reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Czerwiec 2013

reklama
jest grupa zamknieta ogólnie dla wszystkich mam czerwcowych. Tam mozna wklejac zdjęcia i pisac o tym o czym tutaj za bardzo bysmy nie chcialy. Marcelina tez jest zalozycielka. Ale dla mam po raz pierwszy nie ma.
Nasza grupa została załozona tylko i wylącznie dla tego ze my troche inaczej podchodzimy juz do 2ciązy. Mamy tez ''problemy'' z pierworodnymi i tam łatwiej jest nam się porozumiewac niz tutaj w gąszczu innych postow.

ona-to-ma, wiesz bardzo dobry jest szpital na Jaczewskiego,leżałam 7 dni z dzieckiem po porodzie bo mały miał żóltaczkę-opieka jest bardzo dobra, ale chodzi mi o to wymuszanie porodu, na izbie przyjęć zrobił mi lekarz przyjmujący usg i powiedził ze kwalifikuje się do cc ze względu na wąską miednicę no i że dziecko jest duze bo ma ponad 4 kg, ale powiedział ze na porodówce zbadają mnie i podejmą decyzję, położne jedynie się mną zajmowały, przyszła pani ginekolog taka czarna i ona stwierdziła że bedzie wywoływać, najpierw pierwszego dnia założyla mi cewnik Faleya na szyjkę macicy, zakładała mi to na siłę w obecnosci studentów-gapiów. Po nocy okropnych skórczy, sztucznie wywołanych tym cewnikiem, podłączyli mi kroplówkę z oksytocyną i tak musiałam leżeć na lewym boku podłączona pod ktg od 6 rano do godizny 15 kiedy to wkońcu przyszedł lekarz-ten który robił mi usg na izbie przyjęć,zbadal mnie, szyjka nawet nie skróciła się nie mówiąc o rozwarciu jakimkolwiek, szybko zapytał mnie o zgodę na cesarkę. Wczesniej jeszcze odeszły mi wody o 13. Koszmar- nie chcieli mnie odłączyc od tego ktg żeby poprostu wstać, pójść do łeazienki, poźniej przed cesarką dali mi 2 zastrzyki w żyłę na powstrzymanie tych sztucznych skórczy, zaczęlo mnie rzucać na tym łóżku, bo to ogromny szok dla organizmu. Dużo by jeszcze pisać,ale nie będe Cie straszyć, jeśli poród postepuje to nie ma problemu, gorzej jak sztucznie wymuszają 2 dni i mogą zmarnować dziecko, Bartuś był już w zielonych przenoszonych wodach, no i groziła mu zamartwica przez to wywoływanie. Na szczęście wszytsko skonczyło się dobrze, a i jeszcze po 2 dniach od wyjścia ze szpitala trafilam tam znowu z gorączką 40 stopni,biegunką i zakażeniem rany po cesarce. Długa historia...

Ostatnia edycja:
Dzień dobry Kobiety,

Faceci, tak..........no chyba wszyscy tacy sami:-p:sorry:
Plamienie ustąpiło chyba całkowicie :tak: Dziękuję za wsparcie, nawet nie wiecie jakie to ważne dla mnie. Jakoś strasznie się o tą ciąże martwię. Pierwsza była szybka, bez problemowa i w ogóle a w tej stres mnie łapie jak mam po schodach wchodzić a mieszkam na 3 piętrze. No panikuję jak nie ja:confused2:

Właśnie podrzućcie linka do mam po raz kolejny :sorry:

Miłego dnia
Czekam na relację z dzisiejszych wizyt u lekarzy!

Ewelina co za historia!!!!!!!! Współczuję bardzo :( Dobrze, że wszystko się dobrze skończyło!

Ostatnia edycja:
Dziewczyny oto moja wczorajsza beta w 32dc:

HCG-beta ilościowo 4367,81
mIU/ml

Ciąża 0,2 - 1 tydzień 5 - 50
Ciąża 1 - 2 tydzień 50 - 500
Ciąża 2 - 3 tydzień 100 - 5000
Ciąża 3 - 4 tydzień 500 - 10000
Ciąża 4 - 5 tydzień 1000 - 50000
Ciąża 5 - 6 tydzień 10000 - 100000
Ciąża 6 - 8 tydzień 15000 - 200000
Ciąża 8 -12 tydzień 10000 - 100000

Dziewczyny co można brać na zaparcia? Mam mega zaparcia od kilku dni :-(

polecam jedno jabłko dziennie - w tamtej ciąży rewelacyjnie działało i w tej mam tak samo :-D

Dzisiaj cały dzień przeleżałam w piżamie. Nawet się nie ubrałam. Odpisałam na kilka maili, załatwiłam kilka tel. i to wszystko.
To leżenie odbiera mi wszelkie siły i energię, ale... czego się nie robi dla małego Skarbeczka :).

Jak tam dziewczyny Wasze brzuszki? Mój jest nad wyraz... duży. Nie mieszczę się już w spodnie, muszę wyciągnąć z 'gumowym brzuszkiem'.

ech mam to samo, nawet się nie ubieram, jak wiem że nikt nie przyjdzie

a brzuch - normalnie nic nie widać, zaraz będę sprawdzać czy się mieszczę w spodnie bo w sumie to nie wiem, ale trochę mnie majtki jakby uciskały...

nowa gratuluję bety

ech a ja dziś na 12... to już nie długo - stres jest ale też nie mogę się doczekać
a gadałyście o facetach - mój jest teraz na L4, pytam go czy pojedzie ze mną do gina, on do mnie po co? ja mówię może zobaczyć na usg? a on "a co ja kijanki nigdy nie widziałem?"
nie wiem czy się śmiać czy być zła na niego
z jednej strony wydaje mi się że to może odruch obronny? ja mam dopiero 7 tc, leżę już 3. a ile tu do końca, czy się uda? może on nie che się jeszcze angażować, żeby się nie rozczarować?... nie wiem, nie trafisz za facetem

Cześć dziewczyny!

Znowu piękna pogoda dzisiaj.:-) Dziś w moim zwariowanym planie dnia czołowe miejsce zajmuje leżenie, spanie, jedzenie i czytanie:)

Pozdrowienia dla wszystkich!!!

Nowa- bardzo ładna ta beta

a faceci... ech czasem szkoda gadać. Chociaż nie mogę narzekać (prócz skarpetek rzucanych wszędzie gdzie popadnie:-D:-D:wściekła/y:) Fioletowa myślę, że to właśnie odruch obronny!

hej dziewczyny

powiedzcie mi chodzicie prywatnie do lekarza czy państwowo. Ja w pierwszej ciąży chodziłam tylko państwowo teraz narazie też ale sie zastanawiam nad prywatnym lekarzem bo strasznie to dużo kosztuje

reklama
Do góry