reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Czerwiec 2013

Dmuchawcu a może pokłam trochę? Cudna poducha!!

emka ja mam zamiar szczepić zwykłymi szczepionkami plus Rota

dziewczyny czyścicie noski codziennie czy jak potrzeba? No i jak to robicie?

reklama
Dmuchawcu - no TY jesteś jeszcze przed terminem :sorry2:. Ja bylam po i chyba na tej podstawie mnie badali i przyjęli . Jak przyjechalam na Ip to ktg żadnych skurczów nie zapisało i położna twierdziła , ze to nie poród . Ja miałam przez calą noc takie niewielkie skurcze co 10 minut i rano pełne rozwarcie . Wszyscy byli w szoku bo ktg tych skurczy nie pisało a mnie bolały i coś mi się wydaje , ze mieli spierdzielony sprzęt :-p. Poduszka super !!!!!
Smile - ja mialam smoka w szpitalu i dostałam ochrzan od doradcy laktacyjnego , ze smoczka można po miesiącu stosować . Że zaburza technikę ssania . Podaję więc rzadko i tylko wtedy gdy muszę np. teściowa wzięla na ręce małego i płakał :-D
Minnie - kciuki mocno zaciskam &&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&
Sara - ja noska nie czyścilam jeszcze ale położne wkraplaly sól fizjologiczną do noska - po kropelce. Ja chyba nie będę tego robić .

Witamy sie niedzielnie! My nadal w szpitalu, ale liczymy na wyjscie. U nas po cc jest sie 5,6 dob.

Dmuchawcu sliczny prezent.

Dzisiaj nasza coreczka usmiecha sie coraz czesciej.

Trzymamy kciuki za rodzace, nierozpakowane i przeterminowane!

I my prosimy o kciuki za nasze szybkie wyjscie!

sa_raa mi położna pokazała jak czyścić nosek.Robie to nawet do 3 razy dziennie,szczególnie wtedy jak słyszę u małej takie jakby zasapanie, jak popłakuje to taki dziwny odgłos daje ,słychać,ze to z noska zapchanego. Kupiłam sól fizjologiczna,jest w takich ampułkach malutkich,niby po otwarciu można ja trzymać i używac tylko dobę. Wkraplam małej po jednej kropelce do każdej dziurki,czekam chwilkę,czasami mała kichnie i ułatwi sprawę,bo smarki czy tam babolki same się pokazują i łatwo jest je patyczkiem wyjąć,jeśli nie to używam gruszki i następnie czyszczę patyczkiem kazda dziurkę przy okazji wyciagam co trzeba. Trzeba to robić,bo one są zbyt małe,żeby sobie z tym poradzić.

witam się z domu :) już dziś wyszliśmy :) ehhh ja czuję się super oprócz tego że mam praktycznie 2 noce nieprzespane i chodzę jak zombie i boli macica, piersi nabrzmiałe :p ale generalnie jest cudownie :) Karolek smacznie śpi, więc mam chwilę dla Was :) powiem Wam, że się stęskniłam za Wami przeogromnie, ale nie wiem kiedy uda mi się Was narobić :) Pozdrawiamy Was serdecznie !!

Witam niedzielnie, jak zawsze ostatnio , dosłownie na minutkę. Dziś z okazji Dnia Ojca wybraliśmy się całą rodzinką do Kołobrzegu. Nie jest już tak gorąco to mogliśmy zaliczyć spacerek dla zdrowotności :) Jędrek oczywiście wytaplał się w wodzie. Ewce się nie podobało, ale jej ogólnie się na spacerach nie podoba. Mała woli zacisze domu (o ile z biegającym i szalejącycm starszym bratem można mówić o zaciszu).
Dmuchawcu nadal trzymam kciuki za poród, taki jaki chcesz :)
Mikoto kciuki za wyjście do domku
Minnie- kciuki za wywołanie

Co do kikuta, to my mamy i to całkiem spory jeszcze. Gruba pępowina to i dłużej się goi. Jutro poproszę położną, żeby podeszła, bo mi się nie podoba i nie wiem czy nie ropi trochę w środku. Też używam octeniseptu, ale może będzie coś jeszcze potrzebne.
Emka01- mój Jędrek miał przepuklinę pępkową (taką, że mój cały kciuk w nią wchodził, jak sprawdzałam czy się odwodzi). Miałam małą obsesję, że jelitko uwięźnie. Na szczęście nic takiego się nie stało, a jak mały miał 2 miesiące to pediatra pięknie zakleiła plastrem i po odklejeniu po ok. 10 dniach pępek był w środku :) potem jeszcze raz wyskoczył, ale kolejne klejenie na kilka dni i po przepuklinie nie ma śladu, pępek jest całkiem normalny :)

Nosek też czyszczę kropelką soli :)

Miłej niedzieli życzę i lecę do dzieciaków, bo tata już nie daje rady :)

Witam ;-)

Mały dziś marudny strasznie, pospi 30min i się budzi i cyca szuka - masakra :baffled:
Śpi tylko w wózku na spacerze :-)
Dziś mieliśmy gości, założyłam cudną nową sukienkę, którą kupiłam wczoraj, zabrałam się za przebieranie syna w czystą pieluszkę i co w momencie kiedy wkładałam pod pupę czystego pampersa mój syn z siłą petardy obsrał matkę na maxa i wszystko poleciało na podłogę i moją kieckę :-D

Co do kikutka to mam takie waciki nasączone spirytusem i już tym mu przemywam, trzyma się dosłownie już na koniuszku - oby szybko odpadł (a moja pediatra powiedziała mi, że im mniej się bedzie psikac Octeniseptem i zbierze się troszkę ropki tym szybciej odpadnie)

Teri śliczna Daria, taka mała Księżniczka ;-)

Dmuchawcu cudna podusia ;-)

hej

u nas pępowina jeszcze jest [chyba pisałam o tym] chyba idziemy na rekord - już 4 tygodnie
ja od dwóch dni używam spirytu - miałam jeszcze po Arturze, mam nadzieję że szybko odpadnie

sara a czyszczę codziennie - najpierw 1,2 krople soli fizjologicznej do każdej dziurki i masujemy, aż wyjdzie
czasem pomagam sobie cienkim patyczkiem do uszu, ale zazwyczaj samo masowanie działa

co do szczepień to my planujemy 5w1
i rota, potem pneumokoki

a a właśnei popełniłam dietetyczny obiad dla Artura na jutro, tylko nie wiem czy mu w domu nie będę podawać, bo cholernik mały kaszle i muszę z nim do lekarza jechać

Dziewczyny namietnie czytam to, co piszecie, bo to dla mnie nowosc.

Dmuchawcu jak wyglada sytuacja?

Nie nadrobie Was, ale mam nadzieje byc teraz w miare na biezaco. Mysle, ze jak juz wszystkie bedziemy mialy przy sobie dzieciaczki, to znow wypijemy razem poranna kawke.

Natisku co u Was?

reklama
Cześć Kobitki!:-)
O 3.30 obudził mnie pierwszy skurczyk- tym razem mocniejszy:tak:
Myślę, że dziś urodzi się Helenka:tak: Trzymajcie, proszę, kciukasy!!!
Ogromnie się cieszę, ale i boję!!!!

Będę się odzywać. Jeśli nie tu, to telefonicznie:tak:
Miłego dzionka!

Do góry