reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Czerwiec 2013

heloł
ja po wizycie, relacja na wątku
:-D

nocka spokojna, tylko do północy łaziłam do małolata bo coś jęczał, ale przespał w łózeczku chyba do 5, potem polazł do Adama, jak się obudziłam to myslałam że zaspaliśmy

NUDNE KOBIETY MAJĄ NIESKAZITELNIE CZYSTE DOMY :)

heheh ja mam "kurz nie rzuca się w oczy, jak jest wszędzie" ;-)

Planuję z małym Hubertem wybrać się pod namiot w lipcu. Odważyłybyście się ? Fakt mam blisko, bo 15 km więc w razie czego do domu można wrócić w każdej chwili.
Tak samo w sierpniu chcemy jechać ale autem do Legolandu i też zastanawiam się czy to dobry pomysł. Fakt, że autem 400 km w jedną stronę mamy, bo do Szwecji to promem.
Macie już plany na wakacje ?

heh my chcemy jakoś we wrześniu spędzić weekend nad morzem, lipiec to byłby dla mnie jeszcze za wcześnie

a do legolandu do szwecji? a nie danii? w szwecji tez jest?

Mama wikusi ja też nastawiłam drugie pranie, tylko z tym wieszaniem problem, nosiłam z pralki tak po 2- 3 rzeczy, żeby nie dźwigać . Z drugim poczekam na męża, tzn. on wyciągnie z pralki, ja powieszę, bo wieszanie prania w jego wydaniu wygląda bardzo oryginalnie :eek:.

ja piorę do oporu, wyciagam do misek, koszy i czego tam znajdę i czekam aż mi mąż poustawia to na krzesełkach i sobie wieszam, też wolę to zrobic sama ;-)

reklama
anilek- dobrze napisałaś z tym porodem, mnie tez parte nie bolały prawie wcale, a co do nacięcia to mi powiedzieli czy chce bo zaczynam pękać, zgodziłam sie, było niewielkie 4 szwy, z tym że ani nacięcie ani gojenie mnie nie bolało, nic tam nie czułam, siadałam zaraz po porodzie co oczywiście nie podobało sie położnym:-) ale nic się nie stało, zawsze dobrze się goiłam, a córka ważyła 2970 ale ja tez raczej drobna w biodrach jestem

agacia- ja będę rodzić tak jak poprzednio w koperniku, w marcu ma się skończyć remont sal a w czerwcu oddali nową porodówkę, ja rodziłam jeszcze na starej
Z plusów dla mnie to tak:
-nie miałam z stamtąd lekarza a podczas porodu i później opiekę miałam super
-opieka nad dzieckiem na najwyższym poziomie (ten i ujastki ma III stopień frekwencyjności neonatologi)
- sam poród- tam najchętniej podają zzo, mi pobrali krew zaraz przy przyjęciu nie czekali az się zacznie większe rozwarcie, zapytali mnie tez o nacięcie krocza

Dobrze wspominam poród, choc wiem ze trafiłam na dobrą zmiane, gdyby nie ten to chyba wybrała bym ujastki bo w zeromskim to z tym zzo nie bardzo chcą podać, a ja wolała bym miec pewność ze w razie czego dostane

heloł

heh my chcemy jakoś we wrześniu spędzić weekend nad morzem, lipiec to byłby dla mnie jeszcze za wcześnie

a do legolandu do szwecji? a nie danii? w szwecji tez jest?

Tak, tak, w Dani ale mamy dwie drogi albo przez Niemcy albo przez Szwecję. Ta sama mniej więcej odległość ale przez Szwecję ok 400 km autem więc 3 godz jazdy ( + przystanki )bo do Szwecji promem popłyniemy w nocy.

Witajcie kochane:-):-):-):-)

My już w domku, na szczęście, Pani doktor która przyszła rano powiedziała, że nie ma szans żebym wyszła, po sterydach i innych lekach , poryczałam się i zaczęłam szukać mojego lekarza---On powiedział, że mogę wyjść tylko mam uważać . Sterydy podane, szyjka miękka , 1cm -ZAMKNIĘTA:tak:

Dziewczyny barrrrrrrro dziękuje za kciuki i wiele miłych słów napisanych na forum, podczytywałam Was czasami , ale był tak słaby internet , że nic nie mogłam odpisać.

