reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Czerwiec 2013

hihi to ja też dziś młode ziemniaczki - co prawda z Izraela czy skąś tam :p do tego podsmażona cebulka, szczypioreczek i kefirek mmmmmmmmm Zaraz będę jeśc tylko łepetynę wysuszę i wyprostuję. Dziś zebranie w przedszkolu Tosi to trzeba jak człowiek wyglądać nie ??
Haha a i historia z wczoraj :) Pojechałam zawieźć Lukę do pracy (chłodnica mu poszła w służbowym) no i weszłam się przywitać, bo tak głupio być a nie pokazać się kolegom i koleżankom po pół roku :p No i co wszyscy mnie wyściskali, komplementami rzucali, że mała piłeczka, że ładnie wyglądam, niezawodny kolega powiedział : no brzuch nie jest wielki ale cycem to byś mogła zabić :D No i poszłam też do sekretariatu. Tam jest asystentka dyr, którą czasami zastępowałam, więc pomimo tego że ona po 40, to tak się zakumplowałyśmy. A to stara panna, która jest bardzo konkretna i jak czasami coś powie to masakra. No i ja wchodzę taka podbudowana, ha może faktycznie nie jest ze mną tak źle, może rzeczywiście aż taka wielka nie jestem. I co ?? Pani Asia pozbawiła mnie złudzeń : no widać, że Cię przybrało, no i taka zmęczona się wydajesz. Miło bo miło ale w pięty mi poszło, Ona absolutnie nie miała złych zamiarów ale hmmmm

reklama
Sembo - Fajnie - kultura wschodu jest fascynująca :tak:. Ja za to uwielbiam twórczość Haruki Murakami. Naczytałam się tych książek :tak:.
Gosiak - u nas 34 stopnie :tak:. A dziś "zimna Zośka" podobno .
Anula - ja tam wolę jak szczerze do mnie ktoś wypali niż słodzenie . Jak mnie mój szef ostatnio widział to powiedział " No taka gruba to Ty jeszcze w żadnej ciąży nie byłaś " . I to niestety szczera prawda :rofl2:.

Ostatnia edycja:
sembo tym bardziej miło poznac :laugh2:
Morena nie gadaj.... Ale ci dobrze kobieto :-D Cholerka ja sie pewnie potocze do połowy czerwca.... Jak to czesto w UK bywa. Nie wiem moze to te wyspiarskie klimaty...? Albo brak jakichkolwiek lekow w trakcie ciazy. Z Adasiem bralam przeciez tabletki przeciw skurczom do 36tyg i w kilka dni po odstawieniu urodzilam. Teraz bede się kulać :-(

poprasowane, łóżeczko pościelone, teraz torbę spakować, zrobić obiadek i się szykowac do ginki
ciekawe co mi powie
chciałabym usłyszeć 3 cm rozwarcia ;-)

Fioletowa - taki poród w domku marzenie :tak:. Mi odwagi brakuje - jakoś w szpitalu Ci lekarze , sprzęt itp. Jakby coś się działo z dzieckiem czy ze mną to wszystko na miejscu jest ...

ja też wychodzę z takiego założenia, ale oni tego nie planowali
poczuła skurcze, poszła pod prysznic, potem mąż, a ona zaczęła się drzeć z pokoju, mąż wyskoczył, a ona że to już, mąż za telefon żeby pogotowie przyjechało, a ona że główkę czuje, on zagląda, a tam główka :szok:
no i miała błyskawiczny poród...

witaj sembo :-D

kari, ale czasem od leków dłużej się chodzi
teraz na staraczkach jest dziewczyna, która jest 6 dni po terminie, ani oxy, ani zzo nie zadziałało u niej, a całą ciążę był strach totalny, bo ona ma za sobą kilka poronień, bo ma niewydolność szyjki - leki, leżenie, szpitale a teraz młoda nie chce wyjść
Artur miał tak samo - leki leżenie i przenosiłam go 10 dni

anula a mi się wydaje, że ta stara panna Ci zazdrości... :tak::tak: tego typu baby potrafią szpilę wbić, niby niechcący ;-) ja bym jej nie słuchała :-) A twoja rozmowa z Luką... tak samo jest u nas. W ten weekend już ścignę M, żeby łóżeczko złożył i przygotował kącik

