reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Czerwiec 2013

Witajcie.
Ja tym razem chodzę nie do stałej ginki tylko teraz do ginekologa w ramach abonamentu-LIM[placówki Luxmed].
N zaparcia polecam suszone śliwki ,nad czczo wodę z miodem i cytryną ,lub aktivię.

Po badaniu,pobieraniu cytologi może być różowy śluz.
Mam pytanie do założycieli grupy zamkniętej "czerwiec 2013" odnośnie członkowca -jest ona dla Wszystkich mam z wątku ,czy tylko dla mam ,które są po raz drugi w ciąży?

reklama
Witam się rano z kawusią. Utluke mojego męża. W nocy Wiki obudziła się ii miała problem z zasnięciem i od 5 do 6.20 dybałam u niej. Fakt zasnełam u niej w łóżeczku ale to nnie to samo. A już do 7.30 na nogach, dzwonił z prosba zebym meila wysłała. Mała juz wstala i po spaniu.

Sandy sa dwie grupy, Dla mam co moja już jedno i wiecej dzieciaków i taka grupa zamknieta dla wszystkich czerwcówek. Jak chcesz gdzieś dolączyc to smialo pisz do załozycielki :)

Witam z pracy:-) Ja jeśli chodzi o brzuszek-to zaczyna się wszystko robić ciasne,ale wydaje mi się że to są jelita wzdęte, pozatym po poprzedniej ciaży jednak tego brzuszka troszkę zostało.
Co do wizyt to ja place 100zł z usg w Lublinie. Wizyty co 4 tygodnie.
Także 240zł to dla mnie cena z kosmosu..
W poprzedniej ciąży ( 5 lat temu) rowniez płaciłam 100zł, tylko u innego lekarza.
Co do palmienia po cytologii, mi lekarz nie brał w pierwszym trymestrze cytologii, powiedzaił że często plami się po cytologii, dlatego weźmie mi w II trymestrze. Także nie martwicie się to napewno po badaniu, ze wzgledu na podrażnioną badaniem szyjkę.
Miłego dnia Wam życzę.

U mnie lekarz bierze 200zł za normalną wizytę ale potem ma zniżki. Jak chodziłam na monitoringi cyklu to płaciłam tyko 50zł. Nie wiem ile będę płacić jako ciężarna. Zobaczymy.

Witam się rano z kawusią. Utluke mojego męża. W nocy Wiki obudziła się ii miała problem z zasnięciem i od 5 do 6.20 dybałam u niej. Fakt zasnełam u niej w łóżeczku ale to nnie to samo. A już do 7.30 na nogach, dzwonił z prosba zebym meila wysłała. Mała juz wstala i po spaniu.

Sandy sa dwie grupy, Dla mam co moja już jedno i wiecej dzieciaków i taka grupa zamknieta dla wszystkich czerwcówek. Jak chcesz gdzieś dolączyc to smialo pisz do załozycielki :)

A kto jest założycielką tych grup-do kogo pisać na PW

a kto jest założycielem grupy dla mam co mają już dzieci? Wiem, że gdzieś to czytałam, ale powiem szczerze, że nie chce mi się teraz szukać.

Ja też witam się porannie, ze śniadaniem na biurku. Muszę zaraz jechać na budowę, na szczęście na chwilkę, ale muszę, bo cuda się tam już dzieją. A potem spowrotem do łóżeczka.

mama_wiki - mój M to sam, zawsze o czymś zapomni i potem na szybciocha muszę wszystko załatwiać, wysyłać, drukować, pisać. Niestety ten gatunek jest niereformowalny :).

ona-to-ma ja chodzę do dr. Taczały, on pracuje na al. Kraśnickich a przyjmuje na nfz i na ul.Ułanów 25 prywatnie,ja chodze prywatnie do niego, narazie byłam 1 raz,we wtorek. Jak na poczatku jestem zadowolona, a co bedzie poźniej to się okaże. Mam złe wspomnienia po poprzednim lekarzu i po ciężkim porodzie na Jaczewskiego, dlatego teraz szukałam lekarza z Kraśnickich.

Dziewczyny Marcelina jest załozycielką :)
Natis nam za ten gatunek powinni dopłacać jakies zdrowotne czy cooś :p
Ale wiesz jak jest z nimi zle bez nich jeszcze gorzej :)

ona-to-ma jezeli masz na oku tanszego i dobrego lekarza to mysle ze warto zmienic.

Moje dziecie śpiewa i tanczy razem z baja. Padne zaraz hehe.

A co do brzuszka moj w cm ma tyle samo co przed ciaza ale wieczorem jest taki ''pełny'' ale w spodnie się mieszcze. Może w nast tyg zamowie na all jakies ciązowki. Chociaz wolałabym na nastepna wizyte isc jeszcze w zwyklych :D

reklama
No wlasnie kazdy lekarz jest inny i nie wiadomo na jakiego sie trafi... Moze i ja sie zdecyduje na krasnickie bo nie wiadomo czy uda mi sie trafic akurat na dyzur tego lekarza co chce... ale do porodu jeszcze jest sporo czasu ;-)

Mama chyba tak bede musiala zrobic do tego uswiadomilam soebie ze ta gin wcale nie jest taka dobra... nie dala mi posluchac serduszka, jak ronilam w domu nie mialam do niej kontaktu a bol byl straszny i nie wiedzialam czy moge lyknac no spe czy nie, do tego w poprzednoiej ciazy mam na usg na jajnikach napisane ze policystyczne, slowa mi o tym nie powiedziala, teraz mam opisane normalnie. Jest poprostu bardzo mila i nie wiem jak mam powiedziec ze rezygnuje z niej...

Ostatnia edycja:
Do góry