reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Czerwiec 2013

reklama
Mikoto - były schabowe. Obiad leniwej gospodyni - jak to mówi moja mama.:-D

Aro z zakupów wrócił z różą (ostatni raz kwiaty to dostałam jakoś w ciąży), ale nie dowiedziałam się o co mu chodziło rano z tymi fochami :confused: Za to później zdążyliśmy się pokłócić ostrzej i teraz jedyną osobą, która odzywa się w tym domu jest ... Mikołaj :crazy:

Madzia - u nas dokładnie tak wyglądała ostatnia niedziela. I też myślę, że to był skok, bo od wczoraj znów jest takim naszym Aniołkiem, tylko bardziej kontaktowym i ruchliwym - sam się przekręca z pleców na bok i z boku na plecy albo brzuszek (nie zawsze, ale często mu wychodzi).

O 17 jest do odebrania w aptece JUVIT, a Aro właśnie zasną (Młody też). Samej się wybrać, czy męża budzić?:confused:

Załamka. Mikołaja wysypało. I kurcze, po czym? Wczoraj jadłam z nowych rzeczy tylko ryż ( pomidorówce, ale wcześniej ją jadłam z makaronem i było ok) i pół jabłka. Dziś nic nowego nie było, a tylko buzia jest czysta, reszta ciała w ciapki. A już tak ładnie wszystko schodziło :-:)wściekła/y::-(

Dzień dobry :)

Gosiak ja z obu piersi ściągam 210-220 , razy tylko po nocy mialam rekord 250 ale już się to nie powtórzyło... czasem ściągam mniej - 180... z reguły starcza mi na dwa karmienia. Wojtek zjada 120, 90, czasem zdarzy się 60. Dwa razy karmiłam mm bo brakowało mojego i zrobilam 120 ml a zjadł i pierwszym i drugim zjadł tylko 60 ml ale wyglądał na najedzonego i spał po tym normalnie... ja jutro idę do poleconej pani dr wypytam o tą nieszczęsną skaze i chyba przejde na mm chyba całkowicie... chyba, że zdarzy się cud i przekona mnie dalej do ściągania... bo w sumie jak mam spokojny dzień to nie jest najgorzej a dzięki diecie chudne :-)

Cudne Wasze Dzieciaczki ;-) też się pochwale moim :D Wojtuś.jpg

Anusiakanusia jak się sprrawuje Twoja Emma ? ja jestem zadowolona , wiedziałam i liczyłam się z tym, że to duży i ciężki wózek ale do mojego yarisa niestety nie wchodzi :)

Mój mały też śpi w nocy ślicznie :) przeważnie je po kąpaniu o 20, 23, 4, 6, a wczoraj pominą 23 więc dał się baaaardzo wyspać :-)

Załączniki

• Wojtuś.jpg
    Wojtuś.jpg
    24,5 KB · Wyświetleń: 74
Ufff przeczytalam ostatnie 10 stron :) Przy dwojce w domu i umierajacej mamie, nie mam czasu na BB, zaluje ze nie jestem na biezaco...na czerwcowkach na fejsie jestem na biezaco bo jakos tak latwiej z telefonu to obslugiwac.
Moja Maja ma juz 5,5 tygdnia ;) Duza dziewczynka, wazy okolo 5kg, a ile dokladnie to bede wiedziala za tydzien na szczepeieniu.
Niestety pozno mi zasypia, dopiero kolo polnocy, wieczorem oczy jak 5 zł i marudzenie z noszeniem... takze padam rano na twarz...i nie mam pojecia jak ja przestawic... bo jak zasnie w ciagu dnia to spi i spi jak drzewo, nic nie jest w stanie jej obudzic, a wieczorem i do polnocy sobie czuwanie ustawila ;( wrrrr

co do karmienia mm/piersią:
emka01 zgadzam si z toba w sprawie karmienia mm. Ja przy pierwszym dziecku mialam dola bo nie karmilam piersią. Teraz jestem 7 lat starsza i mądzrejsza to i dół mnie ominął. Moje pierwsze dzieko chowane na mm, zdrowe jest jak rydz, pierwszy antybiotyk dostał w wieku 6 lat jak złapał szkarlatyne. Takze dziewczyny jak nie ma w cycach, albo cos idzie nie tak z karmieniem naturalnym to mm i nie ma się co zadręczać. Gosiak_85 glowa do gory! Ja teraz karmie cycem plus mm, ale w cycach za wiele nie ma....wiec pewnie juz niedlugo...

anusiakanusia
alez Ci zazdroszcze, bo moja tak pozno zasypia....cudny chlopczyk!

katka_83 bedzie lepiej, glowa do gory! Grunt to psychika i Twoje dobre nastawienie!

kingusia i bona my tez 1 wrzesnia chrzicimy!

