reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Czerwiec 2013

cześć dziewczyny
ech my dziś niby tylko w domu, a tyle roboty że nie miałam czasu nawet wejść wcześniej
ale co tam, chyba upadłam na głowę bo zapisałam się na letnią akademię szycia
heh muszę tylko skombinować maszynę do szycia
normalnie zwariowałam chyba, ale dobrze że w każdej chwili można zrezygować

reklama
U nas też nadal jest kikut przy pepuszku co doprowadza Olivierka do szału ;-) Położna na patronarzu mówiła, że po spirytusie wiele szybciej odpada ale ponieważ wyszły przypadki zatrucia alkoholowego u niemowląt używanie jest zabronione.

Pomalutku zaczynam ogarniać ;-)
Karmimy się mieszanie bo się Feliks nie najadał.
Dzisiaj z okazji poprawy pogody (czytaj -> obniżenia temperatury ) zaliczylismy spacer nr. 2 ale chyba ciut za daleko i trochę mnie brzuch boli.
Boję się napisać, że mamy grzecznego Synka bo mam wrażenie, że czar pryśnie jak Bańka mydlana! Wiecie, że ja już podświadomie odliczam dni kiedy dostanie kolkę :baffled: A boję się tego jak cholera!

fioletowa jak znam życie tak się zorganizujesz, że ze dwa kursy jeszcze byś dała radę obskoczyć!

Piękne te nasze dzieciaczki czerwcowe!!!!

Sara, Kochana mam to samo :) Boję się kolek jak cholera i tylko jak Zosia się pręży albo stęknie---myślę że to kolki :-( Durne zachowanie --wiem::tak:

Dmuchawiec, Sama jestem ciekawa co ta Helenka kombinuje ;-) Trzymam nadal bardzo mocno kciuki :-)
,
Kingusia, Przykro mi ,że się taka sytuacja z mężem--trzymaj się kochana, na pewno wszystko się ułoży!!!

Natis, Gdzie jesteś, jak Lenka się czuje???

Moja Zosia co drugi dzień kupalka robi , ciągle na niego czekam już zapisuje sobie w kalendarzu :tak:

U nas dzisiaj następne odwiedzinki, grill znajomi , kąpiele w basenie i w jeziorku, Bardzo przyjemnie było, tylko trochę zmęczona jestem.

A Zosia jakaś taka jakby troszkę marudna , hmmm przysypia i się budzi..

Miłego wieczoru dziewczynki :tak:

Helol :-)
Melduje się w ciaz 2w1 ;-) myślałam, że jak wejde to będą wieści od Dmuchawca :-D

Minne mało nas zostało mamusie jeszcze spakowane wiec dlatego co raz mniej tematu ciążowego :p teraz to już zostało tylko wyczekiwane na skurczybki :p

Ja dzisiaj zaliczyłem zakupy i wizyte u teściów. Teraz mamy seans filmowy z biblioteki domowej ;-) miłego wieczorku życzę, mamusiom rozpakowanym przespanej nocki, a w dwupaku owocnych skurczybykow :-D

Pochwaliłam Smerfusia po pierwszej nocy w domu i druga już nie była taka idealna, ale do przeżycia - nie spał od po 24 do 3 a potem do 9 z przerwą na cyca o 6. Mi zaczął się zastój pokarmu - boli i w dodatku mam guzka pod pachą.. również boli :-( Mam laktator ręczny aventu i postanowiłam sobie ulżyć - pompowałam, pompowałam i ani kropelka nie poleciała, lepiej mi poszło ręczne odciąganie.

Zmęczona jestem i idę spać. Smerfuś ma problem z zassaniem wielkiej piersi i marudził trochę w ciągu dnia, ale Mateusz pomógł mi go uspokoić, kiedy przygotowywałam kolację, bo tatuś pępkowe zalicza.

Spokojnej nocki Kochane :-) Dmuchawcu kciuki zaciśnięte, żeby Helenka wstrzeliła się w "Twój termin" :-)

Witam wieczornie, tylko na chwilke
Maly dzis zasnal na suszarke do wlosow : https://www.youtube.com/watch?v=fb_9Vse8QJg , zobaczymy czy trik w nocy tez zadziala , oby!!!:tak:
Kingusia - corcia sliczna!!! Tez Tymka klade na razie w wozku nawet w domu, chyba taka mniejsza przestarzen jest mu wygodniejsza, niz obszerne lozeczko.
Madzia - u nas pierwsza nocka w domu tez byla super, jednak nastepna juz gorzej.
Kochane zycze milego wieczoru i spokojnej nocki. Zmykamy spac poki mozemy :-D

Witam kochane

Wczoraj jakos zabraklo mi chwilki bo w wolnych chwilach kosztem posprzatania w domuspedzalam z Sewerynem bo troche odczuwa brak kojego czasu.

