reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Czerwiec 2013

Na zakończenie 35tc zaliczam pierwszego odczuwalnego skurcza. Ból lekki ale zupełnie jak na okres. :-D Ale jaja. :-D Ale brzuch mam miękki więc to chyba straszaki. :-D

Opieką w ciąży na wyspach jestem przerażona. Nie wytrzymałabym, gdyby mnie regularnie nie badano...

reklama
Gosiak jak coś jest nie tak to reagują od razu :) u mnie było podejrzenie pre-eclempsii od razu mnie wysłano do szpitala, koleżanki córka miała wadę serduszka, wykryli ją juz w 12 tygodniu, od 20 tygodnia była pod stałym nadzorem nano-kardiologa w Londynie (jakaś światowej sławy kobietka) a po urodzeniu od razu operacja, także nie masz się czym przejmować. Oni po prostu nie robia zbyt wiele badań jeśli ciąża jest zdrowa i przebiega normalnie.

Sa_raa no to kciuki zaciśnięte!!!

Dobrze, że u anilek to "tylko stan zapalny" , a Maleństwo fajnie waży...

Sembo no mężuś ładnie zakręcony :-D:-D:-D

Marcysiowa no miejmy nadzieję, że to straszak tylko, jeszcze Dziewczyny niech siedzą...

gosia muszę o to zapytać.... co jest na Twoim zdjęciu w avatarze?? Jakoś mój umysł tego przetworzyć nie potrafi :-p

Marcysiowa no no no Ty tutaj nie strasz :-p Jeszcze 5 dni i będziesz w szpitalu pod nadzorem :tak:

Morena dziękuję :-D

Ja bym chyba na angielskiej opiece okołoporodowej i poporodowej nerwowo nie wytrzymała. Polscy lekarze by na mnie majątek zbili :-p

Ależ mnie drzaźni ta wyjeżdżająca z boku reklama nikona :baffled:

fioletowa kciuki za 3cm :-D
Ja mam porównanie bo Adama w Polsce rodziłam. I naprawde czułam się o wiele bezpieczniej mając co miesiąc sprawdzane wszystko, badana dokladnie krew i mocz i szybkie reakcje mojego lekarza. Sam fakt kontaktu z lekarzem a nie polozna dawal mi komfort psychiczny. No ale coz :sorry: jestem gdzie jestem i musze to przezyc. Chyba pozniej jak 2 tyg po terminie sie mi nie urodzi... wiec do połowy czerwca powinnam się wypakować. Wiele nic nie zrobie, moge miec tylko nadzieje. A ostatecznie pociagne ten miesiac wyjscia za bardzo juz nie mam.

Milego dnia, zabieram sie do obowiazkow!

Sara ja wcale nie straszę. U mnie możliwe jest, że zacznę rodzić. Na ostatniej wizycie miałam rozwarcie na opuszek od zewnątrz i ok 1,3cm szyjki więc wszystko możliwe. A od strony dziewczyn rozwarcie mam już długo. No i nie wiem czy mi dzisiaj czop nie zaczął odchodzić. A w domu i mieście jestem sama. Wszyscy w rozjazdach....

Reklama jest denerwująca
Invision-Board-France-377.gif

Sara w avatarze gosiak jest kobieta leżąca, na brzuchu są buciki dziecięce, a ręcę ułożone w kształ serca - ot, taki ze mne Sherlock Holmes
10.gif
Kciuki za wizytę i czekam na wieści!

anula nie ma co się przejmować czyimś gadaniem

Ja już po obiadku - był żurek, a teraz pora na odpoczynek
szczerzyzebek.gif

chłopak się zdezorientował lekko jak mu wytłumaczyłam że jest środa dopiero ...
U nas dziś dwie kobietki wykluły więc ogólnie jestem na szarym końcu majówek i to jeszcze bez żadnych widoków na rychłe rozwiązanie.
Co do opieki lekarskiej w UK to ja nie marudzę bo nikt mi tu siedzieć i dzieci rodzic nie każe, wręcz przeciwnie. Wybrałam taki kraj więc się muszę dostosować, ale jednak w tym szaleństwie musi być metoda bo jakoś dzieciaki się rodzą co chwilkę i w znakomitej większości zdrowe.

reklama
mikoto faktycznie hahahaha.... teraz to widzę :-D

Korba jak tam??

Marcysiowa czyli tylko pogotowie Ci pozostało? Oby nie było konieczne!

PS. Właśnie na tvn style zaczynają się "Położne". Do tego odcinek którego nie widziałam ;-)

Ostatnia edycja:
Do góry