reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Czerwiec 2013

hej kobietki

natisku oby wszystko udałos ei załatwic

mokito fajnie zie sie odzywas

dmuchaiwc &&&& za porod i oby Helenka dzis wyszła z brzuszka

miłego dnia laseczki

kingusia niestety tak to jest z facetami oni moga pic i wszystko robic a my w domku z dziecmi

u nas nocka dzis oki mały budził sie co 4 godz na am am i potem dalej spac

mojego starszego straszniewczorj pogryzły komary.

reklama
Smile mi o picie nie chodzi bo ja i tak nie pije, czasem zdaży mi się wypić lampkę wina ale też rzadko. Bardziej wkurza mnie widok pijanych, szczególnie jak mój M. napije się ze szwagrem :dry:
aguska żebym to jeszcze mogła zostac w domu z małą i nie jechać na ten roczek ale mąż bardzo chce żebyśmy jechały :dry:

Dzien dobry :-). Nocka całkiem niezła . Jas zasypia późno bo dopiero ok 23 - po dosyć dlugim , wieczornym czasie aktywności . Potem budził sie o 3 i o 5 na cycanie potem spal do 8 , jadł i dalej śpi :tak:.
Dmuchawcu - kciuki są cały czas a teraz zaciskam je mocno !!!!!!! Czekam na Helenkę :tak:
Minnie - urodziłaś ???? Daj znać !!!
Natis - powodzenia !! - pracowity dzionek przed Tobą . A do tego pogoda taka nieciekawa .
Fioletowa - długo ten kikutek wisi .
Mały się budzi :-)

Witamy sie porannie po obchodzie i sniadaniu. U nas wszystko dobrze, mam nadzieje, ze jutro wyjdziemy. Trzymajcie za nas kciuki, bardzo prosimy!

Dmuchawcu trzymam mocno kciuki za rozwoj akcji!

Natisku zmeczona jestes pewnie niesamowicie,ale tez chyba jesteś w swoim zywiole- znow w ruchu, w pedzie.!

Dziewczyny Wy o chrzcinach, a ja marze, zebysmy byly juz w domu

Dmuchawcu kciuki zaciśnięte :-)

Natis powodzenia w czasowym ogarnięciu wszystkiego.. bo to przecież nasza kochana służba zdrowia :-)

Smile co z naszym spacerkiem z wózkami? Ja już jestem z Tymkiem gotowa, bo spacerowaliśmy już dzień po wyjściu ze szpitala.. przeraża mnie tylko wyciągnięcie cyca na parkowej ławce :-p
W ogóle to ja jestem jakaś nie zorganizowana, bo nie mam żadnych koszul do karmienia :szok: I jak karmię w domu, to po prostu ściągam t shirt :-p

U nas nocka w miarę ok, poza tym, że Smerfuś nie spał od 1-3.. nie wiem, czemu, jakby niedojedzony.. Stwierdziliśmy zgodnie z moim, że może ja w nocy stresuje się tym, że moi więksi chłopcy nie będą spać przez płacz młodego i ten pokarm jest jakiś lichy, poza tym młody ma problem z nocnym przyssaniem. Rano bez problemu zassał, odbił i zasnął :-)
A ja już nie mam zastoi.:-D:-D:-D

czesc dziewczyny, przyszlam Was poczytac, jak zwykle wszytskiego nie nadrobię ;)
pisalam o tym juz na fb, czy moze ktoras z Was wie, kiedy moze byc owulka po porodzie? czy mozliwe ze 3,5 tyg po porodzie juz sie pojawia? karmię tylko piersia
znam 2 dziewczyny, ktore sie dowiedziały o kolejnej ciąży ok 20tyg, bo karmily piersia, nie było okresu itd

madzia smile
ale fajnie, ze mozecie sie spotkac ;)

czy mieszka ktoś w Lublinie????

Dmuchawcu, trzymamy kciuki za lekką i sprawną akcję!!! :) I za Pszczoły, żeby były dzielne :)

Mikoto, i za wasze wyjście ze szpitala kciukasy!!!

Kingusia, współczuję imprezki..też by mi się nie chciało..

Hmm, Smile ja co do odciągania nie pomogę.. póki co tylko karmię jak leci, też raczej z obu piersi. A czemu chcesz odciągać? Żeby móc zostawić dzieciaczka z mężem i butlą? Czasami też o tym myślę..

U nas noce, odpukać generalnie są ok. Zwykle myję go koło 19.30, zasypia najczęściej do 21 (z wyjątkiem wczoraj). Potem pobudki na cyca o 1.30 lub 2.30, a następnie koło 4.30-5.30. Potem zwykle jeszcze dalej śpimy, choć od tej drugiej pobudki mały już u mnie w łóżku. Mąż póki co przeniósł się do drugiego pokoju, on ma taki czujny sen, wiem że przy stękającym maluchu by się nie wysypiał.. a do roboty iść trzeba.. Tęskni mi się za spaniem z mężusiem, ale cóż trzeba przetrzymać, to czasowa rozłąka :)

W dzień póki co Sebastian też sporo śpi.. troszkę jest aktywny i oczywiście cyca :D

Mamy problem z samodzielnym zasypianiem, póki co rzadko nam wychodzi, zwykle przy cycu albo na mnie, albo w bujaczku, albo w wózku na spacerku. A Wam jak idzie dziewczyny z tym, czy to tylko ja jestem taka nieogarnięta??

Dla mnie postępem jest odkładnanie małego do łożeczka w nocy, przy Zuzi tego nie robiłam ;) Teraz mam za czujny sen, jak mały jest ze mną w łóżku to byle stęknięcie mnie budzi. I ja jego chyba też ;)

Wczoraj mieliśmy pierwszą rocznicę ślubu :tak: Było miło :) Tamten dzień rok temu to jedno z moich najpiękniejszych wspomnień w życiu :) I nie ani jednego dnia przez ten rok nie załowałam, że zdecydowaliśmy się pobrać. A odkąd mąż założył mi obrączkę na rękę, do dziś jeszcze jej nie zdjęłam :D Najbardziej dziwiła się moja kosmetyczka jak oprotestowałam zdjęcię biżuterii w czasie manicure :D

Pozdrawiam wszystkie mamusi te rozpakowane i nie i wszystkie dzidziusie!!!

anusia ja dziś po 1,5 h nie spania Tymka w nocy, wzięłam go do łóżka.. przytuliłam i tak sobie spał od przed 3 do 6 :-) Ale to była sytuacja wyjątkowa.. chwila mojej słabości - kocham Smerfusia, ale wolę spać z mężem :-p W ogóle w nocy mam chwilę słabości i gdyby nie mąż, dziś już poszłaby butla.. Ale póki co trzymamy się cyca :-)

Tymek najczęściej zasypia u nas na łóżku - w ciągu dnia. W nocy staramy się go odkładać do łóżeczka (np po kąpieli zasypia przy melodyjce z pozytywki:-) ), ale zdarza mu się zasypiać przy odbijaniu.. przy ssaniu.. :-)

reklama
Hej :-)
Ja tylko Melduje w ciaz 2w1 :-)
Mikotku kciuki za wyjscie
Dmuchawcu kciuki mocno ściągnięte za wyjście dzisiaj Helenki :-D

Dziewczyny fajnie, że już Wam się w miarę wszystko unormowalo z dzieciaczkami :-) trzymam kciuki aby było z każdym dniem lepiej ;-)

Do góry