Isis mozesz potraktowac pepuszek spirytusem albo choc wacikami nasaczonymi spirytusem. Ja wlasnie uzywalam i octaniseptu i tych wacikow. jakbym byla w domu to po staremu spirytusem bym zasuszala. Nam pepuszek odpadl 7 dnia

Kingusia tule cie w tych smutkach

Matkaewa ale super rodzenstwo zrobilo powitanie bratu :-):-)

Korba imprezka co wekend :-):-) Musze sie wybrac do Ciebie nad to jeziorko i choc nogi zamoczyc:-)

DMUCHAWIEC Ty yo masz super pomysly na prezenty!!!
Fioletowa dasz rade z tym kursem aczkolwiek podziwiam bo ja to sobie palce przyszywam jak mam guzik przyszyc :-D

nie wiem co chcialam jeszcze napisac....

U nas dzionek wczoraj zdecydowanie lepszy. Nocka tez piekna. Prsed chwilka Hubis skonczyl porannego cyca teraz sie przytulamy.

Zamierzam dzis wylicytowac chuste :-)

Witam :-). Spałam !!!! :-) Nareszcie odespałam poród . Mały zasnął o 23.30 i spał do 5:00 . Oby tak dalej . Chociaż Gosiak i Madzia ostrzegają , ze pierwsza nocka tylko taka fajna ;-). Dobre i to .
Dmuchawcu - i co ????
Kingusia - córeczka prześliczna :tak:
Robaczku - powodzenia na licytacji
Pogoda odpuściła chyba z upałami i bardzo dobrze . Miłego dnia .

Matkaewa a ja Ci dodam nadziei, ze Jasio moze tak ladnie spaac co noc. Hubi wczoraj zasnal o 20 i obudzil sie na mleczko o 2,4 i o 7 no i w sumie od 7 spi fakt kanguruje go teraz. I tak spi od urodzenia. Zycze by tak Jasio spal !

reklama
he kochane ja pierwszy raz od urodzenia Darii sie wyspałam !!!!! :-) Mala przez kilka dni była bardzo niespokojna pręzyła sie wyginała ja usypiała to po 15 minutach sie budziła i tak ciągle już chodziłam na rzęsach aż kupłam espumisan w kropelkach dodałam jej to jeszcze do herbatki koperkowej ( na co dzień pije sama wodę ) i jak zaczeła prykac i zasneła wczoraj o 17 to spała do 21 !! a ja razem z nią wstałam o 19 a ona jeszcze śpi byłam w szoku kąpiel była troszke puzniej myślałam że pewnie bedzie rządzić w nocy ale nie o dziwo zjadła i dalej spała do 3 w nocy !!! potem mleczko i dalej spała do 7 no w szoku byłam ale przez sen cały czas pryka potem posmiała sie do Dawidka 2 godzinki poleżała sama na łóżku co jej sie to nigdy nie zdarzało bo był zaraz krzyk i teraz znowu spi a ja nie moge wyjść z szoku całkiem inne dziecko :szok::-) Dawid był taki sam sobie leżał i mu to nie przeszkadzało jak mu sie znudziło rozglądanie to zasnął mam nadzieje że problemy brzuszkowe nie wrócą ale kupki wczoraj nie zrobiła cały dzień i dziś też jeszcze nie w razie czego sab simpleks juz do mnie idzie :tak:
ile kropelek tego sab simpleks można dac na dobe ?
u nas też sie troszke ochłodziło i jest o niebo lepiej bo juz nie dawalm rady w te upały a komary to gryza jak wściekłe u nas na dworze nie dało rady wczoraj wytrzymac

idę was nadrobic ale jeszcze chciałam złożyc tatusiom naszych pociech wszystkiego najlepszego :tak:
Dmuchawcu może Helenka ma inne plany :-D

a moja tez śpi w wózku jakoś bardziej woli niż łóżeczko choć dziś w nocy spała ładnie w łóżeczku ale w dzień to tyko wózek
a to sobie tak spi teraz moja dama :-)

Załączniki

• SAM_4628.jpg
    SAM_4628.jpg
    21,4 KB · Wyświetleń: 57
Do góry