reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Czerwiec 2013

Chyba wystraszyłam wszystkie forumowiczki ;-) wcześniej nie mogłam nadrobić bo było tyle do czytania nie mówiąc o tym , że ciężko się było wkręcić w jakiś wątek :tak: a teraz jak nadążam to nikt nie pisze ;-)

reklama
Hihi, faktycznie cicho tu dzis :)

piszecie o sciaganiu, ja poki co nie sciagam wogole, strasznie sie jakos boje, ze mały butle polubi..,

poza tym ja lubię karmić piersia, nawet bardzo :) przy Zuzi cieżko mi ja było odstawić tak mi było tego żal...

Choc...tez czasami uwiera mnie to uwiązanie.. Ale zwykle pól godzinki samotnego spaceru załatwia sprawę, a tak wszystko daje radę, odpukac, z małym załatwić :) no.. Do kosmetyczki nie pójdę, ale obejdę sie, choc z żalem ;) pare miesięcy :)

to taki ulotny okres to niemowlectwo.. Wiem juz teraz jak bardzo będę za nim tęsknić juz niedługo więc po prostu staram sie nim cieszyć :)

Nadrabiam i nadrabiam i nadrobić Was nie mogę... Wczoraj Adaś miał ciężki dzień. Siłą rzeczy ja też... Ale dziś chyba będzie lepiej. Nocka super. Pobudka o 00.00, 4.00 i 8.00. Miodzio.

Jak nadrobię, to poodpisuję.

Dziewczyny karmiące piersią: jecie słodycze i pijecie kawę?

Moja Adasinka ma dziś miesiąc. Wow! Ale zleciało...

Anilek, najlepszego dla Adasia na miesiąc! :)
ja zwykle pije zbozowa kawę, ale raz dziennie pozwalam sobie na rozpuszczalna z mlekiem. Słodycze jem ;) może spróbuj i zobacz jak Adaś zareaguje.. My nie mamy ,odpukac, problemów brzuszkowych czy wysypek konkretnych więc jest ok..

Hej ,
u nas nocka tez oki. pierwsza pobudka po 1 druga po 5 wiec nie jest zle :tak:
tymek zjadl i teraz dosypia na hustawce, choc pewnie to dlugo nie potrwa :-p

Aniele - slodycze jem , ale w minimalnych ilosciahc , a kawki wogole nie pijam, wiec nie mam dylematuakurat z tym :tak:

Dzień dobry :biggrin2:

w końcu udało mi się nadrobić zaległości, ale nie pamiętam co komu chciałam napisać :zawstydzona/y:mam nadzieję, że w końcu uda mi się być na bieżąco

gosiak, marta - ja nie wiedziałam, że powinno się czyścić dziecku buźkę od mleka :zawstydzona/y:

anusiakanusia- ja też póki co nie ściągam mleka, tylko daję cyca

anilek - ja piję jedną rozpuszczalną dziennie, słodycze też jem, ale w niewielkich ilościach ;-)

Witam :)

Anilek ja kawę piłam tylko raz w życiu, nie smakuje mi więc nie mam problemu ale za to uwielbiam herbaty:tak: Co do słodyczy to nie jem. Mały mial duże problemy z brzuszkiem. Teraz też się pojawiają ale rzadko więc wole nie ryzykować. Ja nosiłam przed ciąża rozmiar xs. Wczoraj siostra przysłała mi spódnicę na chrzest w rozmiarze s i dopiero wtedy dotarlo do mnie jaki ja mam wielki brzuch:wściekła/y: Muszę się chyba za wiekszym rozmiarem rozejrzeć

Nocka dzisiaj dobra. Mały wstał standardowo o północy, póżniej 4, 7, 10 i dalej śpi. Z Julusią tez pospałyśmy do 10 więc jestem mega wyspana:tak:

Dobra czas na śniadanko :)

Hej Dziewczęta!

Zbieram się od rana do napisania, ale w tym czasie, kiedy Zosia śpi i mam chwilkę biorę się za to, co do zrobienia. Także od rana gonię - tym sposobem zdążyłam dopiero oporządzić córcię ( z tym schodzi nam coraz dłużej, bo Mała już rozgląda się i przypatruje z ciekawością, więc i sobie babskie rozmówki przy tym ucinamy:-D), odkurzyć, umyć podłogi, zrobić pranie, posprzątać kuchnię, a dopiero co zjadłam śniadanie, bo od 7 nabierało mocy, a herbata zdążyła z 4 razy wystygnąć. Także teraz, na spokojnie, póki córeńka śpi, z herbata laktacyjną w ręku nadrabiam.

anilek kawy i słodyczy nie spożywam - przy brzuszkowych problemach wolę nie ryzykować. Pozwalam sobie jedynie na biszkopty i ciasto drożdżowe.

anusiakanusia właśnie ostatnio zastanawiałam się nad kawą zbożową i chyba się skuszę, będę miała namiastkę chociaż, a i z Wami może uda się wypić poranna filiżankę kawusi:-)

Robaczku, teri, Natis, Korba, Dmuchawcu -
gdzie się podziewacie?

Dawno się nie odzywały mamatatadziecko, wisienka, marcelinoowa - macie może jakieś wiadomości od nich?

gosik, anilek i ja nie będę narzekała na nockę - spanie do 23 po kąpaniu, potem karmienie 1.30/4/6

Paulunia
a kiedy macie chrzciny? Może uda się wbić w tę spódnicę? Ja zapinam się w swoje dżinsy:-) W ogóle chodzę we wszystkich ciuchach sprzed ciąży - także nie jest źle, ale mimo to chcę jeszcze zgubić kilka kg.

reklama
Moje dziecko zaczęło jeść co 3 godz w nocy i ja nie wyspana jestem :-( Poza tym płacze coraz więcej.. nie wiem, czemu.. Co prawda leży też chwilkę grzecznie, ale w tym czasie zdążę tylko prysznic wziąć i nic poza tym :-(

Znalazłam kabel do aparatu, więc wklejam dawno obiecane :-) Spacerek.jpg100_6435.jpg100_6436.jpg
Od lewej: Lenka (Natis), Tymek, Franek (Smile) :-)

Załączniki

• Spacerek.jpg
    Spacerek.jpg
    34,7 KB · Wyświetleń: 88
  • 100_6435.jpg
    100_6435.jpg
    39,8 KB · Wyświetleń: 82
  • 100_6436.jpg
    100_6436.jpg
    40,8 KB · Wyświetleń: 83
Do góry