reklama
Dmuchawcu - no TY jesteś jeszcze przed terminem . Ja bylam po i chyba na tej podstawie mnie badali i przyjęli . Jak przyjechalam na Ip to ktg żadnych skurczów nie zapisało i położna twierdziła , ze to nie poród . Ja miałam przez calą noc takie niewielkie skurcze co 10 minut i rano pełne rozwarcie . Wszyscy byli w szoku bo ktg tych skurczy nie pisało a mnie bolały i coś mi się wydaje , ze mieli spierdzielony sprzęt . Poduszka super !!!!!
Smile - ja mialam smoka w szpitalu i dostałam ochrzan od doradcy laktacyjnego , ze smoczka można po miesiącu stosować . Że zaburza technikę ssania . Podaję więc rzadko i tylko wtedy gdy muszę np. teściowa wzięla na ręce małego i płakał
Minnie - kciuki mocno zaciskam &&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&
Sara - ja noska nie czyścilam jeszcze ale położne wkraplaly sól fizjologiczną do noska - po kropelce. Ja chyba nie będę tego robić .
Smile - ja mialam smoka w szpitalu i dostałam ochrzan od doradcy laktacyjnego , ze smoczka można po miesiącu stosować . Że zaburza technikę ssania . Podaję więc rzadko i tylko wtedy gdy muszę np. teściowa wzięla na ręce małego i płakał
Minnie - kciuki mocno zaciskam &&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&
Sara - ja noska nie czyścilam jeszcze ale położne wkraplaly sól fizjologiczną do noska - po kropelce. Ja chyba nie będę tego robić .
Witamy sie niedzielnie! My nadal w szpitalu, ale liczymy na wyjscie. U nas po cc jest sie 5,6 dob.
Dmuchawcu sliczny prezent.
Dzisiaj nasza coreczka usmiecha sie coraz czesciej.
Trzymamy kciuki za rodzace, nierozpakowane i przeterminowane!
I my prosimy o kciuki za nasze szybkie wyjscie!
Dmuchawcu sliczny prezent.
Dzisiaj nasza coreczka usmiecha sie coraz czesciej.
Trzymamy kciuki za rodzace, nierozpakowane i przeterminowane!
I my prosimy o kciuki za nasze szybkie wyjscie!
emka01
Szczęśliwa mama:)
sa_raa mi położna pokazała jak czyścić nosek.Robie to nawet do 3 razy dziennie,szczególnie wtedy jak słyszę u małej takie jakby zasapanie, jak popłakuje to taki dziwny odgłos daje ,słychać,ze to z noska zapchanego. Kupiłam sól fizjologiczna,jest w takich ampułkach malutkich,niby po otwarciu można ja trzymać i używac tylko dobę. Wkraplam małej po jednej kropelce do każdej dziurki,czekam chwilkę,czasami mała kichnie i ułatwi sprawę,bo smarki czy tam babolki same się pokazują i łatwo jest je patyczkiem wyjąć,jeśli nie to używam gruszki i następnie czyszczę patyczkiem kazda dziurkę przy okazji wyciagam co trzeba. Trzeba to robić,bo one są zbyt małe,żeby sobie z tym poradzić.
witam się z domu już dziś wyszliśmy ehhh ja czuję się super oprócz tego że mam praktycznie 2 noce nieprzespane i chodzę jak zombie i boli macica, piersi nabrzmiałe ale generalnie jest cudownie Karolek smacznie śpi, więc mam chwilę dla Was powiem Wam, że się stęskniłam za Wami przeogromnie, ale nie wiem kiedy uda mi się Was narobić Pozdrawiamy Was serdecznie !!
jullix
Fanka BB :)
Witam niedzielnie, jak zawsze ostatnio , dosłownie na minutkę. Dziś z okazji Dnia Ojca wybraliśmy się całą rodzinką do Kołobrzegu. Nie jest już tak gorąco to mogliśmy zaliczyć spacerek dla zdrowotności Jędrek oczywiście wytaplał się w wodzie. Ewce się nie podobało, ale jej ogólnie się na spacerach nie podoba. Mała woli zacisze domu (o ile z biegającym i szalejącycm starszym bratem można mówić o zaciszu).
Dmuchawcu nadal trzymam kciuki za poród, taki jaki chcesz
Mikoto kciuki za wyjście do domku
Minnie- kciuki za wywołanie
Co do kikuta, to my mamy i to całkiem spory jeszcze. Gruba pępowina to i dłużej się goi. Jutro poproszę położną, żeby podeszła, bo mi się nie podoba i nie wiem czy nie ropi trochę w środku. Też używam octeniseptu, ale może będzie coś jeszcze potrzebne.
Emka01- mój Jędrek miał przepuklinę pępkową (taką, że mój cały kciuk w nią wchodził, jak sprawdzałam czy się odwodzi). Miałam małą obsesję, że jelitko uwięźnie. Na szczęście nic takiego się nie stało, a jak mały miał 2 miesiące to pediatra pięknie zakleiła plastrem i po odklejeniu po ok. 10 dniach pępek był w środku potem jeszcze raz wyskoczył, ale kolejne klejenie na kilka dni i po przepuklinie nie ma śladu, pępek jest całkiem normalny
Nosek też czyszczę kropelką soli
Miłej niedzieli życzę i lecę do dzieciaków, bo tata już nie daje rady
Dmuchawcu nadal trzymam kciuki za poród, taki jaki chcesz
Mikoto kciuki za wyjście do domku
Minnie- kciuki za wywołanie
Co do kikuta, to my mamy i to całkiem spory jeszcze. Gruba pępowina to i dłużej się goi. Jutro poproszę położną, żeby podeszła, bo mi się nie podoba i nie wiem czy nie ropi trochę w środku. Też używam octeniseptu, ale może będzie coś jeszcze potrzebne.
