reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Czerwiec 2013

Mama Wikusi, bóle/skurcze mogą być odczuwalneod strony kręgosłupa/krzyża. Prawdę powiedziawszy z pierwszego porodu nie pamiętam skurczu/bólu od strony brzucha, za to od pleców tak mnie łapało, że szkoda gadać...

Co do pessara, poród może się zacząć zarówno w momencie jego zdjęcia, jak i 2 tygodnie po. Nie ma zasady,wszystko zależy od tego w jakim stanie jest szyjka, czy skurcze łapią. No i zawsze mogą odejść wody - pessar w tym nie przeszkadza.
Mam wrażenie, że im bardziej dziecko się spieszy na świat tym bardziej ten pessar jest odczuwalny. Przez 3 miesiące nie czułam go wcale, a od jakiś 2 tygodni bywa mi z nim niewygodnie

reklama
Wróciłam Kochane - byłam u mamy, załapałam się na pyszny obiadek, a na deser lody
2913.gif
Śmietankowe w sorbetowej polewie porzeczkowej - pychota, jak spotkacie w sklepie (marka Oskar) to kupujcie hurtem! Zebrałam pranie, musze jeszcze poskładać, ale najpierw nadrobię co u Was. Widze, że na wizytowym ruch powoli się robi.

Korba jak się czujesz?

Oj Mikotko, apetyt mi robisz na te lody, muszę iść zerknąć do lodówki czy mężuś czasem nie ma schowane :)
No i dziękuję, że przypomniałaś mi o praniu - na dworze jeszcze wisi.

A nie mam siły ju dziś. Padłam jak taki kloc na łóżko i nie mam sił iść z młodym lekcji zrobić :(

Dmuchawcu,
nie dojechałam do Ciebie na te frytki ale dziś zrobiłam je na obiad :)

Robaczku i ja zwlekałam z tym praniem, a teraz włączyłam TV, powtórka Rancza, myślę sobie, obejrzę i ruszę się, żeby poskładać to, co przyniosłam. Ja to bym kompotu porzeczkowego z miętą się napiła
divers2346.gif

witam laski

nadrtobiłam, bo Artur znów odpadł z dobrą godzinę temu
nie wiem czy taka oznaka zdrowienia, czy co?

jutro już planuję go posłać do przedszkola, bo dziś chciałam sprawdzić czy nie będzie miał gorączki
no i siedzieliśmy cały dzień u rodziców
generalnie jest ok, ja się trzymam w dwupaku - jutro wizyta i odbiór wyników posiewu, a od ginki jadę prosto do szpitala umawiać się na cc
Artur też ok, nie ma gorączki, nie wymiotuje, chyba będzie ok

dzisiejsza nocka była o niebo lepsza, ale i tak jestem niedospana
jutro znów sporo roboty ale na szczęście przy kompie i tylko potem lecę do lekarki [na 16.30]

mikoto- smaka robisz tymi lodami, ale ja mam ciasto drożdżowe z truskawkami w piekarniku zaraz je wyciągam mniam mniam:-)

just- nie wiedziałam ze ty też zakrązkowana chodzisz, a kiedy masz mieć ściągany pessar?

mamawiki- już nie dużo Ci zostało, ja zazdroszczę Tym które znają termin cc i rozpakują się na dniach (zwłaszcza jak zobaczyłam zdjęcia Lenki, moja Ewa wyglądała bardzo podobnie, noworodki są do siebie podobne), ale u mnie dopiero 25 tc. wiec jeszcze z dwa bym chciała pochodzić, co do bóli to ja miałam takie typowe krzyżowe a później to już takie skurcze opasające brzuch

Dziewczyny jaki mam dobry humor, teściowa zabrała Ewe na pole a ja porobiłam wszystko, pomyłam podłogi, poprasowałam i drożdżówkę zaraz z piekarnika wyciągnę. Do tego maż z teściem zamontowali daszek na placu zabaw, jeszcze tylko huśtawka, barierka i cyknę Wam fotkę:-D:-D:-D

Ostatnia edycja:
DzikaBez, w przyszłym tygodniu w środę mam wizytę (22.05) i wtedy ma mi go ściągnąć. To będzie 37tc3
Chwilowo mam nastawienie, że rodzić jeszcze nie chcę, więc mi się nie spieszy ;-) A jeszcze wczoraj mała chyba sama kombinowała jak ten pessar ściągnąć, bo tak mnie tam kłuło/bolało aż się musiałam położyć, żeby się przeniosła w inny kąt brzucha ;-)

DzikaBez dobrze, że teściowa chociaż na chwilę zabrała Ewę, miałaś czas dla siebie.

Kobietki odpoczywajcie, bo widzę ze coraz więcej ma skurcze i inne dolegliwości.

Wy tu rozmawiacie o lodach a ja bym sobie zjadła tort lodowy - bezowy:-)
Po cichu licze, ze bratowa zrobi go w niedziele na urodziny... już mi ślinka leci:-)

reklama
Szok.. normalnie szok.. moje dziecko po przyjściu ze szkoły, zaczęło oglądać bajki (nie chciał iść na dwór) a teraz od 1,5 godziny śpi. Ma gorączkę :no:
Całą zimę był zdrowy i w taką pogodę go dopadło :eek: Żal mi biedaka i jeszcze mówi, że on i tak jutro do szkoły idzie, bo nie chce zaległości mieć.

Kurier przyniósł mi dziś łóżeczko turystyczne i go qrde nie potrafię złożyć :wściekła/y: Walczę, walczę i nic :crazy: Czekam na mojego może jemu się uda :-p Nie chce mi jeden bok zaskoczyć i nie wiem, czy wadliwy jest, czy ja jakiś antytalent jestem :baffled:

Do góry