reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Czerwiec 2013

Chyba wystraszyłam wszystkie forumowiczki ;-) wcześniej nie mogłam nadrobić bo było tyle do czytania nie mówiąc o tym , że ciężko się było wkręcić w jakiś wątek :tak: a teraz jak nadążam to nikt nie pisze ;-)

reklama
Hihi, faktycznie cicho tu dzis :)

piszecie o sciaganiu, ja poki co nie sciagam wogole, strasznie sie jakos boje, ze mały butle polubi..,

poza tym ja lubię karmić piersia, nawet bardzo :) przy Zuzi cieżko mi ja było odstawić tak mi było tego żal...

Choc...tez czasami uwiera mnie to uwiązanie.. Ale zwykle pól godzinki samotnego spaceru załatwia sprawę, a tak wszystko daje radę, odpukac, z małym załatwić :) no.. Do kosmetyczki nie pójdę, ale obejdę sie, choc z żalem ;) pare miesięcy :)

to taki ulotny okres to niemowlectwo.. Wiem juz teraz jak bardzo będę za nim tęsknić juz niedługo więc po prostu staram sie nim cieszyć :)

Nadrabiam i nadrabiam i nadrobić Was nie mogę... Wczoraj Adaś miał ciężki dzień. Siłą rzeczy ja też... Ale dziś chyba będzie lepiej. Nocka super. Pobudka o 00.00, 4.00 i 8.00. Miodzio.

Jak nadrobię, to poodpisuję.

Dziewczyny karmiące piersią: jecie słodycze i pijecie kawę?

Moja Adasinka ma dziś miesiąc. Wow! Ale zleciało...

Anilek, najlepszego dla Adasia na miesiąc! :)
ja zwykle pije zbozowa kawę, ale raz dziennie pozwalam sobie na rozpuszczalna z mlekiem. Słodycze jem ;) może spróbuj i zobacz jak Adaś zareaguje.. My nie mamy ,odpukac, problemów brzuszkowych czy wysypek konkretnych więc jest ok..

Hej ,
u nas nocka tez oki. pierwsza pobudka po 1 druga po 5 wiec nie jest zle :tak:
tymek zjadl i teraz dosypia na hustawce, choc pewnie to dlugo nie potrwa :-p

Aniele - slodycze jem , ale w minimalnych ilosciahc , a kawki wogole nie pijam, wiec nie mam dylematuakurat z tym :tak:

Dzień dobry :biggrin2:

w końcu udało mi się nadrobić zaległości, ale nie pamiętam co komu chciałam napisać :zawstydzona/y:mam nadzieję, że w końcu uda mi się być na bieżąco

gosiak, marta - ja nie wiedziałam, że powinno się czyścić dziecku buźkę od mleka :zawstydzona/y:

anusiakanusia- ja też póki co nie ściągam mleka, tylko daję cyca

anilek - ja piję jedną rozpuszczalną dziennie, słodycze też jem, ale w niewielkich ilościach ;-)

Witam :)

Anilek ja kawę piłam tylko raz w życiu, nie smakuje mi więc nie mam problemu ale za to uwielbiam herbaty:tak: Co do słodyczy to nie jem. Mały mial duże problemy z brzuszkiem. Teraz też się pojawiają ale rzadko więc wole nie ryzykować. Ja nosiłam przed ciąża rozmiar xs. Wczoraj siostra przysłała mi spódnicę na chrzest w rozmiarze s i dopiero wtedy dotarlo do mnie jaki ja mam wielki brzuch:wściekła/y: Muszę się chyba za wiekszym rozmiarem rozejrzeć

Nocka dzisiaj dobra. Mały wstał standardowo o północy, póżniej 4, 7, 10 i dalej śpi. Z Julusią tez pospałyśmy do 10 więc jestem mega wyspana:tak:

Dobra czas na śniadanko :)

Hej Dziewczęta!

Zbieram się od rana do napisania, ale w tym czasie, kiedy Zosia śpi i mam chwilkę biorę się za to, co do zrobienia. Także od rana gonię - tym sposobem zdążyłam dopiero oporządzić córcię ( z tym schodzi nam coraz dłużej, bo Mała już rozgląda się i przypatruje z ciekawością, więc i sobie babskie rozmówki przy tym ucinamy:-D), odkurzyć, umyć podłogi, zrobić pranie, posprzątać kuchnię, a dopiero co zjadłam śniadanie, bo od 7 nabierało mocy, a herbata zdążyła z 4 razy wystygnąć. Także teraz, na spokojnie, póki córeńka śpi, z herbata laktacyjną w ręku nadrabiam.

anilek kawy i słodyczy nie spożywam - przy brzuszkowych problemach wolę nie ryzykować. Pozwalam sobie jedynie na biszkopty i ciasto drożdżowe.

anusiakanusia właśnie ostatnio zastanawiałam się nad kawą zbożową i chyba się skuszę, będę miała namiastkę chociaż, a i z Wami może uda się wypić poranna filiżankę kawusi:-)

Robaczku, teri, Natis, Korba, Dmuchawcu -
gdzie się podziewacie?

Dawno się nie odzywały mamatatadziecko, wisienka, marcelinoowa - macie może jakieś wiadomości od nich?

gosik, anilek i ja nie będę narzekała na nockę - spanie do 23 po kąpaniu, potem karmienie 1.30/4/6

Paulunia
a kiedy macie chrzciny? Może uda się wbić w tę spódnicę? Ja zapinam się w swoje dżinsy:-) W ogóle chodzę we wszystkich ciuchach sprzed ciąży - także nie jest źle, ale mimo to chcę jeszcze zgubić kilka kg.

reklama
Moje dziecko zaczęło jeść co 3 godz w nocy i ja nie wyspana jestem :-( Poza tym płacze coraz więcej.. nie wiem, czemu.. Co prawda leży też chwilkę grzecznie, ale w tym czasie zdążę tylko prysznic wziąć i nic poza tym :-(

Znalazłam kabel do aparatu, więc wklejam dawno obiecane :-) Spacerek.jpg100_6435.jpg100_6436.jpg
Od lewej: Lenka (Natis), Tymek, Franek (Smile) :-)

Załączniki

• Spacerek.jpg
    Spacerek.jpg
    34,7 KB · Wyświetleń: 86
  • 100_6435.jpg
    100_6435.jpg
    39,8 KB · Wyświetleń: 80
  • 100_6436.jpg
    100_6436.jpg
    40,8 KB · Wyświetleń: 81
Do góry