reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Czerwiec 2013

Po co niszczyć antykoncepcją coś, co działa tak precyzyjnie. A komórka jajowa jest zdolna do zapłodnienia od 6 do 24 godzin tylko:tak: Po co cały miesiąc łykać tabsy?

No ja muszę przyznać, że mi tabsy jednak pomogły. Stosowałam kilka lat i naprostowały mi cykle i ratowały przed bólami kręgosłupa. Po za tym dawały mi pewne poczucie bezpieczeństwa - studiowałam dojeżdżając, szłam na pociąg albo wracałam często po ciemku (może głupi argument, ale bałam się). Od 3 lat już nie biorę (bo i nie są mi potrzebne). I jest oki. Nie chcę ich tu zachwalać, ale czasem są dobrym rozwiązaniem. CZASEM!

reklama
Palin- zdarza się i tak, ale uważam, ze pomogłoby tez odpowiednie dobranie leków hormonalnych, które nie blokowały by owulacji. Bo Ty akurat miałaś szczęście, a zdarzają sie kobitki, którym po latach stosowania antykoncepcji owulacja juz wcale nie wróciła:-(Nigdy nie wiadomo jak organizm zareaguje.

Ja nikogo tu nie chce krytykować:no: Po prostu ja uznałam, że npr jest dla mnie najlepszy i jesli ktos uzna tak samo, to chętnie nauczę- to wszystko.:tak:

Matka Ewa :-D też patrzyliśmy na mazdę mpv - my szukaliśmy samochodu na wyjazdy rycerskie z dzieckiem [i wóżkiem] - zbroja męża zajmuje dużo miejsca, wózek drugie tyle, a wcześniej mieliśmy tylko vw polo i nie dało sie wózka samego przewieźć a co dopiero zbroję i reszte bagazy
a zafirka ma chowane dwa siedzenia i przez to bagażnik jest ogromny - specerówkę wkładałam bez składania [xlander xa] - tylko rączkę musiałam opuścić
w mazdzie był chyba nieco mniejszy ten bagażnik :-)
ale samochód fajny :-)

Wow !!! Fioletowa masz męża rycerza !!! Ale super :tak:. Fajnie jak facet ma takie pasje . A Ty też przywdziewasz niewieście ciuszki na takich turniejach ??? Strasznie mi się to podoba . Kiedyś u nas , niedaleko w Ogrodzieńcu byłam na takich występach . Jak te kobiety tańczyły ładnie :tak:.

Mikoto - ja kiedyś brałam udział w Biegach rycerskich dla dzieci (najpierw jako uczestnik, potem jako opiekun). Została mi na pamiątkę suknia ;-) (przydaje się teraz na bale przebierańców).
Dmuchawiec - dlatego właśnie podkreślam, że piguły czasem są pomocne. Ale fakt - są zbyt chętnie rozdawane przez ginów - nawet bez badań kontrolnych...
Fioletowa, Aro też się rozgląda za autkiem. Tylko ciągle przeskakuje "z kwiatka na kwiatek". Jest pewien tylko do jednego - diesel. No i raczej kombi. Już były Mazdy, Golfy, Skoda Oktawia. Ostatnio był już praktycznie pewien passata, ale już wczoraj widziałam, że przegląda Almery i Primery... (przepraszam, że może mieszam marki z modelami - ale kiepsko się znam...)

Ostatnia edycja:
my tez szukalismy kombiaka, ale jak wsiadlam do zafiry to wiedzialam ze tylko ten ;-)
u nas glownie ja prowadze, a w zafirze siedzi sie wyzej niz w kombi, w koncu van ;-)

sukni dworskiej nie mam, tj musze ja dopasowac bo mam za duza
ale na imprach wygladam mniej wiecej tak ;-)
IMG_0112.jpg

Fioletowa, a jednak rycerzy można znaleźć jeszcze w tym świecie :)
Wyglądasz rewelacyjnie !
Mnie też fascynuje "tamten" świat i jeździmy na różne inscenizacje, młody ma dziecięce "zabawki" rycerskie :)

Co do angażowania się męża, hmm, dwa miesiące temu chciał z piwnicy przynosić łóżeczko i skręcać ... Ogląda ciuszki, które kupuję i jak mam jakiś dylemat to pomaga. Nawet ostatnio się zapytał, czy mam pomysł już gdzie ustawię łóżeczko. Do tego wszystkiego też młodego wciąga, żeby wszystko wspólnie zrobić i chyba częściej o tym myśli niż przy pierwszym. Może dlatego, że teraz takie wyczekane i bardzo świadome to rodzicielstwo...albo dorósł :) Fakt faktem, że i tak dopiero kwiecień/maj będziemy wszystko kupować.

reklama
Do góry