reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Czerwiec 2013

dmuchawcu przyjdzie pora i na Ciebie:tak:&&&&

Palindromea a moja Majka wlasnie najlepiej spi do poludnia, czuwanie jej się włącza tak od 14:00 i wczoraj nie spala do 18:00. Tez nie lubi za dlugo sama lezec;-)

reklama
Smile - nam polozna z kolei za luszczaca sie skore polecila najzwyklejsza oliwe z oliwek. Dodaje troszke do kapieli i po smaruje... choc dzis uzylam zwyklej oliwki bo t pod reka szybko mialam. Boje sie troche uzywac oliatum bo ono w sumie na pronlemy skoren chyba bardziej chorobowe jest. Ale jesli sie mysle to wybaczcie. Nie czytalam w sumie o tym.
Dmuchawcu - jeszcze mloda godzina wszystko moze sie rozkrecic

Mam nadal te skurcze- nie czułam ich bo łaziłam, a teraz siedzę już pół godzinki i były 4. Ale są nadal słabeuszowate:-(Do 19tej raczej nie urodzę :no:;-)

dmuchawcu- trzymam kciuki żeby się to jednak szybko rozkręciło, czasem może pójść w piorunującym tempie tak jak u mnie:-)

Ja posprzatałam, zrobiłam dzem z truskawek (cięzko tak jak spróbować nie można), biorę teraz małą i śmigam do mamy. A u nas też sie coś Nina krzywi i jęczy kupy zrobić nie może...

Jesteśmy w domku !!!!!:-):-):-) Dobrze , ze Wam napisałam bo cudotwórcze kciuki Wasze się przydały :-):-) Crp spadło dziś , bilirubina też i wypis . Jupi !!!! Jak dobrze w domu być .
Widzę , że się załapałam na Dmuchawcowy poród !!!!:-) KCIUKI &&&&&&&&&&&&&&&&&&&&& .
Minnie - widzę , że dzidziuś nie odpuszcza i uparcie w brzuszku siedzi . Mam nadzieję , ze się zdecyduje w najbliższym czasie - kciuki &&&&&&&&&&.
Siedzę przed komuterem z Jasiem na klacie :) i się śmieję , że dalej jestem w ciąży tylko dziecko wyżej ułożone i na zewnątrz :-D. Dobrze wrócić do Was kochane na BB :tak:
Mam słoniowo spuchnięte stopy . Miałyście tak po porodzie mozę ???? Co z tym zrobić ????

MatkaEwa- cieszę się, że crp spadło:tak::-) i super, że w domku jesteście:tak:

Porodem niestety ciężko to nazwać:sorry2: Miewałam porządniejsze skurczyki przy okresie:sorry2: Niestety nic się nie nasila. Ewentualnie to początek porodu:tak:
Następny dyżur moja położna ma z niedzieli na poniwdziałek w nocy, a potem w srode dzień. Ale mojej sąsiadce środa nie pasuje:no: A ja w nocy rodzić nie chcę:no: Helenko opamiętaj się!:-D

Mnie po tamtych porodach opuchlizna schodziła jeszcze w szpitalu- pamiętam, ze jak sie myłam, to nogi mi sie wydawały nie moje- takie chude patyki z dnia na dzień sie robiły:tak:Więc nie umiem doradzić.

Ostatnia edycja:
Dmuchawiec czy ty nie zanduzo wymagasz od Helenki:-D W sobote, nie w nocy, jak nie w sobote to wtedy i wtedy:-) Helenka sie wkurzy i nie poslucha mamy:-)

:-D:-D:-D:-D
Mówię spokojnie i tłumaczę, że jak chce, żeby jako pierwsza wzięła ją na ręce fajna pani, to niech wyłazi wtedy, gdy ta pani ma dyżur :tak::tak::-D:-D
Ale widac jej nie zależy:sorry2:

MatkaEwa witaj w domu! Ja
miałam mega spuchniete kostki. Jakbym miała połamane nogi. Samo zeszło nic nie pomagało po 5 dniach a z tego co pamietam Natis miała opuchlizne około 10 dni.

Dmuchawcu czekam na Helenkę :-)

My też kąpiemy od początku w Balneum. Fajny jest na łuszczacą skórę krem sos z nivea

Ostatnia edycja:
reklama
Witam dziewczynki :-)

U nas dziś fajnie chłodnooooooo ...

Co do kikutków to mam pytanie do kiedy powinien odpaść??? Bo Gabrysiowi jeszcze nie odpadł :baffled: U nas też podkrwawia troszkę i to normalne jest ...
Co do kup to jest praktycznie po każdym karmieniu :-D Jak zmieniam pampersa to zaczyna robić kupkę albo siku (już nie raz zostałam obsrana i osikana :-D) U nas też zdarza się marudzenie choć jest najedzony i wtedy tylko na rączki wezmę i już jest ok :-) Nocki sa ok tzn. budzi się regularnie, kąpiel jest ok. 20.00, karmienie i zasypia 21.00-22.00, potem jest pobudka ok 2.00 i potem ok. 6.00
W te upały było gorzej, bo częściej się budził ...

Dmuchawcu, Minnie trzymam kciuki za szybkie i pomyślne rozwiązania ;-)

Taki jestem grzeczny w leżaczku :-)
P6210010.jpg

Załączniki

• P6210010.jpg
    P6210010.jpg
    33,2 KB · Wyświetleń: 66
Do góry