Emka01- mój Jędrek miał przepuklinę pępkową (taką, że mój cały kciuk w nią wchodził, jak sprawdzałam czy się odwodzi). Miałam małą obsesję, że jelitko uwięźnie. Na szczęście nic takiego się nie stało, a jak mały miał 2 miesiące to pediatra pięknie zakleiła plastrem i po odklejeniu po ok. 10 dniach pępek był w środku potem jeszcze raz wyskoczył, ale kolejne klejenie na kilka dni i po przepuklinie nie ma śladu, pępek jest całkiem normalny
Nosek też czyszczę kropelką soli
Miłej niedzieli życzę i lecę do dzieciaków, bo tata już nie daje rady
Witam ;-)
Mały dziś marudny strasznie, pospi 30min i się budzi i cyca szuka - masakra
Śpi tylko w wózku na spacerze :-)
Dziś mieliśmy gości, założyłam cudną nową sukienkę, którą kupiłam wczoraj, zabrałam się za przebieranie syna w czystą pieluszkę i co w momencie kiedy wkładałam pod pupę czystego pampersa mój syn z siłą petardy obsrał matkę na maxa i wszystko poleciało na podłogę i moją kieckę
Co do kikutka to mam takie waciki nasączone spirytusem i już tym mu przemywam, trzyma się dosłownie już na koniuszku - oby szybko odpadł (a moja pediatra powiedziała mi, że im mniej się bedzie psikac Octeniseptem i zbierze się troszkę ropki tym szybciej odpadnie)
Teri śliczna Daria, taka mała Księżniczka ;-)
Dmuchawcu cudna podusia ;-)
Mały dziś marudny strasznie, pospi 30min i się budzi i cyca szuka - masakra
Śpi tylko w wózku na spacerze :-)
Dziś mieliśmy gości, założyłam cudną nową sukienkę, którą kupiłam wczoraj, zabrałam się za przebieranie syna w czystą pieluszkę i co w momencie kiedy wkładałam pod pupę czystego pampersa mój syn z siłą petardy obsrał matkę na maxa i wszystko poleciało na podłogę i moją kieckę
Co do kikutka to mam takie waciki nasączone spirytusem i już tym mu przemywam, trzyma się dosłownie już na koniuszku - oby szybko odpadł (a moja pediatra powiedziała mi, że im mniej się bedzie psikac Octeniseptem i zbierze się troszkę ropki tym szybciej odpadnie)
Teri śliczna Daria, taka mała Księżniczka ;-)
Dmuchawcu cudna podusia ;-)
hej
u nas pępowina jeszcze jest [chyba pisałam o tym] chyba idziemy na rekord - już 4 tygodnie
ja od dwóch dni używam spirytu - miałam jeszcze po Arturze, mam nadzieję że szybko odpadnie
sara a czyszczę codziennie - najpierw 1,2 krople soli fizjologicznej do każdej dziurki i masujemy, aż wyjdzie
czasem pomagam sobie cienkim patyczkiem do uszu, ale zazwyczaj samo masowanie działa
co do szczepień to my planujemy 5w1
i rota, potem pneumokoki
a a właśnei popełniłam dietetyczny obiad dla Artura na jutro, tylko nie wiem czy mu w domu nie będę podawać, bo cholernik mały kaszle i muszę z nim do lekarza jechać
u nas pępowina jeszcze jest [chyba pisałam o tym] chyba idziemy na rekord - już 4 tygodnie
ja od dwóch dni używam spirytu - miałam jeszcze po Arturze, mam nadzieję że szybko odpadnie
sara a czyszczę codziennie - najpierw 1,2 krople soli fizjologicznej do każdej dziurki i masujemy, aż wyjdzie
czasem pomagam sobie cienkim patyczkiem do uszu, ale zazwyczaj samo masowanie działa
co do szczepień to my planujemy 5w1
i rota, potem pneumokoki
a a właśnei popełniłam dietetyczny obiad dla Artura na jutro, tylko nie wiem czy mu w domu nie będę podawać, bo cholernik mały kaszle i muszę z nim do lekarza jechać
Dziewczyny namietnie czytam to, co piszecie, bo to dla mnie nowosc.
Dmuchawcu jak wyglada sytuacja?
Nie nadrobie Was, ale mam nadzieje byc teraz w miare na biezaco. Mysle, ze jak juz wszystkie bedziemy mialy przy sobie dzieciaczki, to znow wypijemy razem poranna kawke.
Natisku co u Was?
Dmuchawcu jak wyglada sytuacja?
Nie nadrobie Was, ale mam nadzieje byc teraz w miare na biezaco. Mysle, ze jak juz wszystkie bedziemy mialy przy sobie dzieciaczki, to znow wypijemy razem poranna kawke.
Natisku co u Was?
reklama
dmuchawiec
lipcóweczka'09,
Cześć Kobitki!:-)
O 3.30 obudził mnie pierwszy skurczyk- tym razem mocniejszy
Myślę, że dziś urodzi się Helenka Trzymajcie, proszę, kciukasy!!!
Ogromnie się cieszę, ale i boję!!!!
Będę się odzywać. Jeśli nie tu, to telefonicznie
Miłego dzionka!
O 3.30 obudził mnie pierwszy skurczyk- tym razem mocniejszy
Myślę, że dziś urodzi się Helenka Trzymajcie, proszę, kciukasy!!!
Ogromnie się cieszę, ale i boję!!!!
Będę się odzywać. Jeśli nie tu, to telefonicznie
Miłego dzionka!