Sembo witamy witamy ! :-)

U nas dziś udka pieczone z pieczonymi frytkami, do tego mix sałat z pomidorami i ogórkiem... :-D

Kurczę Wy macie poprasowane już wszystko a ja NIC. Czekam na meble do piątku najpóźniej, myję je, wkładam zapachy i mam nadzieję od poniedziałku zacząć prasowanie i układanie wszystkiego. W tym i moje ciuchy i wgl wszystko. Mam tydzień na to i modlę się żeby zdążyć...

_anula Kochana znajomą olej, ja jestem przekonana, że ślicznie wyglądasz. Tym bardziej, że tyle osób Ci to powtarza!

Fioletowa kciuki za wizytę, no i niech będzie te trzy cm rozwarcia, skoro tego chcesz :tak::tak::tak:

Kari jeśli chodzi o prowadzenie ciąży przez lekarzy na wyspach to ja przerażona jestem... współczuję, ale z drugiej strony, to może być i tak, że złapie Cię i urodzisz szyciutko.

Odnośnie wysp. Mam kuzyna w Irlandii, w Ballinasloe (czy jakoś tak). Małżonce jego w 34 tyg wody odeszły. POjechała do szpitala. Okazało się, że Emilka rodzi się pośladkowo. Nic jej nie powiedzieli. Zorientowała się jak pierwsze nóżki zaczęły wychodzić. A powinni gamonie jej CC w tym przypadku zrobić, bo wiedzieli od razu po przyjęciu do szpitala jak się sprawy mają. Jej oświdczyli, że nie powiedzieli nic żeby Jej nie straszyć. Dzięki Bogu Małej nic się nie stało podczas porodu. Mamy też na szczęście nie porozrywało... Jak mi o tym opowiadała, to ciarki miałam ze strachu...

Wieści:

anilek77 Mały ma prawie 2,5kg, okazało się, że ten ból to jakiś stan zapalny. Nerki na szczęście OK :)

Tylko NATIS jeszcze się nie odezwała ale dzisiaj jest sama z Lenką a wczoraj dużo spała więc pewnie też sobie podsypiają.

Sembo witaj i pisz :tak:
_anula u mnie też się taki życzliwe zdarzą. Ja sobie tylko te pozytywy przyswajam ;-)

Ja wykąpana i podszykowana do dr. ;-) Trzeba coś zjeść i w drogę niedługo...

ja dziś na obiad zrobię curry :D jem je co drugi dzień, ale z tym przyspieszaniem porodu to wałek jest bo próbowała już wszystkiego oprócz rycyny ...

Gadam z mężowym a ten do mnie 'Kurde czuje się jak w piątek a tu dopiero czwartek...' :D co za pawian.

Ostatnia edycja:
reklama
Morena - jesli chodzi o prowadzenie ciazy na wyspach przez lekarzy to ....lekarza nie widzisz WOGOLE przez cala ciaze, "dowcipnie" tez CIe nikt placem nie tknie....tez bylam przerazona, wiedzac jak jest w Polsce. No nie osobiscie, ale siostra, kolezanki itp. Dwa razy mi krew pobrali i tyle z ich "dzialan", a mocz owszem sprawdzaja na kazdej wizycie, ale papierkiem laknusowym , wiec podjerzewam ze to tylko pH, bo robi to przy mnie.
Wiec mam nadzieje, ze przynjamniej porod kogos bedzie bardziej interesowal, choc jak ciaza niskiego ryzyka to skonczy sie na poloznej.

Do góry