Obiecuję , że postaram się Was nadrobić ;-) Naprawdę jesteście wspaniałe, Wasze kciuki zdziałały cuda i wróciłyśmy w dwupaku :-):-):-):-) Całuje Was najmocniej jak potrafię !!!!

Korba oszczędzaj się ile można.
A jak to jest, nie powinni założyć szwu lub krążka na krótką szyjkę? (nie znam się więc pytam:))
Keks właśnie mi przypomniałaś że prania nie powiesiłam haha :D
Jaki ja pyszny dzisiaj zrobiłam obiadek :D Kurczaka usmażyłam w piekarniku, skórka zrobiła się chrupiąca :) Do tego placki ziemniaczane i surówka z kapusty pekińskiej marchewki cebulki (tej takiej do hamburgerów) ze śmietanką. Pychotka :)

Korba oszczędzaj się ile można.
A jak to jest, nie powinni założyć szwu lub krążka na krótką szyjkę? (nie znam się więc pytam:))
Keks właśnie mi przypomniałaś że prania nie powiesiłam haha :D
Jaki ja pyszny dzisiaj zrobiłam obiadek :D Kurczaka usmażyłam w piekarniku, skórka zrobiła się chrupiąca :) Do tego placki ziemniaczane i surówka z kapusty pekińskiej marchewki cebulki (tej takiej do hamburgerów) ze śmietanką. Pychotka :)

Wiesz kochana, też mi się wydawało, że coś powinni z tym zrobić, ale może uważają że nie jest tak źle??? Nie mam pojęcia mój lekarz tylko powiedział, że jak coś będzie się działo to mam dzwonić. Zwiększyli mi ilość tabletek może to coś pomaga bo brzuszek jest bardziej miękki :tak:

Korba- dobrze ze juz Cie wypościli, ale ja sadze ze chcieli cie zostawić nie przez sterydy bo to chyba nie jest powód do obserwacji tylko przez to ze dopiero po 3 dniach pobytu nfz zwraca kasę szpitalowi więc zawsze lubią tak "przetrzymać"
a miałaś w szpitalu jakieś badania robione, usg czy coś?

Ja juz po obiedzie, zjadłam michę ryżu, brzuch mi pęka ale ze dziś w domu wysprzątałam i na spacerze byłam dobiłam się deserkiem z bakomy, a zwykle słodycze dopiero w weekend ale był pyszny

Ostatnia edycja:
Korba- dobrze ze juz Cie wypościli, ale ja sadze ze chcieli cie zostawić nie przez sterydy bo to chyba nie jest powód do obserwacji tylko przez to ze dopiero po 3 dniach pobytu nfz zwraca kasę szpitalowi więc zawsze lubią tak "przetrzymać"
a miałaś w szpitalu jakieś badania robione, usg czy coś?

Ja juz po obiedzie, zjadłam michę ryżu, brzuch mi pęka ale ze dziś w domu wysprzątałam i na spacerze byłam dobiłam się deserkiem z bakomy, a zwykle słodycze dopiero w weekend ale był pyszny

Tak miałam USG i badali mi dzisiaj szyjkę, jest bez zmian . A może masz rację kochana , że chcieli 3 doby zatrzymać oby dostać kasę--cwaniaczki :tak: Ta lakarka rano mi powiedziała " chyba pani zwariowała ze sterydami nigdzie Pani nie wyjdzie :szok: Na szczęście był mój lekarz i jestem w domku :tak: Co za ulga :-)

Mój S przyjechał po mnie do szpitala z bukietem tulipanów i powiedział, że nawet mojego zrzędzenia mu brakowało :-D

reklama
Korba - już pisałam na FB - Twoje wyjście to chyba najlepsza wiadomość dzisiejszego dnia :rofl2: oszczędzaj się jak najwięcej. A za kciuki i miłe słowa nie dziękuj :-) To taka ciążowa solidarność:tak:

Luka wziął Tosię na sanki i mam chwilkę ale muszę coś ogarnąc, bo jak zobaczyłam koty z kurzu pod suszarką z praniem to sie przeraziłam :baffled: ciemne panele to był wieeeeelkiiiii błąd, dopiero co było odkurzane :wściekła/y:

Do góry