DzikaBez a ty piersia karmisz, bo moze sie nie najada stad to nie spanie i marudzenie, bo z tego co piszesz nie przybiera za bardzo....

co do kolki:
kingusia witaj w klubie brzuszkowych problemów. U nas od kiedy zmieniłam mleko jest zdecydowanie lepiej no i daje mlodej do kazdej butli po 15 kropel boboticu (simeticonum jest w w nim prawie w tej samej dawce co w sabsimplex). Poprawa gigantyczna ;)

madzia128 espumisan 3x3 krople to wg mnie zdecydowanie za mala dawka, espumisan jest znacznie slabszy niz np. bobotic czy sabsimplex, a w sabsimplex podaje sie 15 kropli do kazdej butli, my mielismy zalecenie 4 x dziennie 8 kropli boboticu, ale nie pomoglo, wiec potem 15 kropli do kazdej butli, wychodzi mniej wiecej 6x dziennie 15 kropli i pomaga.

isis
windi mojej Mai czasem przynosilo ulgę, dicoflor tez dawalam 5 kropli dziennie.

U mnie tez idzie z 10 pieluch conajmniej, na mleku Hipp z probiotykami mloda robi 1-2 kupki dziennie, a na Nan-ie byly zielone i smierdzace kupy co 2-3 dni a do tego okrutne bole brzuszka.

mikoto moja tez gardzi smokiem, nad czym ubolewam, bo to duza ulga dla rodzica...

Marta, dzidzia slicznosci!!! ja jestem z mojej emmy super zadowolona :) na nasze wyboje rewelacja plus Sebastian jest juz duży i w mniejszej gondolii na pewno szybko byłoby za ciasno.. Oj, nie dziwie sie ze do Yariski Ci nie wchodzi, u mnie w moim ogromnym Mercedesie zajmuje cały bagażnik niemal ;)

Nika, super ze jesteś z nami :) Sebastianka tez cieżko dobudzic jak mocno zaśnie w dzien ale to generalnie spioch co nie miara więc i wieczorem pada ;) choc przy cycu ;)

Dziewczyny a jak moj nie chce z butli jesc to o co moze chodzic? O ksztalt smoczka w butelce czy smak mleka? Pluje mi okropnie. Moze jakbym go na gloda wziela to by cos zjadl bo narazie probowalam ot tak jak zjadl piers a sie jeszcze krecil. Chcialam zaczac dokarmiac powoli zeby ochronic ta moja wage. Butelki mamy z aventu. Jak go przekonac do tego...

Nika
Niestety pozno mi zasypia, dopiero kolo polnocy, wieczorem oczy jak 5 zł i marudzenie z noszeniem... takze padam rano na twarz...i nie mam pojecia jak ja przestawic... bo jak zasnie w ciagu dnia to spi i spi jak drzewo, nic nie jest w stanie jej obudzic, a wieczorem i do polnocy sobie czuwanie ustawila ;( wrrrr

Normalnie jakbym czytała o naszej córci - u nas identyczna sytuacja - mam nadzieję, że wkrótce jej się odmieni.

martam
Gosiak ja z obu piersi ściągam 210-220 , razy tylko po nocy mialam rekord 250 ale już się to nie powtórzyło... czasem ściągam mniej - 180... z reguły starcza mi na dwa karmienia.

Zdradź sekret, co trzeba zrobić by tyle mieć pokarmu. Ja jestem szczęśliwa jak ściągnę 125-140ml. Wojtuś śliczny!

martam&m - oj to duzo sciagasz!!! ja sciagnelam dzis z obu ok 100 no ale to nie bylo sciagniecie do konca.... Wojtus sliczny :)

Nika - dziekuje :) wlasnie dzis podalam pierwszy raz mm na probe jak Tymek zareaguje. Jak na razie minely trzy godzinki a dziecko nie kwili do jedzenia (a wypil 80ml). Niedlugo kapiel, a pozniej na noc dam cycusia - jeszcze wytrzymam

Kari - tez mam aventu, dzis "probowalismy" 10 minut zanim mu sie udalo i chwycil...Wez go na glodniaka

Dziewczyny a jak podajeci mm to czyscicie dzieciom dziaselka???

Mikoto
sama nie wiem jak tego dokonałam ;-) teraz sciągam 3 razy na dobe... wcześniej sciągałam dużo częściej i kilka minut jeszcze po tym jak już nic nie leciało... wydaje mi się ze tez spory wplya ma na to ile zjem ( nie jem specjalnie dużo ale wieczorem wmuszam w siebie jeszcze kanapke) i duuuuuzo pije głównie wody. A na brak mleczka dla mnie "najlepszy" jest stres - tylko coś mnie zdenerwuje i murowany brak a jak brakuje to sie stersuje ze nie ma i tak błędne kółko...

I teraz znowu mi sie odmienilo, zeby karmic jeszcze troszke... ehhh za chwile nie wytrzymam sama ze sobą;-)
Gosiak ja czyszcze języczek i buźke nawet przy karmieniu piersią gazikiem jałowym i wądą przegotowaną i jest jeszcze coś takiego jak Aphtin kropla na gaze i czyszczenie /:)

Ostatnia edycja:
reklama
Alez macie pokarmu dziewczyny! :tak:Ja z obu piersi sciagam maks 60 ml:sorry2:, takze dokarmiam mm ....Wlasnie mloda przystawilam i moze zasnie....oj wykonczy mnie to jej pozne zasypianie.....oczy mam juz czerwone i potrojne since...Jeszcze w weekend bede sama z dziecmi, wiec tez nie odespie....byle do przyszlego weekendu...juz zapowiedzialam mezowi ze zamierzam sie wyspac dwie nocki pod rzad:-)

Ostatnia edycja:
Do góry