sukienkach jakich mam nie ma takiej możliwości. No nic czeka mnie kolejny wydatek

Co do jedzenia nie pomogę. Sama nie wiem co jeść.

witam ja na chwilkę my byliśmy wczoraj drugi raz na kontroli bioderek i za pierwszym razem mówił że jest dobrze żeby tylko nosic na ''żabke'' a wczoraj mówi że lewe bioderko mu sie nie podoba i kazął pieluchowac szeroko :wściekła/y: no jakby miesiąc temu to powiedział to dzis byłoby pewnie jż dobrze a tak to teraz dopiero zaczynamy szeroko pieluchowac i boje sie że bedzie zle 6 sierpnia kolejna kontrola a kupiłam taka specialna pieluche bo zakładanie tej tetry mi nie idzie niewygodnie jest dziecku i nie trzyma tak dobrze :-( miała któras mam zalecone takie pieluchwanie i było dobrze potem wszystko dobrze ?

Szerokie Pieluszkowanie/Pieluchowanie Pieluchy SER (3376489315) - Allegro.pl - Więcej niż aukcje. Najlepsze oferty na największej platformie handlowej.

madzia ale świetne zdjęcia Lenka ma przystojniaków koło siebie ;-) a Lenka na dużą wygląda już w tej gondoli :tak:

ja też już chodze w dzinach sprzed ciązy ale ''boczki'' mi sie robia i to mnie wkurza :baffled:

my po spacerku Daria śpi od 11 zjadła o 14 i dalej zasneła i spi nadal coś od kilku dni jakos duzo spi :sorry2:
my buzi nie czyscimy ale chyba trzeba zacząć taki biały nalot po mleczku zostaje na języczku

mikotku jestem jestem ale jakoś weny brak do pisania ale oczywiście czytam co u Was ;-)
mnie tez często głowa boli :-(

Ostatnia edycja:
Paulunia- ale to będzie wydatek na Ciebie, więc ciesz się z zakupów!!! :-) Będziesz miała nową bluzkę i spódnicę :cool2:

Madzia- ale Wam fajnie, że możecie sobie razem spacerować! A zdjęcia dzieciaczków w wózeczkach suuuuperrrr :-D

No faktycznie, ciekawa jestem, co u Natis, Korby, Robaczka, Dmuchawca... Pewnie są mega zajęte... Poza tym, jak jest ładna pogoda, to więcej czasu spędza się na dworze niż w domu przed lapkiem. I trudniej ogarnąć wszystko... My jutro znowu mamy gości, więc muszę zrobić sobie plan, jak upiec ciasto, ugotować coś pysznego (najpierw pojechać na zakupy), posprzątać chałupkę (chociaż to jakoś tak na bieżąco mi się udaje). Na szczęście pranie zrobione i nwet uprasowane, tak słoneczko przygrzewa!

A! I się pochwalę, że jak Junior poszedł spać o 19.00, tak spał do 2.00!!! Zrezygnował z jednego karmienia. Ciekawe, czy to jednorazowe, czy teraz będzie się już budził tylko raz w nocy, a potem rano o 5.00? Oby, bo czuję się super wyspana!!!

Anilku- ja też nie jestem kawoszem, a ze słodyczy, to czasem sobie coś skubnę, ale bez czekolady np. ciasteczka maślane, herbatniki, krówki albo babkę.

Teri- oj, mam nadzieję, że przy następnej kontroli będzie już wszystko dobrze z bioderkami Darii...

Młody się obudził, więc lecę na taras. Młody pośpi na świeżym powietrzu (ale w cieniu, bo grzeje), a ja skończę czytać książkę. Muszę wypożyczyć następną...

Trzymajcie się Dziewczynki! Buziole dla Waszych maleństw!!!

Ostatnia edycja:
reklama
Czesc Babeczki! Bratowa mężula pojechała więc jestem już. Tęskniłyście?:sorry2::-D Bo ja baaaaardzo!!!!!!!!!!!!!!:tak:

Podczytywałam Was, ale na pisanie to juz czasu nie było.
Bratowa- czyli ciocia Magda to super babka:tak: Non stop bawiła sie z pszczołami-od świtu do wieczora więc obie dziś beczały jak wyjeżdżała:sorry2:

Ogólnie u nas jest fajnie. Helenka zdrowa i bardzo spokojna. Wczoraj skonczyła 3 tygodnie i wazy równe 4kg czyli w 2.5tygodnia przybrała 850g. Z karmieniem zero problemów- jednego dnia bolał ją brzuszek bo durna matka zjadła garść orzeszków ziemnych:sorry2: Poza tym jadam normalnie-jak zawsze. Okazało sie tez że małą odparzają Dady i pieluszki z rossmanna-widac Helena stwierdziła, ze nie bedziemy na niej oszczedzac:sorry2:
Smoczkiem sie tylko wspomagamy wieczorem, normalnie w ciagu dnia nie podaję bo nie ma potrzeby.
Zrezygnowałam póki co z kawy:-( bo mała po niej gorzej sypia- czyt.nie sypia:sorry2:

No i to chyba tyle u nas:tak:

Kingusia pytała o ubranko do chrztu. Helenka jeszcze włazi w 56, a chrzciny mamy 11 sierpnia, wiec ja ubranko kupiłam na 62- mysle, ze bedzie w sam raz:tak: Na Twoim miejscu poczekałabym z zakupem do poczatku sierpnia i kupiła sukieneczke o roz iar wieksza od ubranek, które mała bedzie akuat w tym czasie nosiła:tak:

Przy okazji ochwale sie co kupiłam. Taką sukieneczkę:

44249651_4_644x461_sukienka-do-chrztu-rozm-62-nowa-dla-dzieci.jpg

Do niej bolrko i buciki:
3375047774.jpgf7997512.jpg

A na zmianę takie ubranko:
ca14ee52be1992a69d5cf7db1520aac4.jpgd3fa09626ede8d58cd8513c67b878a48.jpgf75eb9d7f4322816306f51476c1d490d.jpg Wszystko używane:-)

Załączniki

• 44249651_4_644x461_sukienka-do-chrztu-rozm-62-nowa-dla-dzieci.jpg
    44249651_4_644x461_sukienka-do-chrztu-rozm-62-nowa-dla-dzieci.jpg
    22,3 KB · Wyświetleń: 59
  • 3375047774.jpg
    3375047774.jpg
    4,8 KB · Wyświetleń: 52
  • f7997512.jpg
    f7997512.jpg
    13,6 KB · Wyświetleń: 51
  • ca14ee52be1992a69d5cf7db1520aac4.jpg
    ca14ee52be1992a69d5cf7db1520aac4.jpg